ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


1.5.08

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!

Πρωτομαγιά. Δεν είναι αργία. Είναι απεργία…


Από το πρωί στα κανάλια Παπαδάκης και Σία (Λιαρέλης, Παπαγιάννη, κάποιος που δεν θυμάμαι πως λέγεται παραθυρορήτωρας από την Θεσσαλονίκη, Λιάνα Κανέλη κλπ), Αυτιάς και Σία (Καθηγητής κλπ), Οικονομέας και Καμπουράκης καί άλλοι ωρύονται συνεχώς.
« Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Είναι απεργία!!»
Αυτοί δηλαδή είναι απεργοσπάστες;;



Ελληνικά και χαλαρά…


Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έγινε διάρρηξη στο κατάστημα της ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ στην Κηφισιά επί της Λεωφόρου Κηφισίας..
Οι διαρρήκτες μπήκαν στην τράπεζα από ανασφάλιστο παράθυρο (είχε μόνο τζάμι, ούτε καν εξώφυλλο) στο πίσω μέρος του κτιρίου. Μπορούσες να φτάσεις στο παράθυρο χαλαρά, χωρίς σκάλα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια (πολύ εύκολα) ανεβαίνοντας και πατώντας στις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών μηχανημάτων που είχαν στερεωθεί στον εξωτερικό τοίχο ως να ήσαν βαθμίδες σκάλας από τη ίδια την Τράπεζα.. Στα διπλανά καταστήματα του ιδίου κτιρίου το ένα πωλήσεως ελαστικών αυτοκινήτων και το άλλο (νομίζω) πιάτων είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα… Φαίνεται ότι τα ελαστικά αυτοκινήτων και τα πιάτα είναι αγαθά μεγαλύτερης αξίας για τους διαρρήκτες από τα μετρητά και τα κοσμήματα και ότι οι ιδιοκτήτες τους είχαν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια από την ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Κατά την διάρρηξη αντήχησε μόνον ο συναγερμός για πυρκαγιά (έτσι μας λένε τουλάχιστον οι υπεύθυνοι) και όχι και ο συναγερμός για την διάρρηξη. (Δυνατόν αλλά όχι πιθανό). Τα όργανα της εταιρείας του συναγερμού και οι αστυνομικοί που πήγαν χαλαρά επί τόπου για έλεγχο περιορίστηκαν να ελέγξουν από την πρόσοψη μόνον (κοιτώντας από την βιτρίνα της Τράπεζας) εάν υπήρχε πυρκαγιά. (Αν και ήταν ευχερής και ορατή η είσοδός τους στην πίσω αυλή στην οποία έβλεπε το διερρηγμένο παράθυρο από τον εξωτερικό διάδρομο ο οποίος κατέληγε στην Λ. Κηφισίας). Αφού δεν διεπίστωσαν την ύπαρξη πυρκαγιάς έφυγαν. Προφανώς πήγαν στην Ανάσταση (για 5΄λεπτά) και εν συνεχεία ώρμησαν στην μαγειρίτσα… Θεωρώ, παρ΄ όλη την επιδειχθείσα χαλαρότητα, ότι η εταιρεία του συναγερμού ειδοποίησε τους αρμοδίους της Τράπεζας οι οποίοι (πολύ χαλαρά!!)έκριναν περιττό να επισκεφτούν το κατάστημα για να ελέγξουν τι γίνεται. Δεν υπήρχαν όμως εκεί μόνον τα (ασφαλισμένα) περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας αλλά και (ανασφάλιστα) πολύτιμα αντικείμενα (κοσμήματα, τιμαλφή κλπ) των πελατών της στις θυρίδες τους. Οι διαρρήκτες αφού άνοιξαν με την ησυχία τους και χαλαρά το "αδιάρρηκτο" χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας μπήκαν στην «αδιάρρηκτη» αίθουσα των θυρίδων σήκωσαν σε πολλές από αυτές το περιεχόμενό τους και μαζί με την ικανή λεία τους έφυγαν χαλαρά και πάλι να γιορτάσουν το Πάσχα. (Ανάσταση για 5΄ λεπτά, μαγειρίτσα κλπ κλπ). Σημειώνεται ότι επί τη βάσει των συμβάσεων προσχωρήσεων που υπογράφονται μεταξύ των Τραπεζών και των πελατών τους οι Τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να αποζημιώνουν επί διαρρήξεων τους κατόχους των θυρίδων.
Η διάρρηξη αυτή μου θύμισε μία άλλη διάρρηξη που είχε γίνει στην ίδια Τράπεζα. Και συγκεκριμένως στην Τράπεζα Εργασίας (προ της συγχωνεύσεως της με την ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ) στο κατάστημα της οδού Καλλιρρόης στην Αθήνα προ ετών, διάρρηξη η οποία ουδέποτε διευκρινίστηκε. Εκεί οι διαρρήκτες έφτασαν στην «αδιάρρηκτη» αίθουσα των θυρίδων ανοίγοντας υπόγειο διάδρομο κάτω από την οδό Καλλιρρόης!! πολλών δεκάδων μέτρων.. Έργο που χρειάστηκε προσπάθεια πολλών εκατοντάδων εργατοωρών.. Όταν χτυπούσε ο συναγερμός (από τις δονήσεις των μηχανημάτων κατά την διάρκεια των «έργων») οι αρμόδιοι της Τράπεζας τον έκλειναν. Τον θεωρούσαν χαλασμένο και τους ενοχλούσε..

