ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


22.5.08

ΤΕΙ ΧΑΝΙΩΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!

Διαβάζω στο ΒΗΜΑ της 21.5.2008
«Στο παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου και τριών αντιπροέδρων ομάδα φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης εισέβαλε στον χώρο όπου είχε στηθεί η κάλπη των σπουδαστών προκειμένου να διακόψει τη διαδικασία. Στη συνέχεια η ίδια ομάδα ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου είχαν στηθεί τρεις κάλπες- των μελών ΔΕΠ, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών υπαλλήλων- τις οποίες και έσπασαν, ενώ έσκισαν τα ψηφοδέλτια. Έτσι η διαδικασία των εκλογών στις τρεις κάλπες σταμάτησε, ενώ η διαδικασία των εκλογών στην κάλπη των σπουδαστών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του Ηρακλείου θα αποφασίσει πότε θα ξαναστηθούν οι τρεις κάλπες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.»

Μπράβο παιδιά και εις ανώτερα!!!
Εκεί και σε αυτούς πάνε τα λεφτά των φορολογουμένων…Και τους φαίνονται και λίγα..
Για να δούμε τώρα τι μαθαίνουν στο ΤΕΙ αυτό καταχωρώ μερικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο!!!
Ελπίζω βεβαίως να πρόκειται περί μεμονωμένης περιπτώσεως..
Κατά τα λοιπά πάντως η Ελληνική Κοινωνία (σχεδόν σύμπασα) και η Αντιπολίτευση (σύμπασα αυτή!!) διαμαρτύρονται για το φασιστικό μέτρο της υποχρεωτικής συγκεντρώσεως της βάσεως για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. και στα Τ.Ε.Ι.
Ενδιαφέρον όμως ζήτημα αποτελεί και η εισαγωγή του μαθήματος «Γυναικεία θέματα» στο ΤΕΙ Ηλεκτρονικής Χανίων.. Χάθηκαν τα μαθήματα στο αντικείμενο του ΤΕΙ; Προφανώς η εισαγωγή του ασχέτου προς την Σχολή μαθήματος αυτού είναι προϊόν της Συνταγματικής και νομοθετικής αυτοτελείας της Ανώτερης και Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως.. Η κρατήσασα στο ΤΕΙ Χανίων ομάς καταλήψεως θέσεων κάποιο κομματικό φίλο/η ξέμπαρκο θα είχε και εδημιούργησε (σε ΤΕΙ Ηλεκτρονικής!!) μάθημα γυναικείων θεμάτων..... ΄Άξιος ο μισθός τους..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ Η ΤΡΙΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΗΚΕ ΔΕΥΤΕΡΗ!!



29 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Τελικά διαπιστώνει κανείς ότι δεν υπάρχει διάθεση να αντισταθεί κανείς στον φασισμό διάφορων μειοψηφιών, όπως στην διακοπή με αυτό τον τρόπο μιας ψηφοφορίας.
Την έκθεση αυτή την έχω από καιρό και με εμφανές το ονοματεπώνυμο του ξεφτεριού αυτού.
Υποψιάζομαι ότι είναι μάλλον πλάκα κάποιου σπουδαστή ή κάποιου που θέλει να κοροίδέψει ένα συμφοιτητή του.

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Το έχω και εγώ το ονοματεπώνυμο του φωστήρα της Ηλεκτρονικής.. Το έσβησα όμως για ευνόητους λόγους..
Αντιθέτως πιστεύω ότι δυστυχώς πρόκειται για γνήσιο κείμενο και όχι για πλάκα..
Εξ ίσου σοβαρό με το περιεχόμενο του γραπτού θεωρώ την δημιουργία του μαθήματος "Γυναικεία Θέματα" σε ΤΕΙ Ηλεκτρονικής !!

ZouZouna είπε...

Εχω τριήμερο επετειακό θα χαρώ να σας δω! κερνώ!

squarelogic είπε...

