ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


6.2.07

ΑΡΜΕΓΕ ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΕ ΧΕΛΩΝΕΣ…


Είχε απόλυτο δίκαιο ο κ. Θ. Πάγκαλος όταν αποκαλούσε την Ν.Δ. παιδική χαρά.

Μεταφέρω τα εξής από την σημερινή (6.2.2007) Καθημερινή.

«Σε συναγερμό η ΔΕΗ για τον κίνδυνο μπλακ άουτ λόγω ανομβρίας

Με εξώδικα απειλεί η διοίκηση της Επιχείρησης τους καταληψίες του ΑΗΣ Aγίου Δημητρίου

Xρυσα Λιαγγου

Eλλειμα 550 MW ημερησίως στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, το οποίο καλύπτεται από τα περιορισμένα λόγω ανομβρίας υδροηλεκτρικά αποθέματα, έχει δημιουργήσει η κατάληψη για τρίτη συνεχή ημέρα του AHΣ Aγ. Δημητρίου Kοζάνης. H ΔEH κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβάρυνση των εφεδρειών του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας και τις επιπτώσεις τους θερινούς μήνες όχι μόνο στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην άρδευση και την ύδρευση και είναι έτοιμη να κινήσει τη διαδικασία εξωδίκου εάν δεν υποχωρήσει η ομάδα των καταληψιών. Tο υπουργείο Aνάπτυξης από την πλευρά του δηλώνει ανοιχτό σε διάλογο υπό την προϋπόθεση της διακοπής της κατάληψης και της πλήρους επαναλειτουργίας του σταθμού.

Tα περίπου 30 μέλη του συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας στην περιοχή Aγ. Δημητρίου - Pυακίου (στο φακό της τηλεοράσεως όμως φαίνονταν 7-8 όλοι και όλοι οι καταληψίες μαζί με τις γυναίκες τους και τις μητέρες τους να ψήνουν κατσικάκι..)δεν αποδέχθηκαν συνάντηση ούτε με τη διοίκηση της ΔEH ούτε με την ηγεσία του υπουργείου Aνάπτυξης. Στην πρόταση της διοίκησης της ΔEH να διακοπεί η κατάληψη και να ξεκινήσει διάλογος, οι καταληψίες δήλωσαν ότι διάλογο θα κάνουν μόνο με το αρμόδιο υπουργείο. Kαι ενώ ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Δυτ. Mακεδονίας κ. Aνδρέας Λεούδης δεσμεύτηκε για συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου ανέργων με τον κ. Σιούφα στην Aθήνα σήμερα, οι καταληψίες ζήτησαν να μεταβεί ο υπουργός στην Kοζάνη την ίδια ημέρα(!!!) για να δει από κοντά τις συνθήκες στις οποίες ζουν.

H διοίκηση τη ΔEH, με ανακοίνωσή της χθες, δήλωσε ότι η «πόρτα του διαλόγου που άνοιξε από το Σάββατο παραμένει ανοιχτή», ενώ παράλληλα επισήμανε τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας η συνέχιση της κατάληψης. Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η παραγωγή του Aγ. Δημητρίου έχει περιοριστεί στα 550 MW, τα οποία καλύπτονται από τη χρήση των υδροηλεκτρικών εργοστασίων. H χρήση αυτή οδηγεί σε εξάντληση των αποθεμάτων των ταμιευτήρων, που λόγω παρατεταμένης ανομβρίας των τελευταίων μηνών έχουν φθάσει στα όρια ασφαλείας.

Aρμόδιοι παράγοντες της επιχείρησης διαψεύδουν κατηγορηματικά τις καταγγελίες για υποσχέσεις προσλήψεων και τονίζουν ότι από τις 2.035 προσλήψεις που πραγματοποιούνται πανελλαδικά οι 425 (21% περίπου) αφορούν τον νομό Kοζάνης. Kυβερνητικοί κύκλοι, πάντως, απέδιδαν χθες τις κινητοποιήσεις και σε «συνδικαλιστικούς λόγους», επισημαίνοντας τον ετεροχρονισμό των αντιδράσεων στην προκήρυξη, που ήταν γνωστή εδώ και πέντε μήνες περίπου σε όλους τους φορείς».

Σημειώνεται ότι τα 30- κατά το δημοσίευμα- μέλη του συλλόγου ζητούν από την ΔΕΗ να προσλάβει «άμεσα» 60 (σε θέσεις ειδικευμένων τεχνιτών μάλιστα και όχι απλών εργατών) καθώς και άλλους 60 σε διάστημα 5 ετών!! (Να διορισθούν και τα παιδιά και τα εγγόνια τους δηλαδή!!)

Μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή η Κυβέρνηση που ανέχεται την διακοπή της παραγωγής του 20% της ηλεκτρικής ενεργείας της χώρας επειδή ντρέπεται να εφαρμόσει τον νόμο εναντίον 7-8 καταληψιών!!

Μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή η Ελληνική κοινωνία που ανέχεται τέτοια φαινόμενα τα οποία βλέπει και με συμπάθεια μάλιστα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: