ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


29.5.08

ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!! ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!!


Διαβάζω στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής της 29.5.2008.


«Επεισόδια στην Κέρκυρα εξαιτίας του ΧΥΤΑ
Αντιπαράθεση μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων στην περιοχή Λευκίμη της Κέρκυρας υπήρξε το πρωί καθώς οι κάτοικοι αντιδρώντας στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους επιχείρησαν να σταματήσουν τις προκαταρκτικές εργασίες για την υλοποίηση του έργου……».

Που να πάνε τα σκουπίδια της Κέρκυρας; Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Στην Αλβανία!! Στην Αλβανία!!
Εν ανάγκη στην Ήπειρο!!

10 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Εδώ που τα λέμε αν τους πλήρωναν καλά δεν νομίζω να είχαν και πολλές αντιρρήσεις !

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Ναι. Αλλά έλα που οι Κερκυραίοι θα ήθελαν να πληρώσουν οι υπόλοιποι Έλληνες το μάρμαρο!!

Unknown είπε...

neoinileias
Υποθέτω ότι εκ παραδρομής στείλατε αυτό το σχόλιο στο κείμενό μου αυτό. Και ότι μάλλον προορίζονταν για το προηγούμενο κείμενό μου με τιτλο ΤΕΙ ΧΑΝΙΩΝ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.

neoinileias είπε...

Εχεις δίκιο, τώρα που το λες το πρόσεξα.

Univers είπε...

Η Ελλάδα έχει καταντήσει ένα χαλαρό σύνολο ιδιωτών που ο καθένας - είτε ατομικά είτε με την μορφή συντεχνίας - επιδιώκει την μεγιστοποίηση των απολαβών του από τους υπολοίπους με παράλληλη ελαχιστοποίηση των υποχρεώσεών του.

Οι Κερκυραίοι δεν θέλουν τα σκουπίδια τους, οι Κοζανίτες τα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια, άλλοι ζητούν να απομακρυνθούν οι πυλώνες υψηλής τάσεως από τα σπίτια τους (τα οποία έχτισαν άλλοτε παρανόμως και άλλοτε εν γνώσει της γειτνίασης με τον οικισμό), οι κάτοικοι της Σερίφου δεν θέλουν τις ανεμογεννήτριες (χαλάνε την εικόνα του νησιού!) και οι πάντες χρησιμοποιούν ως άλλοθι την οικολογία!

Η κατάσταση δεν είναι, πάντως, αποκλειστική πρωτοτυπία της Ελλάδας. Νομίζω, χαρακτηρίζει κοινωνίες που δεν ενδιαφέρονται πλέον για την παραγωγή και την ανάπτυξη αλλά μόνον για τον καλοζωισμό.

Στο Παρίσι επρόκειτο να φτιαχθεί ειδική γραμμή METRO που θα συνέδεε το κέντρο της πόλης με το αεροδρόμιο CDG. Η γραμμή θα υπογειοποιείτο σε μήκος μερικών χιλιομέτρων για να παρακαμφθεί ένα προάστιο του Παρισιού. Ε λοιπόν, οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούσαν διότι στην διάρκεια των υπογείων εκσκαφών θα υπήρχαν ηχητικές οχλήσεις!

(δεν ξέρω τι απέγινε τελικά)

Unknown είπε...

Univers
Βρε τους παληόγαλλους.. Μας βγάλανε κουτούς!!
Και εγώ που ενόμιζα ότι με την λυσσώδη αντίδραση των κατοίκων Αγ. Παρασκευής, Χολαργού και Παπάγου (και των δημοτικών αρχών τους επικεφαλής!!) για την διάνοιξη της Πειφερειακής Υμηττού προς αποσυμφόρηση της της ρυπογόνου λόγω κυκλοφορίας Λ. Μεσογείων είχαμε το ρεκόρ ανοησίας!!
Τέλος έγινε η Περιφερειακή Υμηττού με άχρηστα όμως και υπερδαπανηρά τούνελ (που επολλαπλασίασαν το κόστος της κατασκευής!!) και με κακή ορεινή χάραξη...
Θριαμβολογούσε δε κάποιος "δημοσιογράφος", προ ετών, στην Ελευθεροτυπία ότι η κοινωνική αντίδραση εμείωσε τα κέρδη των εργολάβων...
Ο δυστυχής δεν εγνώριζε, ή τουλάχιστον δεν είχε υποψιασθεί, ότι οι μόνοι κερδισμένοι από τα τούνελ υπήρξαν οι εργολάβοι επειδή, μεγαλώνοντας το κόστος της εργολαβίας, μεγάλωσε και ο χρόνος παραχωρήσεως του έργου στους παραχωρησιούχους....
Δεν θα εκπλαγώ εάν αποδειχθεί μελλοντικώς ότι την πολυδάπανη αυτή καμπάνια για την υπογιειοποίηση της Περιφεριακής Υμηττού εχρηματοδότησαν οι εργολάβοι της Αττικής οδού!!
Βεβαίως η διάνοιξη της Περιφερειακής έκοψε και τον βήχα των οικοπεδοφάγων, δημιουργώντας φυσικά σύνορο εναντίον των προσπαθειών τους να φτάσουν στην κορφή του Υμηττού!!
Και σήμερα οι μεγαλίτεροι οικοπεδοφάγοι είναι οι Δήμαρχοι...

squarelogic είπε...

Ε,μα να ανεχθούν οι Κόντηδες τση Κερκυρας σκουπίδια στην αυλη τους σπλάχνο μου,τι λες τώρα?

Unknown είπε...

squarelogic
Γιατί να τα ανεχθούν οι Κόντηδες;
Μήπως τα ανέχονται οι Αρβανίτες στο Καπνδρίτι, Βαρνάβα, Πολυδένδρι και οι πανπεσρμία Ελλήνων και τσιγγάνων στα Λιόσια;

Univers είπε...

Αλλού, αλλού, στον κ##λο του διπλανού! (ρυθμικά)

Unknown είπε...

UNIVERS

Μακριά από τον κ##λο μας κι΄ας είναι και δυό δάχτυλα!!