Έβγαλε και τύπο ο Αινσταιν του ΤΕΙ Ηλεκτρονικής!!!
Θα συμφωνησω με τον οικοδεσποτη οτι το κείμενο είναι μάλλον γνησιο,χωρίς διαθεση πλάκας,και αποτελει τον καρπό μιας προσπαθειας οργανωμένης αναλυσης ενός ανορθόγραφου τύπου που χρησιμοποιει την γλώσσα της παρέας σε ενα ακαδημαικο τεστ.Αλλοιμονο μας!

Unknown είπε...

squarelogic
Αυτός ο τύπος όμως πέρασε με "εξετάσεις" στο ΤΕΙ και θα βγει Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός με επαγγελματικά δικαιώματα..

Univers είπε...

Πάντως, το "shopping therapy" είναι σωστά γραμμένο (το μόνο, σχεδόν, σωστά γραμμένο!).

Κατά τα άλλα, γελοίο το γεγονός ότι τα "γυναικεία θέματα" περιελήφθησαν στην διδακτέα ύλη μίας σχολής ηλεκτρονικής, πάσχει και η ελληνική του συγγραφέα, αλλά η ανάλυση (έστω ως μία απλοϊκή απόπειρα οργανωμένης σκέψης) δεν είναι και τελείως του πεταμάτου...

Univers είπε...

...Όσο για τις κλοπές καλπών και την παρεμπόδιση διεύρυνσης της εκλογικής βάσης στα Πανεπιστήμια, με αστεία επιχειρήματα, τι να πει κανείς...

Απορώ με την ανοχή των κομμάτων και της πολιτείας. Ή μήπως και της πλειοψηφίας των Ελλήνων;

Unknown είπε...

@univers
Εμένα για ζαβό μου φαίνεται το παληκάρι!!
Αρνούμα ξνα πιστέψω ότι μπήκε με κανινικές εξετάσεις έστω και τις σημερινές...
Φαντάζομαι ότι θα μπήκε με κάποια ευεργετική διάταξη κοινωνικής πολιτικής πχ κωφαλάλων, καρκινοπαθών, Ελλήνων του Εξωτερικού, ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. κλπ κλπ.
Την συμμετοχή των φοιτητών στην ψηφοφορία για την εκλογή Πρύτανη δεν την αντιλαμβάνομαι.. Συμμετέχουν οι φοιτητές στις ίδιες διαδικασίες στα καλά Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, στην Μ. Βρετανία, στην Σορβόννη κλπ;
Η δε καθολική ψηφορία των φοιτητών στην εκλογη των Πρυτανικών Αρχών χαλάει την μανέστρα των συμμοριών επειδή δεν είναι ευχερής η συναλλαγή υποψηφίων και εκλεκτόρων...

ZouZouna είπε...

Ηρθα για καλημέρα, καφέ στο καφενείο σας και να πω ευχαριστώ που περάσατε απο την γιορτή μου

Univers είπε...

"Συμμετέχουν οι φοιτητές στις ίδιες διαδικασίες στα καλά Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, στην Μ. Βρετανία, στην Σορβόννη κλπ;"

Υποθέτω όχι! Αλλά η απόφαση για διεύρυνση της εκλογικής βάσης με συμμετοχή όλων των φοιτητών στις εκλογικές διαδικασίες είναι απλώς ένας συμβιβασμός, καθ' ότι η κυβέρνηση δεν τολμούσε και δεν θα τολμήσει να αντιταχθεί μετωπικά στο (από σχεδόν 30κονταετίας) ξεχαρβάλωμα της εκπαίδευσης.

Διατηρώ πολύ αλγεινές αναμνήσεις από την επέλαση του μαθητοσυνδικαλισμού στα σχολεία, όταν, στο λύκειο ακόμη, άρχισαν εκλογές (δεκαπενταμελή κτλ.) και κυκλοφορούσαν υποψήφιοι με κονκάρδες κομματικών νεολαιών στο πέτο...

Unknown είπε...

@Univers
Έχω την εικόνα ότι η Ανωτάτη Εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι τελειωμένη, δυστυχώς, υπόθεση..
Γράφεται ότι δεν υπάρχει Ελληνικό μεταξύ των 200 καλλίτερων Ευρωπαϊκών ή τα 500 καλλίτερων παγκοσμίως ΑΕΙ.
Και αν σκεφθείς ότι τον 19ο αιώνα δύο σχολές (η Νομική Αθηνών-που έδωσε στελέχη στην πολιτική, στην Διοίκηση, στο Διπλωματικό Σώμα και στη Δικαιοσύνη- και η Ευελπίδων) πήραν την Ελλάδα της Μελούνας και την έφτασαν εκεί που είναι σήμερα..
Όχι ότι δεν υπάρχουν και σήμερα στα ΑΕΙ άριστοι επιστήμονες και άριστοι φοιτητές. Πλην όμως οι καλοί έχουν αδρανοποιηθεί από την αναξιοκρατία των κρατουσών ομάδων καταλήψεως θέσεων, αποτέλεσμα της κομματικοποιήσεως του Πανεπιστημίου η οποία και αυτή υπήρξε παράγωγο υποπροϊόν του Συντάγματος του 1975. Όταν ορισμένοι Πανεπιστημιακοί παρέπεισαν τον Κ. Καραμανλή και κατήργησε, παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις των αειμνήστων και στενότερων του φίλων Κ. Τσάτσου και Κ. Παπακωνσταντίνου, το υπάρχον μέχρι τότε ασυμβίβαστο της ιδιότητος του Πανεπιστημιακού και του Βουλευτού.
Για το ζήτημά αυτό έχω γράψει εκτενές κείμενο την 26.2.2007 το οποίο και μεταφέρω λόγω της δυσκολίας δημιουργίας δεσμού. Μάλιστα και το σχόλιό μου εκείνο ήταν απάντηση σε δικό σας κείμενο.
"26.2.07
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΠΟΥ…ΛΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ..
Το ήμουν (σε νεαρή τότε σχετικώς ηλικία) σύμβουλος του τότε Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Ε. Παπακωνσταντίνου.
Μετείχα και σε μία άτυπο επιτροπή υπό τους αείμνηστους Κ. Τσάτσο και Κ. Παπακωνσταντίνου η οποία είχε ως αποστολή να ελέγχει τις τροπολογίες που κατετίθεντο στο υπό ψήφιση τότε Σύνταγμα και από πλευράς σκοπιμότητος και από πλευράς νομοτεχνικής
Τότε κατετέθη στην Επιτροπή αυτή (δεν ενθυμούμαι από ποιόν, μπορώ πάντως να τον βρω στο αρχείο μου), τροπολογία (έχουσα μάλιστα την έγκριση του τότε Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή) που εξαιρούσε τους Καθηγητές Πανεπιστημίου από τα κωλύματα και ασυμβίβαστα εκλογιμότητος των βουλευτών πού είχαν όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι και τα οποία ίσχυαν από πρώτο Σύνταγμα, από 130 περίπου χρόνια. Δηλ. κατ΄ εξαίρεση θα μπορούσαν οι Καθηγητές Πανεπιστημίου να εκλέγονται και Βουλευτές και να διατηρούν και τις δύο ιδιότητες... (Η σημερινή παράγραφος 2 του άρθρου 56 του Συντάγματος).
Έτσι όμως επήρχετο ανατροπή της συνταγματικής και πολιτικής τάξεως που ίσχυσε συνεχώς από το πρώτο Σύνταγμα της χώρας..
Όταν είδαν την σχετική τροπολογία τόσον ο Κ. Τσάτσος, διαπρεπής διανοούμενος και Πανεπιστημιακός, όσον και ο Κ. Παπακωνσταντίνου, διαπρεπής νομικός και εμπειρότατος και νουνεχής πολιτικός, κόντεψαν να πάθουν αποπληξία..
Και επειδή κατάλαβαν την κερκόπορτα που η διάταξη άνοιγε σε βάρος των Πανεπιστημίων και κυρίως σε βάρος της χώρας και ήσαν τα πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή στον τότε Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, απεφάσισαν από κοινού να του ζητήσουν (δεδομένου μάλιστα ότι αυτοί είχαν την ευθύνη του περιεχομένου του Συντάγματος) την άμεση απόσυρσή της. Εγνώριζαν άλλωστε και οι δύο τα θλιβερά αποτελέσματα που είχε επιφέρει η κομματικοποίηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την περίοδο του διχασμού κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και εν συνεχεία (αν και σε διαφορετικά τότε στρατόπεδα οι δύο τους τότε ευρισκόμενοι) ώστε δεν χρειάζονταν πολύ μυαλό για να αποφασίσουν ότι ώφειλαν να εμποδίσουν την ψήφιση της διατάξεως, η οποία θα θεσμοθετούσε την κομματικοποίηση των Πανεπιστημίων....
Πλην όμως έπεσαν σε βράχο αμετακίνητο.. Αν και σχεδόν πάντοτε ο Κ. Καραμανλής τους άκουγε στα ζητήματα του Συντάγματος εκεί δεν μετεκινήθη εκατοστό..
Ήθελε προφανώς να εξωραΐσει την εικόνα του, εν όψει της ειλημμένης αποφάσεώς του να εγκαταλείψει την Πρωθυπουργία για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και ζητούσε και την αποδοχή και των «προοδευτικών» δυνάμεων..
Στην συνέχεια ο νόμος πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία (ν. 1268/1982) αποτελείωσε αργά, σταθερά και μεθοδικά τον ήδη προσβληθέντα από καρκίνο ασθενή (Πανεπιστήμια)..Νομίζω ότι αυτές ήσαν οι δύο κρίσιμες στιγμές που εδημιούργησαν το σημερινό χάος στα Πανεπιστήμια. Μεταχειρίζομαι ευγενή έκφραση. Ίσως έπρεπε να πω το σημερινό μπου…λο!!.
Για την ιστορία σημειώνω ότι οι Καθηγητές που εξελέγοντο Βουλευτές (κατά την αρχή τουλάχιστον της εφαρμογής της διατάξεως) είχαν επιτύχει –με διακομματικές προσπάθειες!- γνωμοδότηση της Ολομελείας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (με πλειοψηφία μίας ψήφου!!) ότι εδικαιούντο, πλην των αποδοχών του βουλευτού, και το μισθό του Καθηγητού…
Αιτιολογία;
Συνέχιζαν την ερευνά τους στα Πανεπιστήμια..
Έκρινα σκόπιμο να γράψω αυτά που γνωρίζω ως αυτόπτης και αυτήκοος..
Επομένως ουδεμία μεταρρύθμιση μπορεί να γίνει στα Πανεπιστήμια εάν προηγουμένως δεν ξεριζωθεί η αιτία του κακού, η διάταξη δηλ. του άρθρου 56 παρ.2 του Συντάγματος που τα κομματικοποίησε.
Αλλιώς κάθε βελτίωση είναι αδύνατη ή τουλάχιστον πρόσκαιρη…
Πρέπει όμως να αναφερθώ και σε κάτι άλλο..
Το νομοσχέδιο της Υπουργού κ. Μ. Γιαννάκου (προφανώς για να πετύχει κάποιου είδους συναίνεση των Πανεπιστημιακών ή της ΠΟΣΔΕΠ τουλάχιστον) μετέβαλε τον έλεγχο σκοπιμότητος υπό του Ελεγκτικού Συνεδρίου των δαπανών των Α.Ε.Ι. σε απλό έλεγχο νομιμότητος. (Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει εκ του Συντάγματος την υποχρέωση -για να προστατεύει τους φόρους μας- να ελέγχει την σκοπιμότητα και την νομιμότητα κάθε δαπάνης που γίνεται από κονδύλια που εδημιουργήθησαν από τους φόρους των Ελλήνων φορολογουμένων). Τώρα στα Α.Ε.Ι. ο έλεγχος αυτός περιορίζεται σε απλό έλεγχο νομιμότητος μόνο.. Κυρίως εάν δηλ. θα υπάρχει παραστατικό (απόδειξη) της δαπάνης..
Μα ήδη και με τον υπάρχοντα έλεγχο σκοπιμότητος πιστώσεις για την πληρωμή λ/σμών της Δ.Ε.Η. εχρησιμοποιήθησαν στην Θράκη για την οργάνωση τουριστικού συνεδρίου, όπως τουλάχιστον κατήγγειλε η ίδια η Υπουργός.
Ας μη ξεχνάμε τις πιστώσεις για έρευνα που στο Πάντειο εχρησιμοποιήθησαν για λάστιχα της Πόρσε και ανέγερση βίλας αξιωματούχων!!
Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι η σύνταξη του Πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη (την οποία εδώρησε ευγενώς για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης του Παντείου στο οποίο ήταν Καθηγητής) δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποια τσέπη κατέληξε.. Όχι πάντως στην Βιβλιοθήκη..
Ας μη ξεχνάμε ακόμη ότι από το 1974 και μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει γίνει κράτηση από τον μισθό των διδασκόντων στα Α.Ε.Ι. λόγω της συμμετοχής τους στις συχνότατες απεργίες τους..
Αν λοιπόν καταργηθεί και ο έλεγχος σκοπιμότητος υπό του Ελεγκτικού Συνεδρίου των δαπανών τους τα Α.Ε.Ι. θα καταντήσουν δύο φορές μπου…λο..
Αυτά εάν θέλουμε να γνωρίζουμε την σχέση αιτίου και αιτιατού..
Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε σε πρώτη μορφή σαν αντισχόλιο σε σχόλιο του στο www.expanding-univers.blogspot.com/
Εμπλουτισμένο το δημοσιεύω και εδώ."

