ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


23.6.09

ΟΣΚΑΡ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Μερικά από τα μέτρα που ανεκοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά την θέσπιση τεκμηρίων για την εκμίσθωση πολυτελών σκαφών με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής διεκδικούν επαξίως το Όσκαρ (πολιτικής) βλακείας.
Ως μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν να στείλουν τους πλούσιους αλλοδαπούς που νοικιάζουν θαλαμηγούς στην Ελλάδα στους πέραν του Αιγαίου γείτονες.
Τα νέα μέτρα θα αυξήσουν ιδιαιτέρως το λειτουργικό κόστος των Ελληνικών επιχειρήσεων και επομένως θα τις καταστήσουν λιγότερο ανταγωνιστικές.
Θαυμάστε όμως ιδιατέρως την σοφία του μέτρου της υποχρεωτικής λήψης Α.Φ.Μ. και από τους αλλοδαπούς χρήστες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής!!
Τους ανθρώπους που θα έρχονται στην Ελλάδα μερικές ημέρες για διακοπές σε ενοικιαζόμενα σκάφη η Ελληνική γραφειοκρατία θα τους στέλνει, προ της υπογραφής των μισθωτηρίων,στις θηριώδεις ουρές των Δ.Ο.Υ. για την έκδοση Α.Φ.Μ.!!! Και μάλιστα να συναλλάσσονται με υπαλλήλους οι οποίοι, αν δεν μιλούσαν Ελληνικά, θα ήσαν μουγκοί ως μη γνωρίζοντες ξένες γλώσσες..
Τέτοιοι εγκέφαλοι που σκαρφίζονται τέτοια μέτρα θέλουν βάρεμα με χελώνα στο κεφάλι μέχρις ότου παύσουν να μπορούν να σκέπτονται.. Πρέπει δηλ. να τους απαγορευθεί να σκέπτονται..
Αυτά δε μάλιστα σε περίοδο ισχυρής κάμψεως της παγκοσμίου οικονομίας-επομένως και του Τουρισμού- και διεθνούς δυσφημίσεως της χώρας μας από τους εμπρησμούς και τα πλιάτσικα του χειμώνα..
Έλεος..


5 σχόλια:

athinovio είπε...

να δείτε που θα ανεβάσουν και τον φπα, για επιπλέον σιγουριά...

squarelogic είπε...

Είναι σύμπτωμα της ενδημικής στο Υπ.Οικονομικών νόσου "κοιτάω μόνο να αυξάνω διαρκώς τα έσοδα δίχως να μ'ενδιαφέρει που πηγαίνουν"....
Και αποτέλεσμα αυτής της μορφής εθελούσιας τύφλωσης είναι να χάνει τελικά πολύ περισσότερα έσοδα το Κράτος απ τις παρενέργειες των 'σοφών" παρεμβάσεων,καθώς όλο καιπερισσότεροι ωθούνται εκτός επίσημης οικονομίας.

Unknown είπε...

Αθηνόβια Squarelogic
Για να αντιληφθεί κανείς την ηλιθιότητα της υποθέσεως σημειώνω και τα εξής:
Για να λάβεις ΑΦΜ χρειάζεται να δηλώσεις και να αποδείξεις με μισθωτήριο ή με συμβολαιογραφικό έγγραφο την ύπαρξη κατοικίας του δηλούντος στην Ελλάδα.
Εδώ ο τουρίστας ο οποίος ενδιαφέρεται να μισθώσει θαλαμηγό τι διεύθυνση θα δηλώσει;
Αλλά και στα μισθωτήρια σπιτιών τα οποία κατατίθενται υποχρεωτικώς στην ΔΟΥ το ίδιο ισχύει. Το σύστημα δεν παραλαμβάνει το μισθωτήριο εάν δεν είναι γραμμένος ο ΑΦΜ του μισθωτή.
Ο αλλοδαπός όμως μισθωτής σπιτιού που δεν έχει ακόμη ΑΦΜ πως θα δηλώσει τον ανύπαρκτο ΑΦΜ του στο μισθωτήριο;
Σε μία τέτοια περίπτωση (το έχω μάλιστα γράψει και σε ανάρτησή μου) έπεισα τον ευφυή υπάλληλο της ΔΟΥ (ο οποίος γελούσε με την εγκύκλιο) να παραλάβει χειροκίνητα το μισθωτήριο, δηλώνοντας σαν αιτιολογία την, δήθεν, πρόσκαιρη μη λειτουργία του συστήματος, και ταυτοχρόνως να βγάλει στον μισθωτή ΑΦΜ που το έγραψε στο ήδη κατατεθέν μισθωτήριο..

glam είπε...

Χρίστο επιπροσθέτως, όσοι είναι κάτοικοι εξωτερικού ανοίκουν υποχρεωτικά στην Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού (Μετσόβου 2 - Αθήνα) ή στην Α΄Δ.Ο.Υ του Νομού του αντικλήτου.
(Για να πάρουν Α.Φ.Μ. πρέπει να ορίσουν αντίκλητο στην Ελλάδα υποχρεωτικά!)
Τρέχα γύρευε.......
Από μαλακίες το ΥΠ.ΟΙΚ. άλλο τίποτα......

Unknown είπε...

Glam
Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες..