ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


19.1.08

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ..

Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής ετόνισε χθες στην Βουλή ότι δεν συμβιβάζεται με την διαφθορά.

Μπράβο του.. Ποιος όμως του το ζήτησε;

Όλοι αντιθέτως του ζητάμε να καταπολεμήσει αποτελεσματικώς την διαφθορά.

Και όχι να συμβιβασθεί με την διαφθορά όπως, προ αυτού, δυστυχώς, έπραξαν άλλοι....

6 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Μα άμα είναι να καταπολεμήσει την διαφθορά θα μείνει χωρίς κόμμα..
Γι΄αυτό το πάει σεμνά και ταπεινά!

Unknown είπε...

αθεόφοβος
Τουλάχιστον σε αυτόν (τον Κ. Καραμανλή) κάτι (και νομίζω σημαντικό μέρος)θα του μείνει από το κόμμα του..
Στους άλλους φοβάμαι ότι ο δείγμα θα που θα απομείνει θα είναι πολύ μικρό...
Επαναφέρω και απάντησή μου σε σχόλιο του locus publicus σε πρόσφατο κείμενό μου της 15.1.2008 με τίτλο Μερικοί είναι χειρότεροι..

locus publicus
Όχι ότι η κατάσταση ήταν υγιής!!
Η ασθένεια προϋπήρχε!!
Πάντως το AIDS στην Ελληνική Πολιτική ζωή το έφερε πράγματι ο Α. Παπανδρέου. Όχι όμως την περίοδο του Κοσκωτά, αλλά ήδη από το 1974.. Έκτοτε λόγω των συχνών επιγαμιών, ενδογαμιών,επιμείξεων, ανταλλαγής συζύγων κλπ αναμείξεων η ασθένεια διεδόθη σε όλο τον πολιτικό κόσμο και στην κοινωνία.. Προϋπήρχε βεβαίως η σύφιλις και άλλα αφροδίσια νοσήματα..όχι όμως το AIDS.
Και έτσι σήμερα η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ποσοτική και όχι ποιοτική.. Διαφέρουν ως προς τον αριθμό των νοσούντων, των "αποθεραπευθέντων" και των υγιών ατόμων..(Αν και δεν νομίζω ότι υπάρχουν νοσήσαντες και αποθεραπευθέντες. Η διαφθορά είναι νόσος χρονία, ανίατος και συχνά υποτροπιάζουσα!). Επιχείρημα πάντως υπέρ της μεταδοσιμότητος της της νόσου της διαφθοράς είναι και η τοπική κατά περιοχές ενδημία της. Δεν βλέπετε πχ στο Νομό Θεσσαλονίκης (και του γειτονικού Κιλκίς) πως επιχωριάζει το φαινόμενο σε όλες τις Κυβερνήσεις από το 1981 και μετά; Παραδειγματίζονται οι σημερινοί από την ατιμωρησία των προηγουμένων..

Univers είπε...

Δεν συμβιβάζομαι = ποιώ την ανάγκην φιλοτιμίαν

Με όλα σχεδόν τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ουδέτερα ή εχθρικά είναι δύσκολο, και να θέλεις, να συμβιβασθείς. Οπότε δεν σου μένει παρά να κάνεις τον αδέκαστο. Αν όμως είχε εξασφαλίσει την ομερτά των χρόνων του ΠΑΣΟΚ, τότε θα βλέπαμε αν θα συμβιβαζόταν ή όχι...

Η παθογένεια των ΜΜΕ στην Ελλάδα ξεκινά από τον τεράστιο αριθμό τους σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, αριθμό που δεν πείραξε η ΝΔ. Για να μην βουλιάζουν από τα έξοδα όλα αυτά τα ΜΜΕ πρέπει να στηρίζονται στην κρατική διαφήμιση ή οι μεγαλομέτοχοί τους να είναι και εργολάβοι και να κάνουν απόσβεση των ζημιών τους από το Μέσον στον χώρο των κατασκευών, στις αναθέσεις δημοσίων έργων. Εσχάτως αποκαλυφθείσα τρίτη μέθοδος ενισχύσεως των ΜΜΕ: ο εκβιασμός.

Unknown είπε...

uniners
Ο εκβιασμός ως πόρος των Μ.Μ.Ε. δεν είναι νέα μέθοδος, αλλά η παλαιοτέρα.. Ως νέα μέθοδο "βιοπορισμού" μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την επιχειρηματική δράση (με το κράτος πάντοτε) των επιχειρηματιών των Μ.Μ.Ε. και την "προστασία" άλλων κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών..

Univers είπε...

"Ο εκβιασμός ως πόρος των Μ.Μ.Ε. δεν είναι νέα μέθοδος, αλλά η παλαιοτέρα."

Πολύ σωστά. Απλώς ήρθε εσχάτως στην επιφάνεια. Και στην επαρχία ακόμη λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός. Εκεί στόχοι άντλησης χρημάτων είναι συνήθως όχι πολιτικοί αλλά απλοί πολίτες και ο μοχλός εκβιασμού είναι συνηθέστερα ροζ σκάνδαλα, που στην αρχή δημοσιεύονται ανώνυμα και αναλόγως της "ανταπόκρισης" εμφανίζονται ή όχι τα ονόματα.

Unknown είπε...

univers
Πράγματι φοβάμαι ότι στην επαρχία και γενικότερα στον τοπικό τύπο και στους τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς το φρούτο θάλλει..
Η συκοφαντία μοιάζει με την ανθρωποκτονία..
Η μία στρέφεται κατά της (φυσικής)ζωής του ατόμου. Η άλλη σκοπεί την αναίρεση της (ηθικής) προσωπικότητος του ..