Ανώνυμος είπε...

Διακρίνω μια σύμπτωση απόψεων μεταξύ της εισαγωγής του συναδέλφου ΤΕΙτζή και της δήλωσης του πρωθυπουργού της γείτονος, signore Berlusconi, σύμφωνα με την οποία "οι γυναίκες που δεν τα βγάζουν πέρα με τους μισθούς των 700 ευρώ καλό θα ήταν να... βρουν έναν ευκατάστατο 'amico', ωστε να συμπληρώνουν το εισόδημά τους". Βλέπετε, οι νέοι σήμερα -όπως και πάντοτε- συμμορφώνονται και συμβαδίζουν με το πνεύμα, το ήθος και το ύφος της κοινωνίας μέσα στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Φυσικό δεν είναι;

Unknown είπε...

Πληροφορικάριε
Για να απαντήσω λατινικά στο σχόλιο Berlusconi De gustibus et de coloribus non disputatum est!!
Αν οι κυρίες διαλέξουν την μία ή την άλλη μέθοδο ουδείς ψόγος..
Θα βρίζω όμως τον κερατά που μού φόρτωσε ως φορολογούμενο αφ΄ ενός ως σπουδαστή τον φωστήρα της Πληροφορικής και αφ΄ ετέρου ως διδάσκαλο τον καθηγητή του μαθήματος Γυναικεία θέματα σε Τ.Ε.Ι. Πληροφορικής..

Ανώνυμος είπε...

Αν οι κυρίες διαλέξουν την μία ή την άλλη μέθοδο ουδείς ψόγος..
Προσωπικά ψέγω την "άλλη μέθοδο", χαρακτηρίζοντάς τη έμμεση, κοινωνικώς αποδεκτή πορνεία. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι, όμως, ο τρόπος που ως κοινωνία διυλίζουμε τον κώνωπα (προυπολογισμός για την παιδεία = ψίχουλα) και καταπίνουμε την κάμηλο (υπάρχουν άνθρωποι -άντρες και γυναίκες- που προσπαθούν να επιβιώσουν με τα ελάχιστα και η ίδια η εξουσία τούς λοιδωρεί προτρέποντάς τους ή να ξεπουληθούν ή να πεθάνουν στην ψάθα).

Unknown είπε...

Πληροφορικάριε
Ουδέποτε εθεώρησα τον Berlusconi ως υπόδειγμα πολιτικού ανδρός.
Αλλά και ουδέποτε εθεώρησα ότι η πορνεία οφείλεται στον αγώνα για την απλή επιβίωση.. Για την πολυτελή επιβίωση ίσως..
Βεβαίως εξαιρέσεις υπάρχουν..
Πάντως, (δυστυχώς; ευτυχώς;) πορνεία υπήρξε σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά καθεστώτα που έχουν εμφανιστεί επί της γης..

