ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


23.12.06

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ..

Τα κανάλια (προ 2-3 ημερών) μάς είχαν ζαλίσει με τις καταγγελίες για τις φασιστικές συμπεριφορές της Βελγικής Αστυνομίας σε βάρος Έλληνα Νομάρχη και εκ μάλιστα ενός των πλέον διακρινομένων στις από τηλεοράσεως μάχες μπροστά στα τσιγκέλια των κρεοπωλείων τον χειμώνα και στους καταπέλτες των πλοίων στα λιμάνια το καλοκαίρι. Οι παραθυράτοι έδιναν και έπαιρναν, βροντούσαν και λαλούσαν... Και όταν κάποιος πιο ψύχραιμος δημοσιογράφος (ο κ. Βαρεμένος) ετόλμησε, δειλά-δειλά, να παρατηρήσει ότι οι αστυνομικοί στο Βέλγιο δεν στέκουν κλαρίνο μπροστά στους Νομάρχες ούτε και ανέχονται τον τσαμπουκά των αξιωματούχων επετιμήθη δριμύτατα από το σύνολο της τηλεοπτικής ομηγύρεως (ή πανηγύρεως μάλλον..) και, προφανώς μέσω του ακουστικού του, από τον τηλεσκηνοθέτη, και παρ’ ότι εν απολύτω δικαίω ευρισκόμενος, υπεχρεώθη να σιωπήσει..
Ξαφνικά (από χθες ή προχθές) όμως σιγή πλήρης σιγή ασυρμάτου…
Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει..
Τι συνέβη;
Η Βελγική Αστυνομία εξήγησε με ψυχραιμία τι πράγματι συνέβη.. Και εκρίθη καλό (προφανώς για την σοβαρότητα των καναλιών και των Ελλήνων αξιωματούχων) να μη γίνει γνωστό τι πράγματι συνέβη..

Τι είπε όμως η Βελγική Αστυνομία;
Ότι η συμπεριφορά του εμπλεκομένου αγνώστου προσώπου προς τις Αρχές του Αεροδρομίου υπήρξε «φραστικά βίαιη και επιθετική». Ότι, κληθείσα, η Αστυνομία προσεπάθησε ματαίως να τον ηρεμήσει.. Ότι στάθηκε αδύνατη η επικοινωνία μαζί του των αστυνομικών, αν και του απηύθυναν τον λόγο στα Γαλλικά και Αγγλικά..(Καλά εδώ δεν ήταν υποχρεωμένος ο Νομάρχης να γνωρίζει και ξένες γλώσσες..Οι αστυνομικοί ώφειλαν να του μιλούν Ελληνικά αφού και η γλώσσα μας είναι μια από τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε.. Οι λοιποί όμως παρευρισκόμενοι αξιωματούχοι, Ευρωβουλευτές κλπ;). Ότι αν και του ζήτησαν το διαβατήριό του και αυτός αρνήθηκε να τους το δώσει. Ότι ένας Αστυνομικός του πέρασε χαλαρά την μία χειροπέδα στο ένα χέρι για να του δώσει απλώς να αντιληφθεί την σοβαρότητα του επεισοδίου. Και ότι εν ο εν λόγω Νομάρχης αφού μόνος του την έσφιξε και πέρασε και την άλλη στο άλλο χέρι του, εν συνεχεία τις έδειχνε στα τηλεοπτικά συνεργεία..
Μπράβο κολονέλο..

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΟΤΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ Η ΒΕΛΓΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΚΗΞΕ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΒΕΛΓΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ..