ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

1.5.08

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!

Πρωτομαγιά. Δεν είναι αργία. Είναι απεργία…


Από το πρωί στα κανάλια Παπαδάκης και Σία (Λιαρέλης, Παπαγιάννη, κάποιος που δεν θυμάμαι πως λέγεται παραθυρορήτωρας από την Θεσσαλονίκη, Λιάνα Κανέλη κλπ), Αυτιάς και Σία (Καθηγητής κλπ), Οικονομέας και Καμπουράκης καί άλλοι ωρύονται συνεχώς.
« Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Είναι απεργία!!»
Αυτοί δηλαδή είναι απεργοσπάστες;;Ελληνικά και χαλαρά…


Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έγινε διάρρηξη στο κατάστημα της ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ στην Κηφισιά επί της Λεωφόρου Κηφισίας..
Οι διαρρήκτες μπήκαν στην τράπεζα από ανασφάλιστο παράθυρο (είχε μόνο τζάμι, ούτε καν εξώφυλλο) στο πίσω μέρος του κτιρίου. Μπορούσες να φτάσεις στο παράθυρο χαλαρά, χωρίς σκάλα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια (πολύ εύκολα) ανεβαίνοντας και πατώντας στις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών μηχανημάτων που είχαν στερεωθεί στον εξωτερικό τοίχο ως να ήσαν βαθμίδες σκάλας από τη ίδια την Τράπεζα.. Στα διπλανά καταστήματα του ιδίου κτιρίου το ένα πωλήσεως ελαστικών αυτοκινήτων και το άλλο (νομίζω) πιάτων είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα… Φαίνεται ότι τα ελαστικά αυτοκινήτων και τα πιάτα είναι αγαθά μεγαλύτερης αξίας για τους διαρρήκτες από τα μετρητά και τα κοσμήματα και ότι οι ιδιοκτήτες τους είχαν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια από την ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Κατά την διάρρηξη αντήχησε μόνον ο συναγερμός για πυρκαγιά (έτσι μας λένε τουλάχιστον οι υπεύθυνοι) και όχι και ο συναγερμός για την διάρρηξη. (Δυνατόν αλλά όχι πιθανό). Τα όργανα της εταιρείας του συναγερμού και οι αστυνομικοί που πήγαν χαλαρά επί τόπου για έλεγχο περιορίστηκαν να ελέγξουν από την πρόσοψη μόνον (κοιτώντας από την βιτρίνα της Τράπεζας) εάν υπήρχε πυρκαγιά. (Αν και ήταν ευχερής και ορατή η είσοδός τους στην πίσω αυλή στην οποία έβλεπε το διερρηγμένο παράθυρο από τον εξωτερικό διάδρομο ο οποίος κατέληγε στην Λ. Κηφισίας). Αφού δεν διεπίστωσαν την ύπαρξη πυρκαγιάς έφυγαν. Προφανώς πήγαν στην Ανάσταση (για 5΄λεπτά) και εν συνεχεία ώρμησαν στην μαγειρίτσα… Θεωρώ, παρ΄ όλη την επιδειχθείσα χαλαρότητα, ότι η εταιρεία του συναγερμού ειδοποίησε τους αρμοδίους της Τράπεζας οι οποίοι (πολύ χαλαρά!!)έκριναν περιττό να επισκεφτούν το κατάστημα για να ελέγξουν τι γίνεται. Δεν υπήρχαν όμως εκεί μόνον τα (ασφαλισμένα) περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας αλλά και (ανασφάλιστα) πολύτιμα αντικείμενα (κοσμήματα, τιμαλφή κλπ) των πελατών της στις θυρίδες τους. Οι διαρρήκτες αφού άνοιξαν με την ησυχία τους και χαλαρά το "αδιάρρηκτο" χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας μπήκαν στην «αδιάρρηκτη» αίθουσα των θυρίδων σήκωσαν σε πολλές από αυτές το περιεχόμενό τους και μαζί με την ικανή λεία τους έφυγαν χαλαρά και πάλι να γιορτάσουν το Πάσχα. (Ανάσταση για 5΄ λεπτά, μαγειρίτσα κλπ κλπ). Σημειώνεται ότι επί τη βάσει των συμβάσεων προσχωρήσεων που υπογράφονται μεταξύ των Τραπεζών και των πελατών τους οι Τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να αποζημιώνουν επί διαρρήξεων τους κατόχους των θυρίδων.
Η διάρρηξη αυτή μου θύμισε μία άλλη διάρρηξη που είχε γίνει στην ίδια Τράπεζα. Και συγκεκριμένως στην Τράπεζα Εργασίας (προ της συγχωνεύσεως της με την ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ) στο κατάστημα της οδού Καλλιρρόης στην Αθήνα προ ετών, διάρρηξη η οποία ουδέποτε διευκρινίστηκε. Εκεί οι διαρρήκτες έφτασαν στην «αδιάρρηκτη» αίθουσα των θυρίδων ανοίγοντας υπόγειο διάδρομο κάτω από την οδό Καλλιρρόης!! πολλών δεκάδων μέτρων.. Έργο που χρειάστηκε προσπάθεια πολλών εκατοντάδων εργατοωρών.. Όταν χτυπούσε ο συναγερμός (από τις δονήσεις των μηχανημάτων κατά την διάρκεια των «έργων») οι αρμόδιοι της Τράπεζας τον έκλειναν. Τον θεωρούσαν χαλασμένο και τους ενοχλούσε..

