ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

4.6.09

Ν. ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ SIEMENS


Στα κανάλια και στα Μ.Μ.Ε. βλέπουμε εσχάτως δικηγόρους, συνηγόρους κατηγορουμένων στην υπόθεση της SIEMENS, να επιτίθενται με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά του κ. Ν. Ζαγοριανού, Ανακριτού της υποθέσεως. Εγώ τουλάχιστον στις δεκαετίες της δικηγορίας μου δεν έχω δει πάλι τέτοια αχαρακτήριστη και ποινικώς κολάσιμη συμπεριφορά.
Άλλη μια φορά θυμάμαι όταν συνήγορος (Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με ασυλία νομίζω) στο τέλος της δίκης επειδή δεν είχε ικανοποιηθεί από το αποτέλεσμα πετούσε κέρματα νομίζω στο Δικαστήριο!!).
Και όχι μόνον αυτό. Τον μηνύουν για, δήθεν, παράβαση καθήκοντος. Τον εξυβρίζουν και τον συκοφαντούν συνεχώς. Και οι διάφοροι ψευδοθεσμικοί μαϊντανοί, αντί να τους αποδοκιμάσουν, τους ενισχύουν.
Από κοντά και μερικοί τηλεδημοσιογράφοι και ωρισμένοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ.
Η προσπάθεια βεβαίως είναι συντονισμένη. Μερικές αποτελεσματικές ανακριτικές ενέργειες του κ. Ζαγοριανού ενώχλησαν (ευλόγως!!) αυτούς που φοβούνται την αποκάλυψη του μεγέθους και κυρίως όλων των εμπλεκομένων προσώπων στον πακτωλό της Siemens.
Όχι μόνον των δωροδοκούντων αλλά και κυρίως των της δωροληπτών. (Κατά την γνώμη μου το νομικό πρόσωπο της Siemens υπέστη και εκβιασμό από ωρισμένους πολιτικούς και ανώτατα διοικητικά στελέχη του ΟΤΕ, καθώς και απάτη από διάφορα ανώτατα διοικητικά στελέχη της στην Ελλάδα).
Και οι δωρολήπτες προσπαθούν με κάθε τρόπο: Είτε να καταπτοήσουν τον Ανακριτή ώστε να κάνει πίσω, δηλ. να διαπράξει παράβαση καθήκοντος μη ενεργώντας τις αναγκαίες ανακριτικές πράξεις που θα διαλευκάνουν την υπόθεση. Είτε να τον εκνευρίσουν ώστε να τους μηνύσει ή/και εναγάγει για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, προσβολή της προσωπικότητός του κλπ κλπ.
Εάν όμως ο κ. Ζαγοριανός δεν διατηρήσει την ψυχραιμία του και υποπέσει στην παγίδα τους θα καταστήσει εαυτόν εξαιρετέο ως Ανακριτή με αποτέλεσμα την χρέωση της υποθέσεως σε άλλο Ανακριτή και την τελμάτωση της ανακρίσεως που θα αρχίσει πάλι από την αρχή.
Επομένως ο κ. Ζαγοριανός πρέπει να επιδείξει αντικειμενικότητα και ιώβειο υπομονή, να μην απαντά στις προκλήσεις, να σιγοψιθυρίζει στον εαυτό του «έσεται ήμαρ» και αφού περατώσει με αμεροληψία την ανάκριση τότε και μόνο τότε να ασκήσει τα δικαιώματα που ο νόμος και το Σύνταγμα δίνουν σε κάθε Έλληνα και που η προσωπική τιμή του και η αυτοεκτίμησή τον υποχρεώνουν.
Τον κ. Ν. Ζαγοριανό δεν γνωρίζω ούτε κατ΄ όψιν και με ποινικές υποθέσεις δεν ασχολούμαι.
Δημοσίευση σχολίου