ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


21.10.07

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Univers: Καημός

Συνεισφορά σε σχόλιο του Univers κάτω από το post του της 19/10/2007.

Γράφει ο Univers για τον Ευαγ. Βενιζέλο. «Πάντως, και παρά τις δεδομένες επιφυλάξεις μου για την κενολογία που συχνά επιστρατεύει (μάλλον απαραίτητη για το κόμμα του) νομίζω ότι πρέπει να του δοθεί αρχηγία. Τώρα αυτού του κόμματος, άλλου, θα δούμε.»

Παραπέμπω σε σημερινό δημοσίευμα του Βασίλη Αγγελικόπουλου στην στήλη ΥΠΟΒΟΛΕΙΟ της σημερινής (21.10.2007) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. (Αντιγράφω απόσπασμα).

« Διαβάζω σε σχόλιο σεβαστής υπογραφής: «πολιτικός τέτοιας οξύνοιας» – ο Βενιζέλος. Πού στη δράση του ως υπουργού, κυρίως Πολιτισμού, φάνηκε αυτή η «τέτοια οξύνοια»; Ότι κατασπατάλησε 50 δισ. δρχ. για μια γιγαντιαία πομφόλυγα όπως η διαβόητη «Πολιτιστική Ολυμπιάδα»; Ότι υπερθεμάτισε στην παραχώρηση 100 και πλέον δισ. στο Μέγαρο για τη νέα του πτέρυγα, η μισή από την οποία χρησιμοποιείται για 20 παραστάσεις το χρόνο, ενώ όχι κώφευε -κορόιδευε την άστεγη Λυρική; Ότι ευνόησε προκλητικότατα την εκλογική του περιφέρεια; Ότι είχε καταβαραθρώσει τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου; Ότι εξάρθρωσε θεσμούς και στραγγάλισε προσπάθειες; Ότι «ίδρυε» ή προανήγγελλε μεγαλεπήβολα εν επιγνώσει του απραγματοποίητα ή θνησιγενή; Πόθεν τεκμαίρεται η «τέτοια οξύνοια»; Άσε που οι εκρήξεις αυτής της βεζουβιακής οξύνοιας οδήγησαν ήδη σε κατρακύλα…»

Να προσθέσω στην συνέχεια το άθροισμα διακομματικών αρπαχτών που καλείται Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης; Την αγορά του ΥΠΠΟ από τον τέως ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ , εργολάβο Μπατατούδη, του κτιρίου του Ξενοδοχείου ΑΚΡΟΠΟΛ με την υποχρέωση να το ανακαινίσει πλήρως και το οποίο έχει μένει ακόμη τόσα χρόνια μετά γιαπί; Την μετατροπή των ΝΠΔΔ πού ήλεγχε το Υπουργείο (Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο κλπ ) σε ΝΠΙΔ ώστε να μην ελέγχεται η διαχείρισή τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ, κλπ;

5 σχόλια:

mickey είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτά που αναφέρεις έγκειται η "οξύνοιά" του - και κυρίως στο γεγονός πως ουδέποτε κλήθηκε να απολογηθεί για όλα αυτά ;)

Λίαν... οξύνους θα έλεγα!

Univers είπε...

Μακροσκελής ο κατάλογος των ολισθημάτων...

Είναι πιθανόν ότι είμαι προκατειλημμένος θετικά υπέρ του Μπένι λόγω ευφράδειας.

Η φράση περί οξύνειας ανήκει στον Χρήστο Γιανναρά, νομίζω, που (μάλλον σαν και μένα και αυτός) ελπίζει ο χώρος του ΠΑΣΟΚ να βρει έναν εκφραστή κάποιας ποιότητας που να τον αναμορφώσει κιόλας, θα τον συμπαρασύρει προς τα πάνω. Πιθανώς φρούδες ελπίδες...

Θυμήθηκα παρεμπιπτόντως πώς κατηγορήθηκε για προδότης και υπονομευτής και ο Παπαδόπουλος, όταν είπε ότι "ως κόμμα πρέπει να ομολογήσουμε πως είναι απαράδεκτο, ανήκουστο, να συνταξιοδοτείται σήμερα στην Ελλάδα άνθρωπος στα 50 του" (κάπως έτσι το είπε). Και του χύμηξε η αυλή του ΓΑΠ με ιαχές "Άρον άρον σταύρωσον Αυτόν"...

Unknown είπε...

Η "οξύνοια" βλάπτει συχνά..
Επιστήμη χωριζομένη αρετής πανουργία εστίν". (Νομίζω ότι το έχει γράψει ο Πλάτων).
Η ευφράδεια δεν νομίζω ότι αποτελεί προσόν στην πολιτική. Θα έλεγα ότι συχνά επίσης βλάπτει.. Δημιουργεί τον κίνδυνο στον ευφράδη πολιτικό να πιστεύει σε όσα ο ίδιος λέει..
Θυμάμαι ότι προσφάτως σε ρεπορτάζ στα κανάλια ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ επέλεγε τον Ευαγ. Βενιζέλο ως Αρχηγό επειδή -έλεγε ο ερωτώμενος- αυτός είχε την ικανότητα να κάνει το άσπρο μαύρο..

squarelogic είπε...

εγω συντασσομαι με αυτους που προωθουν τον Μπενι για...αρχιεπισκοπο!

Την προυπηρεσια την εχει,το physique το εχει,το λεγειν το εχει,την φιλοδοξια την..παραεχει-δεν υπολειπεται σε τιποτε του σημερινου κατοχου του θρονου...

Αφηστε που πιθανως θα ειναι και λιγοτερο επικινδυνος σε αυτο το ποστο.

Unknown είπε...

@SQUARELOGIC
Δεν είσθε ο πρώτος.. (Αυτό δεν νομίζω ότι θα θεωρηθεί ως αντίρρηση..) Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ.. Έχει το παράστημα, την allure.. Τον φαντάζεσθε μέσα στα Αρχιεπισκοπικά άμφια, με μίτρα, με διάκους να τον ακολουθούν σε κάθε βήμα του με ποιμενική ράβδο την οποία θα χρησιμοποιεί, λόγω του ευερεθίστου του χαρακτήρος του, συχνότερα από ότι πρέπει.. Άλλωστε και ο ίδιος έχει δηλώσει στην τηλεόραση ότι είναι ικανός για όλα.. Φτιάχνει και τον καφέ των εκπλησσομένων από τις ικανότητες του συνεργατών του.. Δεν μένει παρά να μείνει αξύριστος και να πάει μόλις γυρίσει ο Αρχιεπίσκοπος στην Αθήνα στην Αρχιεπισκοπή να δηλώσει παρών..(Για το τελευταίο δεν διεκδικώ πατρότητα.. Έχει προταθεί ήδη προσφάτως και σε άλλο blog. Δεν θυμάμαι δυστυχώς αυτή την στιγμή ποιο..). Ο Αρχιεπίσκοπος θα φύγει προ της ώρας του από καρδιακό πρόβλημα πλέον αν τον δει να καταφθάνει αξύριστος με κάμερες ..
Για μερικές άλλες επιτυχίες του Ευαγ. Βενιζέλου βλ. και http://siopilos.blogspot.com/