Το χαλαρρρά επομένως δεν είναι ίδιο μόνον των Θεσσαλονικέων αλλά και όλων των Ελλήνων..

Υ.Γ. 3.5.2008
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ IN GR
Θεσσαλονίκη
Τελευταία ενημέρωση 21:00



Ένας οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε το Σάββατο εν ψυχρώ από νεαρό φυγά, ο οποίος είχε αποδράσει από περιπολικό και προσπάθησε να διαφύγει χρησιμοποιώντας το λεωφορείο, δύο IX και ένα ακόμα περιπολικό. Τελικά συνελήφθη τραυματισμένος.
Σύμφωνα με το MEGA, ο 30χρονος άνδρας, που φέρεται να είναι και χρήστης ναρκωτικών, κρατείτο στο ΑΤ του Αγίου Αθανασίου, ως ύποπτος για κλοπή πορτοφολιού, και επιβιβάστηκε σε περιπολικό για τη μεταγωγή του στο ΑΤ Σίνδου, χωρίς να φορά χειροπέδες.
Ενώ το όχημα εκινείτο, ο δράστης απέσπασε το όπλο ενός αστυνομικού, το οποίο φέρεται να είχε αφεθεί στη θέση του χειρόφρενου, βγήκε στο δρόμο και μπήκε σε ένα διερχόμενο ΙΧ υπό την απειλή του όπλου.
Αργότερα μπήκε σε λεωφορείο της γραμμής 53 και πυροβόλησε τον οδηγό σχεδόν εξ επαφής, πριν εγκαταλείψει το όχημα.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει προσπάθησε επίσης να πάρει ομήρους, χρησιμοποίησε ένα δεύτερο ΙΧ, καθώς και ένα από τα περιπολικά που τον καταδίωκαν.
Τελικά συνελήφθη τραυματισμένος στο Νέο Κορελιό.
Τέσσερις αστυνομικοί από δύο περιπολικά, καθώς και οι διοικητές των ΑΤ Αμπελοκήπων και Σινδου, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με διαταγή του υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, καθώς «φέρονται να επέδειξαν υπερβολική ολιγωρία και βαριά αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».
Παράλληλα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ.


Φαίνεται ότι οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης φοβήθηκαν ότι οι Αστυνομικοί της Κηφισιάς, η εταιρεία του Συναγερμού και οι αρμόδιοι της ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ θα πάρουν τα πρωτεία της χαλαρότητος από την πόλη τους και το απέδειξαν με τον χειρισμό της υποθέσεως αυτής. Άξιος ο μισθός τους..
Επιπολαιότητες
1. Δεν φορούν χειροπέδες στον (φερόμενο! ως κακοποιό) κρατούμενο.
2. Αφήνει ο ένας Αστυνομικός το όπλο του στο περιπολικό μπροστά από τον κρατούμενο ο οποίος δραπετεύει ένοπλος.
3. Ο δραπέτης (φέρεται ότι!!!) δολοφονεί οδηγό Λεωφορείου που είχε συλλάβει ως όμηρο.
4. Ο δραπέτης στην συνέχεια (κατά την καταδίωξη) επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας που είχε μείνει χωρίς προστασία, ξεκλείδωτο και με τα κλειδιά την μηχανή.
5. Συλλαμβάνεται ζωντανός (ελαφρά τραυματισμένος μόνον) ο (φερόμενος!!) ως δολοφόνος. Σε 13-14 χρόνια (αν δεν δραπετεύσει ενωρίτερα, πράγμα πολύ πιθανό) και υπό τον όρο ότι θα καταδικασθεί σε ισόβια ο (φερόμενος) ως δολοφόνος θα αποφυλακισθεί και θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.
Χάρις στην περίφημη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν μάθαμε ούτε το ονοματεπώνυμο ούτε την εθνικότητα του (φερόμενου ως) δολοφόνου. Πράγματι η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα στην προσωπικότητα του (φερόμενου ως!!) δολοφόνου.
Γιαυτό και εγώ έγραψα το κείμενο πολύ προσεκτικά για να είναι πολιτικώς ορθό και να μην στενοχωρήσω τους «πονόψυχους» που έχουν κατακλύσει τα blogs, τα κανάλια και εν γένει τα Μ.Μ.Ε.
Τώρα για τον άτυχο οδηγό που (φέρεται ότι!!) δολοφονήθηκε και την οικογένειά του ποιος δίνει μια δεκάρα..
Είμαστε «πολύ προοδευτικοί και δημοκράτες».
Μας ενδιαφέρουν τα δικαιώματα μόνον των θυτών. Όχι και των θυμάτων..
Τέλος πολλά-πολλά μπράβο στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης..

