ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


4.6.09

Ν. ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ SIEMENS


Στα κανάλια και στα Μ.Μ.Ε. βλέπουμε εσχάτως δικηγόρους, συνηγόρους κατηγορουμένων στην υπόθεση της SIEMENS, να επιτίθενται με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά του κ. Ν. Ζαγοριανού, Ανακριτού της υποθέσεως. Εγώ τουλάχιστον στις δεκαετίες της δικηγορίας μου δεν έχω δει πάλι τέτοια αχαρακτήριστη και ποινικώς κολάσιμη συμπεριφορά.
Άλλη μια φορά θυμάμαι όταν συνήγορος (Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με ασυλία νομίζω) στο τέλος της δίκης επειδή δεν είχε ικανοποιηθεί από το αποτέλεσμα πετούσε κέρματα νομίζω στο Δικαστήριο!!).
Και όχι μόνον αυτό. Τον μηνύουν για, δήθεν, παράβαση καθήκοντος. Τον εξυβρίζουν και τον συκοφαντούν συνεχώς. Και οι διάφοροι ψευδοθεσμικοί μαϊντανοί, αντί να τους αποδοκιμάσουν, τους ενισχύουν.
Από κοντά και μερικοί τηλεδημοσιογράφοι και ωρισμένοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ.
Η προσπάθεια βεβαίως είναι συντονισμένη. Μερικές αποτελεσματικές ανακριτικές ενέργειες του κ. Ζαγοριανού ενώχλησαν (ευλόγως!!) αυτούς που φοβούνται την αποκάλυψη του μεγέθους και κυρίως όλων των εμπλεκομένων προσώπων στον πακτωλό της Siemens.
Όχι μόνον των δωροδοκούντων αλλά και κυρίως των της δωροληπτών. (Κατά την γνώμη μου το νομικό πρόσωπο της Siemens υπέστη και εκβιασμό από ωρισμένους πολιτικούς και ανώτατα διοικητικά στελέχη του ΟΤΕ, καθώς και απάτη από διάφορα ανώτατα διοικητικά στελέχη της στην Ελλάδα).
Και οι δωρολήπτες προσπαθούν με κάθε τρόπο: Είτε να καταπτοήσουν τον Ανακριτή ώστε να κάνει πίσω, δηλ. να διαπράξει παράβαση καθήκοντος μη ενεργώντας τις αναγκαίες ανακριτικές πράξεις που θα διαλευκάνουν την υπόθεση. Είτε να τον εκνευρίσουν ώστε να τους μηνύσει ή/και εναγάγει για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, προσβολή της προσωπικότητός του κλπ κλπ.
Εάν όμως ο κ. Ζαγοριανός δεν διατηρήσει την ψυχραιμία του και υποπέσει στην παγίδα τους θα καταστήσει εαυτόν εξαιρετέο ως Ανακριτή με αποτέλεσμα την χρέωση της υποθέσεως σε άλλο Ανακριτή και την τελμάτωση της ανακρίσεως που θα αρχίσει πάλι από την αρχή.
Επομένως ο κ. Ζαγοριανός πρέπει να επιδείξει αντικειμενικότητα και ιώβειο υπομονή, να μην απαντά στις προκλήσεις, να σιγοψιθυρίζει στον εαυτό του «έσεται ήμαρ» και αφού περατώσει με αμεροληψία την ανάκριση τότε και μόνο τότε να ασκήσει τα δικαιώματα που ο νόμος και το Σύνταγμα δίνουν σε κάθε Έλληνα και που η προσωπική τιμή του και η αυτοεκτίμησή τον υποχρεώνουν.
Τον κ. Ν. Ζαγοριανό δεν γνωρίζω ούτε κατ΄ όψιν και με ποινικές υποθέσεις δεν ασχολούμαι.

2 σχόλια:

squarelogic είπε...

Ευχαριστούμε για τη νομική διαφώτιση
διότι χρειάζεται σε όσους δεν τα γνωρίζουν(πχ.οτι ο ανακριτης θα υποχρεωθεί σε παραίτηση αν απαντήσει με δικές του μηνύσεις).
Με όλο αυτό το θόρυβο περί Χριστοφοράκου-Καραβέλα τείνουμε να ξεχάσουμε οτι κάποιοι απαίτησαν την δωροδοκία,ο΄τι κάποιοι είχαν στήσει ολόκληρο μηχανισμό δίχως το απαραίτητο λάδωμα του οποίου δεν προχωρούσε τίποτε.
Για όσους δεν γνωρίζουν,επί Οικουμενικής που φαίνεται να στήιηκε ο μηχανισμός της Ζήμενς,για μια απλή τηλεφωνική γραμμή υπήρχε επίσημη αναμονη πλέον των 3 ετών!

Unknown είπε...

Αν θυμάστε επί Οικουμενικής, παρά την ρητή απαγόρευση της Κυβερνήσεως Ζολώτα, η Διοίκηση του ΟΤΕ παρήκουσε την Κυβέρνηση και υπέγραψε, επικαλουμένη την σύμφωνο γνώμη των εκτός πάντως Κυβερνήσεως τριών Αρχηγών (Κ. Μητσοτάκη, Α.Παπανδρέου και Χ. Φλωράκη) την σύμβαση με τους Κόκαλη-Ζήμενς που έδεσε χειροπόδαρα τον ΟΤΕ και σε κατάρτιση εν συνεχεία συμβάσεων με τους αυτούς φορείς.
Αντίστοιχη ιστορία (παγίδα) με εκβιασμούς κλπ προσπάθησε η Ζήμενς στήσει περί το 1955 σε βάρος ενός των εντιμωτέρων πολιτικών αυτής της χώρας, του Κ.Ε.Παπακωνσταντίνου, Υφυπουργού τότε Μεταφορών (και εν συνεχεία Προέδρου της Βουλής και Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως) -και εμμέσως κατά του τότε Υπουργού Κ. καραμανλή, πλην ανεπιτυχώς. Η άμεση αντίδραση του Κ.Ε.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρά τις αντίθετες "φιλικές" συμβουλές μεγαλοϋπουργών του Συναγερμού εμήνυσε τον εδώ αντιπόσωποι της Ζήμενς για απόπειρα δωροδοκίας, εκβιάσεως, συκοφαντική δυσφήμιση κλπ και τον οδήγησε στην φυλακή έδωσε άδοξο τέλος στην υπόθεση αυτή.
Σημειώνω ότι ο τότε αντιπρόσωπος της Ζήμενς (Βουλπιώτης ελέγετο νομίζω) είχε καταδικασθεί και ως δοσίλογος, συνεργάτης των Γερμανών επί κατοχής.