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεστε να καμαρώσουμε τον φεμινισταρά αστέρα της πληροφορικής υπουργό παιδείας ή εργασίας σε μερικά χρόνια; Δεν το αποκλείω! Κάτι τέτοιοι τύποι έχουν πέραση τη σήμερον ημέρα (δες Μπερλουσκόνι, Σαρκοζί και το 'δικό μας' Ψωμιάδη!). Θα γελάμε άραγε τότε, όπως γελάμε σήμερα με το γραπτό του

Unknown είπε...

Πληροφορικάριε
Έχω κρατήσει το ονοματεπώνυμο του Φωστήρα!!

Locus Publicus είπε...

Εχω εκφράσει τη γνώμη να σταματήσει η χρηματοδότηση αυτών των δημοσίων ιδρυμάτων, και να μπεί κάποια τάξη. Τα ΤΕΙ πρέπει να κλείσουν αμέσως. Στην επαρχία αντιμετωπίζονται σαν "τα μέρη που βγάζεις γκόμενα". Είναι τραγικό να βλέπω 300 άτομα στο άνθος της ηλικίας τους να "σπουδάζουν" στα τμήματα "Ιχθυοκαλλιέργειας", "Παροδοσιακών Οργάνων Λαικής Μουσικής" και "Πολιτιστικής Κληνορομιάς".

Το γράμμα είναι ειλικρινά διασκεδαστικό. Εκείνο το ΕΓΕ = Ρ.ΔΙ τα λέει όλα. Οπως και ο όρος "γυναίκα με πακέτο". Είναι καινούργιοι όροι κοινωνιολογίας.

Συμμετέχουν οι φοιτητές στις ίδιες διαδικασίες στα καλά Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, στην Μ. Βρετανία, στην Σορβόννη κλπ;

Στις ΗΠΑ όχι. Η στελέχωση των πανεπιστημίων δεν είναι υπόθεση τον φοιτητών. Τα πανεπιστήμια εχουν όμως Security 24x7, με πλήρη δικαιοδοσία συλλήψεων και εφαρμογής του νόμου.

Τα πανεπίστημια στην Ελλάδα είναι φυσικό καταφύγιο του ΚΚΕ και άλλων αναρχικών τραμπούκων που χρόνια τώρα καταστρέφουν τα όνειρα και τις επενδύσεις του ελληνικού λαού, σε ένα ιστορικό μίσος για την ιδεολογική τους ήττα στην Ελλάδα και ανα τον κόσμο. Το θέμα πασάρεται ως "δικαιώματα του λαού" για να έχει απήχηση σε μεγάλο μέρος του λαικίζοντος πληθυσμού.

Τα έχουμε ξαναπεί. Στο μεταξύ, απ' ο,τι μαθαίνω, 55 χιλιάδες έλληνες φοιτητές βρίσκονται ήδη στην Αγγλία, 28 χιλιάδες εκ των οποίων στο Λονδίνο. Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, η χώρα μας θα βιώσει την μεγαλύτερη έξοδο μορφωμένου δυναμικού στην ιστορία της, μεγαλύτερη και απο τις κλασσικές εποχές της μετανάστευσης.

Univers είπε...

"Τα πανεπίστημια στην Ελλάδα είναι φυσικό καταφύγιο του ΚΚΕ και άλλων αναρχικών τραμπούκων που χρόνια τώρα καταστρέφουν τα όνειρα και τις επενδύσεις του ελληνικού λαού, σε ένα ιστορικό μίσος για την ιδεολογική τους ήττα στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο."

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ακριβώς, ακριβέστατα. Και ένα παραλειπόμενο, επεισόδιο από τα πολλά, στην ιλαροτραγωδία που διαδραματίζεται με τις κάλπες: Σε κάποιο Πανεπιστήμιο οι Αρχές φτιάξαν ψευτοκάλπη - δόλωμα, για να είναι αυτή που θα απαχθεί από τις γνωστές δυναμικές μειοψηφίες και όχι η κανονική!!! Και το κόλπο πέτυχε!!!!