9 σχόλια:

Univers είπε...

Υπάρχουν και ικασίες ότι μπορεί οι δράστες να έμειναν μέσα στην Τράπεζα για περισσότερες από 24 ώρες! Εργασία και χαρά...

Πάντως, μάλλον εύλογο είναι το συμπέρασμα ότι στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας τίποτε (οργάνωση πρόληψης - αποφυγής, συναγερμοί, προειδοποιήσεις κτλ.) δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα σοβαρότητα, ο επαγγελματισμός είναι είδος εν ανεπαρκεία σε δημόσιο και (φευ!) ιδιωτικό τομέα και ότι, τέλος, σε ορισμένες τουλάχιστον ημερομηνίες η Ελλάδα παραλύει (τελείως, από την κατάσταση ημιπαράλυσης στην οποία σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται τις άλλες μέρες του χρόνου).

Unknown είπε...

Φίλε ΘUnivers
Πράγματι δυστυχώς αυτό συμβαίνει.
Η Ελληνική κοινωνία είναι αποκλειστικώς κοινωνία ανοχής και επιείκειας. Και το χειρότερο. Δεν υπάρχει κύρωση. Όχι ότι η Ελληνική κοινωνία θα εδέχετο την επιβολή κυρώσεων. Οι απόψεις του κ. Τσίπρα και του κ. Αλαβάνου εκφράζουν ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας, μέρος πολύ μεγαλίτερο από την εκλογική ακτινοβολία τους..

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρομαι και στο Υ.Γ. σας.
"Μας ενδιαφέρουν τα δικαιώματα μόνον των θυτών. Όχι και των θυμάτων.."
Λάθος! Μας ενδιαφέρουν και τα φεστιβάλ μαστούρας όπως αυτό προχθές στην Γεωπονική Σχολή, όπου οι φεστιβαλίζοντες τα έκαναν γιαλιά-καρφιά και κατέκλεψαν το σύμπαν..
Αλλά, όπως λέτε, αυτό δεν είναι πολιτικώς ορθό να το προβάλλουμε..

squarelogic είπε...

Ή πως 20 χρόνια 'εκδημοκρατισμού" της Αστυνομίας κατάφεραν να τους μετατρέψουν σε "δημόσιους υπαλλήλους"-υποδειγμα ευθυνοφοβίας/ροπής προς πασης φυσεως κοπάνα και αργομισθία στο πλαι καποιου ισχυρου/αναποτελεσματικότητας.
Αρκει να βλέπατε τα πλάνα με τους εν συγχύσει ένστολους του ανακριτικού που έπιαναν και ξανάφηναν εναν κάλυκα με λαβίδα χωρίς λόγο-3 τουλάχιστον ατομα ασχολούνταν κανα τεταρτο με την "συλληψη"ενος πεσμένου κάλυκα.
Και βεβαια ουτε λογος για τον ακηρυχτο πολεμο στους δρόμους και τα πεζοδρόμια μταξυ πεζών και αντικανονικά εφορμούντων μοτοποδηλάτων με προσφατο θύμα την αδικοχαμένη αρχαιολόγο έξω απ το Αρχαιολογικο Μουσείο.Απ τους εγκληματίες ειναι ανικανοι να μας προστατέψουν,το χάος στους δρόμους δεν μπορουν να το συμμαζέψουν κάπως?

Unknown είπε...

