ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


6.5.08

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ!!!

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο η Σύγκλητος απηγόρευσε (όπως είχε κάθε δικαίωμα και καθήκον μάλιστα να πράξει) την τοποθέτηση των πανό των ανακοινώσεων των φοιτητικών παρατάξεων στην είσοδο του κτιρίου για λόγους ασφαλείας. Επίσης απηγόρευσε την χορήγηση αδείας για πάρτι «μαστούρας» στους χώρους του Α.Ε.Ι., δεδομένου κάθε τέτοιο «πάρτι» ακολουθεί «πάρτι» καταστροφών και λεηλασιών..
Πλην όμως τα μέλη μίας από τις «φοιτητικές» οργανώσεις διαμαρτυρόμενα για τα μέτρα αυτά «κοινωνικοποίησαν» βιαίως (ή μάλλον «επαναστατικώ δικαίω») τον τεχνολογικό εξοπλισμό του Γραφείου του Πρυτάνεως… Άρπαξαν βιαίως τηλέφωνα, Η/Υ κλπ και μην τους είδατε!!
Οι Πρυτανικές Αρχές διαπραγματεύονται την επιστροφή του αρπαγέντος υλικού με τους ληστές οι οποίοι για να το επιστρέψουν ζητούν την ανάκληση των αποφάσεων της Συγκλήτου!! Οι Πρυτανικές Αρχές απειλούν ότι, ως διαμαρτυρία, θα αναστείλουν συμβολικώς (τι σημαίνει αυτό;) τις λειτουργίες του Α.Ε.Ι. επί διήμερο.. Κακό που θα βρει τους ληστές..
Έτσι όμως οι καθηγητές θα ασχοληθούν νομίμως και χωρίς περισπασμούς με τα ιδιωτικά τους γραφεία, οι υπάλληλοι με τις οικογένειές τους και τις, τυχόν, δεύτερες δουλειές τους, οι φοιτητές με τα άλλα ενδιαφέροντά τους κλπ κλπ.
Ολόκληρη η είδηση δημοσιεύεται από τον κ. Απόστολο Λακάσα στην σημερινή Καθημερινή με κείμενο . Βλέπε τον σχετικό σύνδεσμο πληκτρολογώντας στον τίτλο.

Δεν γνωρίζει άραγε η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου ότι για να της επιστραφούν οι Η/Υ κλπ (που αγοράστηκαν από τους φόρους μας) υπάρχει, πλέον των παρακλήσεων και των διαπραγματεύσεων, και η οδός της «ράβδου»;
Δηλ. αφ΄ ενός του Εισαγγελέως και αφ΄ ετέρου της οριστικής και αμετακλήτου πειθαρχικής διαγραφής των κακοποιών "φοιτητών";
Και ότι εκ της μη προσφυγής (όπως αυτή έχει καθήκον) της Συγκλήτου στις νόμιμες αυτές διαδικασίες συγκροτείται εις βάρος των μελών της η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση πολλών αδικημάτων του Ποινικού Κώδικος τα ελαφρότερα των οποίων καλούνται «παράβαση καθήκοντος» και «απιστία»;
Υ.Γ. 7.5.2008
Διαβάζω σήμερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι όμηροι από εκπροσώπους φοιτητικών παρατάξεων κρατήθηκαν χθες οι Συγκλητικοί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Αντιδρώντας οι φοιτητές στην απόφαση της Συγκλήτου να αποσυρθούν τα ταμπλό των παρατάξεών τους από την είσοδο του κτιρίου (βλ. πιο πάνω) κατέλαβαν χθες την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος μετά τα έκτροπα της Δευτέρας. Πλήρες το δημοσίευμα βρίσκεται εδώ. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100051_07/05/2008_268917

4 σχόλια:

Univers είπε...

Ποιο είναι το μέγεθος των αντιδράσεων που προκαλεί ένα τέτοιο γεγονός στην ελληνική κοινή γνώμη; Πόσοι αγανακτούν, πόσοι εξεγείρονται, πόσοι απαιτούν την αυτονόητη επιβολή της νομιμότητας; Και πόσοι εξ αυτών έχουν το απαιτούμενο περίσσευμα θάρρους να εκφράζουν επωνύμως την γνώμη τους;

Χρειάζεται να απαντήσουμε σε συτές τις ρητορικού χαρακτήρα ερωτήσεις;

Unknown είπε...

Φίλε Univers
Δυστυχώς το γεγονός πράγματι δεν προκάλεσε αντιδράσεις.
Ούτε τα πολιτικά κόμματα ούτε τις νεολαίες τους ούτε τους Πανεπιστημιακούς είδαμε να το σχολιάζουν!!
Η χώρα τελεί υπό την ομηρία του "πολιτικώς ορθού"!! (από την ανάποδη πλευρά δυστυχώς!!) η οποία μας έχει επιβληθεί μέσω των Μ.Μ.Ε. Οι Έλληνες καταντήσαμε χαμαιλέοντες. (Άσσοι στην παραλλαγή). Και στρουθοκάμηλοι. (Άσσοι στην υποκρισία).

squarelogic είπε...

Η παλιά απλή λογική επιβάλλει την παράδοση των (γνωστών οπωσδήποτε) υπευθύνων στην τσιμπίδα του Νόμου.
Κι ας γεμίσουν μετά οι αθηναικοι τοίχοι με στένσιλ "ελευθερία στον....",κι ας δούμε τότε αν οι Τσίπρες και Αλαβάνοι θα στηθούν έξω απ τα Δικαστήρια να υποστηρίξουν το "δημοκρατικο δικαίωμα της απαλλοτρίωσης" των πνευματ.παιδιών τους.
Στην σύγχρονη ελληνικη παραλλαγή της(ή μήπως παραποίηση της?) η λογική επιβάλλει την διαπραγμάτευση με τους ληστές.Υπάρχει ομως και η οδός της πίεσης στην σιωπηρή πλειοψηφία του φοιτητικού σώματος που παρακολουθεί αδρανές το χτίσιμο κομματικής καρριέρας απο κάποιους στις πλάτες του και εν ονομάτί του:

την άρνηση των Καθηγητών να διδάξουν και να εξετάσουν υπό αυτές τις συνθήκες,μετά από κατάλληλη προειδοποίηση και ενημέρωση βέβαια.
Η αναστροφή της κατηφόρας σε ολους του τομείς απαιτεί πλέον προσωπικό αγώνα και κόστος απ'όλους όσους θέλουν να αλλάξει η νοσηρή αυτή κατάσταση.

Unknown είπε...

Φίλε squarelogic
Συμφωνώ βεβαίως με όσα γράφετε.
Μήπως όμως και εδώ ισχύει το: "Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις;"