Unknown είπε...

@Unuvers
Η κλοπή της ψεύτικης κάλπης δείχνει το ΙQ των ταραχοποιών και των ταγών του φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα!...

Unknown είπε...

Univers
Συμπλήρωμα στο προηγούμενο.
Μήπως οι ψευτο-καλπο-κλέφτες σκέπτονται ότι τα παν προϊόν της κάλπης είναι κάλπικο; Και γιαυτό τις κλέβουν;
Δεν τους έχω βεβαίως ικανούς για τέτοιους συνειρμούς ούτε και για γνώση της ετυμολογίας!!

Univers είπε...

(Ξανα)διάβασα τα περί ελέγχου σκοπιμότητας και νομιμότητας και βεβαιώθηκα για το πού πάει το πράγμα...

Αρκεί να υπάρχουν παραστατικά, λοιπόν, και όλα μέλι - γάλα.

Μήπως τουλάχιστον οι αξιολογήσεις των πανεπιστημίων βάλουν κάποια τάξη. Αν δεν υπαναχωρήσει και σε αυτό η κυβέρνηση ή δεν αδρανοποιηθεί η διάταξη στην πράξη...

Unknown είπε...

Univers
Aποτέλεσμα της διοικητικής αυτοτελείας των ΑΕΙ και ΤΕΙ (κατά το άρθρο 16 στο Σύνταγμα του 1975)είναι ότι επί 30 και πλέον χρόνια ενώ έχουν γίνει ων ουκ έστι αριθμός απεργίες, αποχές κλπ των διδασκόντων δεν έχουν κρατηθεί από οιονδήποτε ούτε και συμβολικώς ούτε και μίας ημέρας αποδοχές απεργίας..
Τρελοί είναι να κλωτσήσουν το άρθρο 16!!Αν η πλειοψηφία των Πανεπιστημιακών απέρριπτε το σημερινό άρθρο 16 θα έπρεπε να μεταφερθεί πάραυτα από το 166 σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, μαζί με τον Εργατολόγο.. Αυτούς όμως ως αληθινούς πάσχοντες.. Επ' ευκαιρία σημειώνω ότι η διάγνωση στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινήτειου ότι ο Εργατολόγος πάσχει από αυτοκτονικό ψυχαναγκασμό (; δεν θυμάμαι και τον ακριβή όρο) φαίνεται ευτυχώς λανθασμένη.. Τόσο καιρό στης φυλακής τα σίδερα και δεν έκανε απόπειρα...
Πάλι λέω μήπως λόγω στενής επιτηρήσεως στην φυλακή δεν έχει την ευκαιρία να αποπειραθεί;
Εν τοιαύτη όμως περιπτώσει, για το καλό του, ο άνθρωπος πρέπει να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα..

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα έκανα κάποιο σχόλιο αν έβλεπα οτι τουλάχιστον ένας απο εσάς είχε καταλάβει το προφανές, ότι ο σπουδαστής που έχει γράψει το συγκεκριμένο γραπτό το έχει κάνει καθαρά για πλάκα! (Μονο ο αθεόφοβος έφτασε κοντα!!!)
Εγω πιστεύω οτι είναι αρκετά αστείο κείμενο αν το δείς απο την σωστή πλευρά, εξάλου αν το σκεφτήτε λίγο παραπάνω πιστέυω οτι θα συμφωνήσεται στο οτι αρκετοί άνθρωποι γύρο μας βλέπουν τα πράγματα λίγο πολύ έτσι... Αν στα παραπάνω βάλεις ακόμα οτι το μάθημα το διδάσκει γυναίκα, μπορείτε να κατανοήσετε την περιπαιχτική διάθεση αυτού του ανθρώπου.
Όσο αναφορά το αν αυτό το μάθημα είναι αναγκαίο για μια τέτοια σχολή, η προσοπική μου άποψη είναι πως όχι, δεν είναι απαραίτητο.

