ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

21.10.07

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Univers: Καημός

Συνεισφορά σε σχόλιο του Univers κάτω από το post του της 19/10/2007.

Γράφει ο Univers για τον Ευαγ. Βενιζέλο. «Πάντως, και παρά τις δεδομένες επιφυλάξεις μου για την κενολογία που συχνά επιστρατεύει (μάλλον απαραίτητη για το κόμμα του) νομίζω ότι πρέπει να του δοθεί αρχηγία. Τώρα αυτού του κόμματος, άλλου, θα δούμε.»

Παραπέμπω σε σημερινό δημοσίευμα του Βασίλη Αγγελικόπουλου στην στήλη ΥΠΟΒΟΛΕΙΟ της σημερινής (21.10.2007) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. (Αντιγράφω απόσπασμα).

« Διαβάζω σε σχόλιο σεβαστής υπογραφής: «πολιτικός τέτοιας οξύνοιας» – ο Βενιζέλος. Πού στη δράση του ως υπουργού, κυρίως Πολιτισμού, φάνηκε αυτή η «τέτοια οξύνοια»; Ότι κατασπατάλησε 50 δισ. δρχ. για μια γιγαντιαία πομφόλυγα όπως η διαβόητη «Πολιτιστική Ολυμπιάδα»; Ότι υπερθεμάτισε στην παραχώρηση 100 και πλέον δισ. στο Μέγαρο για τη νέα του πτέρυγα, η μισή από την οποία χρησιμοποιείται για 20 παραστάσεις το χρόνο, ενώ όχι κώφευε -κορόιδευε την άστεγη Λυρική; Ότι ευνόησε προκλητικότατα την εκλογική του περιφέρεια; Ότι είχε καταβαραθρώσει τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου; Ότι εξάρθρωσε θεσμούς και στραγγάλισε προσπάθειες; Ότι «ίδρυε» ή προανήγγελλε μεγαλεπήβολα εν επιγνώσει του απραγματοποίητα ή θνησιγενή; Πόθεν τεκμαίρεται η «τέτοια οξύνοια»; Άσε που οι εκρήξεις αυτής της βεζουβιακής οξύνοιας οδήγησαν ήδη σε κατρακύλα…»

Να προσθέσω στην συνέχεια το άθροισμα διακομματικών αρπαχτών που καλείται Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης; Την αγορά του ΥΠΠΟ από τον τέως ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ , εργολάβο Μπατατούδη, του κτιρίου του Ξενοδοχείου ΑΚΡΟΠΟΛ με την υποχρέωση να το ανακαινίσει πλήρως και το οποίο έχει μένει ακόμη τόσα χρόνια μετά γιαπί; Την μετατροπή των ΝΠΔΔ πού ήλεγχε το Υπουργείο (Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο κλπ ) σε ΝΠΙΔ ώστε να μην ελέγχεται η διαχείρισή τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ, κλπ;
Δημοσίευση σχολίου