ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


23.2.07

ΠΗΡΕΣ ΓΚΟΛΦΩ ΔΙΠΛΩΜΑ;

Σήμερα το πρωί στην Αθήνα. Σε διασταύρωση οδού διπλής κατευθύνσεως ήμουν σε ταξί που περίμενε στο φανάρι περιμένοντας να ανάψει ο πράσινος σηματοδότης.
Από την απέναντι κατεύθυνση ένα μαύρο Μερσεντές συνεχίζει (χωρίς να επιβραδύνει ή επιταχύνει) εντελώς αμέριμνο και περνά την διασταύρωση με κόκκινο, πολύ κόκκινο, κατακόκκινο.
Στην διασταύρωση πανικός.. Περνούσαν διάφορες μηχανές που έκαναν σλάλομ για να αποφύγουν το αυτοκίνητο.
Η κυρία οδηγός μόλις αντελήφθη, αφού πέρασε την διασταύρωση, τι είχε κάνει, το κοκαλώνει και βρίσκεται δίπλα από τον ταξιτζή μου.
Εν τω μεταξύ ανοίγει το πράσινο και αρχίζουν να κορνάρουν τα αυτοκίνητα που έρχονταν από πίσω της. Κόλαση.. Αυτή εκεί κολλημένη και τρομοκρατημένη, με χρονοκαθυστέρηση...
Ο ταξιτζής μου (τύπος κουτσαβάκι του παλιού Ψυρρή) με καταχθόνιο χαμόγελο κατεβάζει το τζάμι του και την ερωτά με μειλίχιο ύφος.
Πήρες Γκόλφω δίπλωμα;

4 σχόλια:

Univers είπε...

Θύμα αφηρημάδας; Αϋπνίας; Κακής εγρήγορσης;

Κάτω από άλλες συνθήκες μπορεί να συμβεί, πάντως, και στις καλύτερες των οικογενειών.

Θυμάμαι, οδηγούσα στην Δημητριάδος (νομίζω) που είναι δρόμος παράλληλος με την παραλία του Βόλου. Εκεί υπάρχει η ιδιομορφία ότι ο δήμος είχε εγκαταστήσει σε όλο το μήκος της οδού νυχτερινό φωτισμό, με κιτρινο - πορτοκαλί φωτισμό. Το μάτι του οδηγού έχει την τάση να καθηλώνεται σε αυτά τα φώτα (που βρίσκονται στο ύψος των φαναριών) και να τα παρακολουθεί όπως διαδέχονται νωχελικά το ένα το άλλο, αγνοώντας έτσι τα φανάρια.

Πέρασα λοιπόν σα να μην συνέβαινε τίποτα ένα από αυτά, ενώ ήταν κόκκινο από ώρα. Ευτυχώς, ο Βολιώτης στον οποίο έπαισα απάνω έδειξε κατανόηση, πιθανώς (και) γιατί το πρόβλημα ήταν γνωστό.

Unknown είπε...

Μάλλον κάτι από αυτά..
Ισως όμως και βλαχοποιμενίς εκ πατρός βλαχοποιμένος..

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτο λενε πως αν διασταυρωσεις μια μυγα με ξανθια οδηγο βγαινει μια μυγοσκοτωστρα!

Unknown είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ/Η
Ίσως μόνο αν διασταυρώσεις φυσική ξανθιά..