Φιλικά πάντα.

(συγνώμη για την ορθογραφία μου)

Unknown είπε...

Προς Ανώνυμο
Προφανώς το κείμενο είναι για πλάκα!
Δυστυχώς όμως ο σπουδαστής δεν τό έγραψε για πλάκα!
Αν είχε την ικανότητα να το κάνει θα ήταν άξιος για πολλά και σπουδαία πράγματα και αλλού θα βρισκόταν!! (Σταματώ εδώ!!).
Επίσης για μεγαλίτερη πλάκα είναι αυτοί που τρώνε τα χρήματα των φορολογουμένων βάζοντας τέτοια μαθήματα σε ΤΕΙ Ηλεκτρονικής!!
Και ακόμη για μεγαλύτερη πλάκα είμαστε εμείς (οι φορολογούμενοι) που ανεχόμαστε τέτοιες πλάκες σε βάρος της τσέπης μας και του ιδρώτα μας και δεν τους καρπαζώνουμε..

Φοιτητής ΤΕΙ Χανίων είπε...

Είναι απίστευτο τι μπορεί να βγάλει το μυαλό ενός συκοφάντη των ΤΕΙ.
Φαίνεται ότι έφτασε η σειρά της σχολής μας να μπεί στο στόχαστρο ορισμένων κύκλων που αδυνατώ να καταλάβω τι στόχους έχουν και τι αποσκοπούν. Εκτός κι αν πρόκειται για τους γνωστούς συκοφάντες του τεχνικού επιμελητηρίου που δεν διατάζουν μπροστά σε τίποτε.
Θα ήθελα να ρίξετε μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ Ηλεκτρονικής Χανίων και να μας πείτε που διδάσκεται αυτό το μάθημα που αναφέρετε:

http://www.chania.teicrete.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=81

Είναι εύκολο για τον καθένα να βρει μια κενή σελίδα εξετάσεων και να γράψει μέσα ότι του κατέβει για να δυσφημήσει μια σχολή. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν, μιας και είστε επώνυμος να εξετάζετε καλύτερα αυτές τις βλακείες που κυκλοφορούν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΔΕΙΞΑΝΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΓΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΟΥ.ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ.ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ.ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ.ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠ ΑΥΤΟ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΚΥΚΛΟ.ΤΕΛΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΣΕ ΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΕΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ Η ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ΥΓ1:ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΡΑΠΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΔΩ.

ΥΓ2:ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ.

ΥΓ3:ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.

Unknown είπε...

Ανωνυμε
Το σχόλιό σου είναι πολύ ευγενικό και σε συγχαίρω.
Το κείμενο του σπουδαστή κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Μου το έχουν στείλει.
Η είδηση αναδημοσιεύεται από το Βήμα.

Πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρονικής Χανίων είπε...

Είμαι βέβαιος κύριοι ότι δεν χρειάζεται κανείς να διαθέτει έναν υψηλό δείκτη νοημοσύνης για να συμπεράνει ότι το συγκεκριμένο γραπτό έχει απόλυτα χιουμοριστικό χαρακτήρα. Πρόκειται για κατ'επιλογήν μάθημα το οποίο δεν θα έπρεπε να υπήρχε και για αυτό ο εν λόγω φοιτητής ανέλαβε την πρωτοβουλία να ειρωνευτεί την ύπαρξη του μαθήματος με τον δικό του τρόπο. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως γίνεται να υπάρχουν άτομα που εκφέρουν άποψη περί θεμάτων και καταστάσεων που δεν γνωρίζουν. Ήταν επιμορφωτική πάντως η επίσκεψή μου στο μπλόγκ. Έμαθα ότι στα ΤΕΙ πας για να βρεις σύντροφο (από τον Κύριο Locus Publicus) και ότι αν είσαι άξιος αποκλείεται να βρεθείς σε ΤΕΙ (από τον Κύριο Βαρδακα). Φυσικά το σχόλιο του συναδέλφου από τα Χανιά είναι ευγενικό, δυστυχώς τα δικά σας είναι αγενέστατα.