ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

28.6.09

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μια άλλη διάσταση (την αντιοικολογική) για την απόφαση επιδοτήσεως της αντικαταστάσεως των παλαιών κλιματιστικών επισημαίνει με εύστοχη επιστολή του στην χθεσινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Μηχανολόγος κ. Ευάγγελος Μητσάκης.
Υπολογίζει ότι θα διαρρεύσουν από την αντικατάσταση στην ατμόσφαιρα περί τους 80.000 τόννους φρέοντος, αερίου που συνέτεινε ιδιαιτέρως στην μεγέθυνση του καταστροφικού για τις κλιματολογικές αλλαγές φαινομένου του θερμοκηπίου!!
Είναι πολύ βεβαίως να ζητάμε από την Ελληνική Διοίκηση την ψύχραιμη και σφαιρική στάθμιση των μέτρων που πρόκειται να λάβει πριν τα λάβει!!
Αλλά και η οικονομική καθαρά στάθμιση του μέτρου οδηγεί σε αρνητικά συμπεράσματα!! Σοβαρή επιδείνωση του δυσμενούς ισοζυγίου πληρωμών της Χώρας χωρίς αύξηση της απασχολήσεως.
Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα (μείωση ενεργείας) θα μπορούσε να επιτευχθεί, ενδεχομένως και καλλίτερα, με επιδότηση (φορολογική κυρίως) συσκευών και κατασκευών που δημιουργούν πολύ μεγαλύτερη προστιθεμένη αξία στην Ελλάδα. Όπως πχ με μονώσεις, ηλιακούς θερμοσίφωνες, λαμπτήρες χαμηλής καταναλώσεως κλπ.
Δημοσίευση σχολίου