ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

7.5.08

ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;Αντιγράφω σήμερα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης στα προς πώληση ή μίσθωση κτίρια άνω των 50 τ.μ.
Διεύρυνση εφαρμογής του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης σε όλα τα κτίρια (παλαιά και νέα) άνω των 50 τμ ανακοίνωσε ο υπουργός Χρ. Φώλιας
Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης υποχρεούνται οι ιδιοκτήτες κτιρίων -ανεξαρτήτως παλαιότητας- κατά την πώληση ή μίσθωση αυτών.
Σχετική τροποποίηση ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου με τίτλο «μέτρα για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων», στην ολομέλεια της Βουλής.
Η υπάρχουσα διάταξη προέβλεπε ότι κατά την πώληση ή μίσθωση νέων κτιρίων ή υφισταμένων κτιρίων άνω των 1.000 τετραγωνικών μέτρων που έχουν υποστεί ριζική ανακαίνιση, πρέπει να διατίθεται από τον ιδιοκτήτη τους πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Με την τροποποιημένη διάταξη, προβλέπεται ότι κατά την πώληση ή μίσθωση όλων των κτιρίων ανεξαρτήτως μεγέθους (άνω των 50 τμ) ή παλαιότητας, πρέπει να επιδεικνύεται πιστοποιητικό καλής ή κακής ενεργειακής απόδοσης τους.
Όπως είπε ο κ. Φώλιας, «το πεδίο εφαρμογής υποχρέωσης έκδοσης και επίδειξης πιστοποιητικού διευρύνεται από τώρα και όχι σε βάθος χρόνου, σε όλα τα κτίρια που πρόκειται να πουληθούν ή να ενοικιαστούν».
Επεσήμανε επίσης ότι «η αγορά ακινήτων και οι αρμόδιοι φορείς καλούνται πλέον να εξοικειωθούν με τα νέα γεγονότα άμεσα» και «προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις ή παρερμηνείες, θα συνεπικουρηθούν από μία μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης, σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν για την έκδοση του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες, καθώς και για την εντατική εκπαίδευση των αρμοδίων φορέων».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πίστευα ότι ο κ. Φώλιας προερχόμενος από την ιδιωτική οικονομία διέθετε κοινή λογική.
Είμαι υποχρεωμένος να αμφιβάλλω.
Που θα βρεθούν οι χιλιάδες αρμόδιοι οι οποίοι θα δίνουν τα σχετικά πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης για τα πολλά εκατομμύρια κτίρια (νέα και παλαιά) που θα πωλούνται ή θα εκμισθώνονται;
Αυτό το έργο θα αναλάβουν πιστοποιημένοι ιδιωτικοί φορείς (και έναντι ποίας αμοιβής; Και ποιος θα τους πιστοποιήσει;)
‘Η δημόσιοι υπάλληλοι;Μήπως η Κυβέρνηση το βλέπει ως ευκαιρία για διορισμό μερικών άλλων χιλιάδων ακόμη;
Και εκτός από τις νόμιμες αμοιβές και τα μπαξίσια πόσο χρόνο και τι τρεξίματα θα στοιχίζει από εδώ και πέρα η εκμίσθωση μιας κατοικίας ή ενός γραφείου ή μίας αποθήκης άνω των 50 τ.μ.
Η αποθέωση της γραφειοκρατίας και της συναλλαγής..
Στην Κυβέρνηση αυτή φαίνεται ότι περισσεύει το «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι!!».
Πάντως είναι βέβαιο ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά!
Δημοσίευση σχολίου