ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


28.6.07

Ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΟΥ...

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ κ. Ε. Μπασιάκος οφείλει πολλά στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά. Επειδή με την δικαία άρνηση του προσυπογραφής της τροπολογίας Μπασιάκου {η οποία επέτρεπε την "προσωρινή " (μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα!! δηλαδή) μη κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων στα δάση} ο κ. Γ. Σουφλιάς τον υπεχρέωσε να την αποσύρει. Βλ. ανάρτησή μου της 14.6.2007 " Η (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΣΥΡΘΗ.. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ.."
Σκεφθείτε τώρα με τις μεγάλες πυρκαγιές τι θα άκουγε και δικαίως μάλιστα....
Θα άνοιγε η γη να τον καταπιεί..
Πρόκειται περί Του Μεγάλου Ευεργέτου του..

7 σχόλια:

Univers είπε...

Οι αλληλοσυγκρουόμενοι νόμοι, τα παράθυρα ("νόμοι ευάεροι, νόμοι ευήλιοι", έλεγε ο συγχωρεμένος ο Παπαδούκας), η ανοχή από μέρους της Πολιτείας, η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων είναι οι μεγάλοι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος κατά του περιβάλλοντος.

Ξέχασα κάποιους; Α, ναι! Εμάς όλους, τα 10 εκατομμύρια Έλληνες, που για να ικανοποιήσουμε την ακόρεστη δίψα μας για ιδιοκτησία θέλουμε να περιφράξουμε και να χτίσουμε κάθε πλαγιά και κάθε ραχούλα. Για να έχει ο κάθε Έλληνας κεραμίδι. Και επειδή κεραμίδι για κεραμίδι έχει διαφορά, έχουμε σπίτι στη Αθήνα, εξοχικό-πατρικό στην επαρχία, άλλο ένα εξοχικό από τα πεθερικά (και τα δύο μάς "βλέπουν" στη χάση και στη φέξη, μια φορά το χρόνο, αλλά...ένα εξοχικό χρειάζεται). Και ακόμα: ένα εξοχικούλι στα Μεσόγεια (γιατί η επαρχία πέφτει μακριά) και βέβαια "αν κάτσει" και κανένα στα Κυκλαδονήσια, γιατί εκεί χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας το καλοκαίρι.

Για να ικανοποιηθεί μανία μας για ιδιοποίηση και κατοχή πρέπει να οικοπεδοποιηθεί τάχιστα το σύμπαν.

Μου αρέσει που ανησυχούμε για τον Αμαζόνιο και για την αντιοικολογική πολιτική του Μπους. Δεν κοιτάμε τα χάλια μας...

Unknown είπε...

Η συνεχής επέκταση των ρυμοτομικών σχεδίων (κυρίως στην Αττική)νομίζω ότι βλάπτει εξ ίσου σχεδόν με την αυθαίρετη δόμηση.
Πιστεύω ότι εάν κανείς υπολογίσει την οικιστική δυνατότητα των υπαρχόντων ρ.σ. θα καταλήξει ότι στην Ελλάδα μπορεί να στεγασθεί τουλάχιστον διπλάσιος του σημερινού πληθυσμού. Χωρίς βεβαίως να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές (δρόμοι, κοινόχρηστοι χώροι, φως, νερό, αποχέτευση κλπ).
Πλην όμως ο λαϊκισμός των ιθυνόντων, των Μ.Μ.Ε. και της κοινωνίας μας δεν επιτρέπει την εξέγερση- αντιθέτως θεωρείται και σωστή πολιτική- όταν τα σχέδια πόλεως κοντεύουν σχεδόν να φθάσουν (νομοτύπως μάλιστα) στην κορυφή του Υμηττού (Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Ηλιούπολη, Βύρωνας) ή της Πεντέλης (Πολιτεία, Εκάλη).
Η δε Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί το φαινόμενο απαθώς..Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν..
Ισως θα έπρεπε να δημιουργηθεί κάποιο σωματείο ή μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία να ψάξει να βρει τα προκλητικά ρ.σ. (σε Πολιτεία, Ηλιούπολη, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Παπάγου κλπ) και να δημοσιεύσει και διαπομπεύσει τα ονοματεπώνυμα εκείνων που τα ενέκριναν ή τα προπτειαν (Δημάρχων, Νομαρχών, Υποργών).
Έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν πιστεύουν αυτά που λένε για το περιβάλλον κλπ!!

Univers είπε...

Ιπποκράτειος Πολιτεία! Τι (αυτο)σαρκασμός! Τι κιτς! Να υποθέσω ότι δημιουργήθηκε γύρω από έναν πυρήνα γιατρών; (κατά το "καλλιτεχνούπολη")

Univers είπε...

Και βέβαια, προφανώς τα ρυμοτομικά σχέδια σκαρφαλώνουν στα βουνά, σε αναζήτηση "ποιότητας ζωής" καλύτερης από αυτή που εξασφαλίζει ο κύριος οικιστικός ιστός της πόλης. Και όσο σιγά-σιγά υποβαθμίζονται ρυμοτομικά οι νέες εντάξεις, αναζητώνται άλλες, και τα σπίτια όλο και ανεβαίνουν στις πλαγιές...

Unknown είπε...

Φοβάμαι ότι η αναζήτηση των βουνοκορφών για οικοπεδοποίηση γύρω από την Αθήνα δεν οφείλεται σε οικολογικές ανησυχίες.
Ο Α.Ο.Ο.Α. (Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών) πήρε αντί συμβολικού τιμήματος την πλαγιά του Υμηττού (δασική έκταση) και έχτισε τον Δήμο Παπάγου.
Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός των Αστυνομικών πήρε αντί συμβολικού τιμήματος το 1964-1965 από τον Γ. Παπανδρέου την άλλη πλαγιά του Υμηττού (δασική έκταση) και έχτισε την Ηλιούπολη.
Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός των Βουλευτών πήρε αντί συμβολικού τιμήματος νομίζω ενωρίτερα την πλαγιά του Πεντέλης (δασική έκταση) και έχτισε την Πολιτεία.
Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός των Δασικών πήρε ακόμη ενωρίτερα αντί συμβολικού τιμήματος επίσης την πλαγιά στα Τουρκοβούνια (δασική έκταση) και έχτισε την Νέα Φιλοθέη κ.ο.κ.
Η αναζήτηση των βουνοκορφών νομίζω ότι χρησίμευσε κυρίως ως δικαιολογία στα πάσης φύσεως λαμόγια ότι παραχωρείται όχι εύφορη αγροτική γη αλλά βράχια χωρίς αξία..

Univers είπε...

Ασφαλώς και δεν οφείλεται σε οικολογικές ανησυχίες! Οφείλεται σε οικοδομικές ανησυχίες!

Unknown είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω!!