Το χαλαρρρά επομένως δεν είναι ίδιο μόνον των Θεσσαλονικέων αλλά και όλων των Ελλήνων..

Υ.Γ. 3.5.2008
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ IN GR
Θεσσαλονίκη
Τελευταία ενημέρωση 21:00Ένας οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε το Σάββατο εν ψυχρώ από νεαρό φυγά, ο οποίος είχε αποδράσει από περιπολικό και προσπάθησε να διαφύγει χρησιμοποιώντας το λεωφορείο, δύο IX και ένα ακόμα περιπολικό. Τελικά συνελήφθη τραυματισμένος.
Σύμφωνα με το MEGA, ο 30χρονος άνδρας, που φέρεται να είναι και χρήστης ναρκωτικών, κρατείτο στο ΑΤ του Αγίου Αθανασίου, ως ύποπτος για κλοπή πορτοφολιού, και επιβιβάστηκε σε περιπολικό για τη μεταγωγή του στο ΑΤ Σίνδου, χωρίς να φορά χειροπέδες.
Ενώ το όχημα εκινείτο, ο δράστης απέσπασε το όπλο ενός αστυνομικού, το οποίο φέρεται να είχε αφεθεί στη θέση του χειρόφρενου, βγήκε στο δρόμο και μπήκε σε ένα διερχόμενο ΙΧ υπό την απειλή του όπλου.
Αργότερα μπήκε σε λεωφορείο της γραμμής 53 και πυροβόλησε τον οδηγό σχεδόν εξ επαφής, πριν εγκαταλείψει το όχημα.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει προσπάθησε επίσης να πάρει ομήρους, χρησιμοποίησε ένα δεύτερο ΙΧ, καθώς και ένα από τα περιπολικά που τον καταδίωκαν.
Τελικά συνελήφθη τραυματισμένος στο Νέο Κορελιό.
Τέσσερις αστυνομικοί από δύο περιπολικά, καθώς και οι διοικητές των ΑΤ Αμπελοκήπων και Σινδου, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με διαταγή του υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, καθώς «φέρονται να επέδειξαν υπερβολική ολιγωρία και βαριά αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».
Παράλληλα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ.


Φαίνεται ότι οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης φοβήθηκαν ότι οι Αστυνομικοί της Κηφισιάς, η εταιρεία του Συναγερμού και οι αρμόδιοι της ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ θα πάρουν τα πρωτεία της χαλαρότητος από την πόλη τους και το απέδειξαν με τον χειρισμό της υποθέσεως αυτής. Άξιος ο μισθός τους..
Επιπολαιότητες
1. Δεν φορούν χειροπέδες στον (φερόμενο! ως κακοποιό) κρατούμενο.
2. Αφήνει ο ένας Αστυνομικός το όπλο του στο περιπολικό μπροστά από τον κρατούμενο ο οποίος δραπετεύει ένοπλος.
3. Ο δραπέτης (φέρεται ότι!!!) δολοφονεί οδηγό Λεωφορείου που είχε συλλάβει ως όμηρο.
4. Ο δραπέτης στην συνέχεια (κατά την καταδίωξη) επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας που είχε μείνει χωρίς προστασία, ξεκλείδωτο και με τα κλειδιά την μηχανή.
5. Συλλαμβάνεται ζωντανός (ελαφρά τραυματισμένος μόνον) ο (φερόμενος!!) ως δολοφόνος. Σε 13-14 χρόνια (αν δεν δραπετεύσει ενωρίτερα, πράγμα πολύ πιθανό) και υπό τον όρο ότι θα καταδικασθεί σε ισόβια ο (φερόμενος) ως δολοφόνος θα αποφυλακισθεί και θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.
Χάρις στην περίφημη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν μάθαμε ούτε το ονοματεπώνυμο ούτε την εθνικότητα του (φερόμενου ως) δολοφόνου. Πράγματι η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα στην προσωπικότητα του (φερόμενου ως!!) δολοφόνου.
Γιαυτό και εγώ έγραψα το κείμενο πολύ προσεκτικά για να είναι πολιτικώς ορθό και να μην στενοχωρήσω τους «πονόψυχους» που έχουν κατακλύσει τα blogs, τα κανάλια και εν γένει τα Μ.Μ.Ε.
Τώρα για τον άτυχο οδηγό που (φέρεται ότι!!) δολοφονήθηκε και την οικογένειά του ποιος δίνει μια δεκάρα..
Είμαστε «πολύ προοδευτικοί και δημοκράτες».
Μας ενδιαφέρουν τα δικαιώματα μόνον των θυτών. Όχι και των θυμάτων..
Τέλος πολλά-πολλά μπράβο στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης..

Δημοσίευση σχολίου