Φίλε squarelogic
Και οι Έλληνες Αστυνομιοί έχουν καταντήσει Έλληνες δημόσιοι υπάληλοι.
Ποιός από εμάς δεν έχει προσωπική εμπειρία;
Μάλιστα άκουσα σήμερα ότι ο Αρχιφύλακας αυτός που άφησε αδέσμευτο τον κρατούμενο και εν συνεχεία δολοφόνο ότι προ ετών για κάποια άλλη ανάλογη μ.....α του στο είχε τιμωρηθεί με προσωρινή αργία. Έπεσε όμως σε "πονόψυχους" Δικαστές που τον "εδικαίωσαν" και επανήλθε στην Υπηρεσία εν δόξη και τιμή!!!
Στην πραγματικότητα δηλαδή ένοχος δεν είναι ο δολοφόνος αλλά εμείς οι "πονόψυχοι" που του επιτρέψαμε να γίνει.. Δηλ. ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, περιλαμβανομένου και του Δικαστηρίου, εάν η είδηση είναι αληθής.. Σκεφθείτε τωρα πόσες άλλες μ.....ες έχουν διαπράξει οι συγκεκριμένοι Δικαστές; Μ.....ες τι οποίες εμείς ποτέ δεν θα μάθουμε και για τις οποίες αυτοί ποτέ δεν θα λογοδοτήσουν...
Θυμηθείτε επίσης την (προ αρκετών ετών) διαπόμπευση από την Ελληνική κοινωνία, τα έξοδα, την απόταξη και την ποινική καταδίκη του αστυνομικού ο οποίος είχε σκοτώσει στα Εξάρχεια κάποιο νεαρό που του είχε ρίξει μία μολότωφ μέσα στο λεωφορείο της Αστυνομίας με κίνδυνο να τον κάψει ζωντανό; Γιατί επομένως να σκίζονται οι αστυνομικοί για την επιβολή του νόμου και να βρίσκουν και τον μπελά τους;

Λωτοφάγος είπε...

Ζητάτε καλλιγραφία από της μυλωνούς τον κ...!
Εμένα όμως αυτό το μπάχαλο μού φαίνεται σικέ: ας έχουν βάλει να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για να μην προσέχουμε τι κάνουν στα πιο υψηλά κλιμάκια και να πέφτουμε από τα σύννεφα.
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν τον ψηφίζω, δεν νομίζω να έχει τόσο μεγάλη επιρροή ώστε να ευθύνεται για την παρακμή και την παχυδερμίαση που μας δέρνει. Ούτως ή άλλως, δεν μπορούμε να μεμφόμαστε ένα κόμμα που ουδέποτε άσκησε εξουσία (η παρωδία του
'89 εξαιρείται).

Unknown είπε...

Φίλε Λωτοφάγε
Δεν υπεστήριξα βεβαίως ότι το ΣΥΡΡΙΖΑ εδημιούργησε το μπάχαλο της ανοχής που είναι η σημερινή Ελληνική Κοινωνία.
Το ΣΥΡΡΙΖΑ όμως (υπό την παρούσα και την αμέσως προηγουμένη) ηγεσία του) καβάλησε το μπάχαλο αυτό της ανοχής της Ελληνικής Κοινωνίας (που είναι φαινόμενο διακομματικό, σε άλλα κόμματα πολύ και σε άλλα λιγότερο)μαζύ με τον λαϊκισμό (που ανέκαθεν έθαλλε στην πολιτική ζωή της χώρας μας με τελευταίο μεγάλο λαϊκιστή ηγήτωρα τον Α. Παπανδρέου), όπως ο σέρφερ καβαλά στο κύμα που έρχεται για να τον ανεβάσει ψηλά.. Αλλιώς θα ήταν τα πράγματα εάν η πλειοψηφία στο ΣΥΡΡΙΖΑ στήριζε ένα σοβαρό άνθρωπο κυρίως (αλλά και πολιτικό) όπως τον Κουβέλη.
Όμως, δυστυχώς, σήμερα το ΣΥΡΡΙΖΑ (που έχει πάντως ιδιαίτερη επιρροή στα Α.Ε.Ι. και στα Μ.Μ.Ε.) κολακεύοντας, εν γνώσει του, τα πιο ταπεινά και πιο χαμερπή αισθήματα της Ελληνικής Κοινωνίας -και προσδοκώντας από αυτή την κολακεία του εκλογικά οφέλη- ανατροφοδοτεί το γιγαντούμενο συνεχώς αυτό φαινόμενο ..

Univers είπε...

Στα περί Κουβέλη συνυπογράφω. Στο πρόσωπο του Τσίπρα ο ΣΥΝ αναζήτησε ένα trendy είδωλο με ολίγην αναίδια και έναν τσαμπουκά που συγκινεί ιδιαιτέρως τις νεώτερες ηλικίες (ιδιαιτέρως στην Ελλάδα).

Όσο για τα αίτια τέτοιων εγκληματικών λαθών/παραβλέψεων από μέρους αστυνομικών οργάνων, αυτά κατά την γνώμη μου είναι κατά περίπτωση η έλλειψη επαγγελματισμού, η δημοσιοϋπαλληλοποίηση, αλλά και η νοοτροπία μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας ότι είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις το έγκλημα εντός των πλαισίων του... savoir vivre.

Ο σάλος που είχε ξεσηκωθεί εναντίον του "δολοφόνου αστυνομικού" που... τόλμησε να υπερασπιστεί την ζωή του και την δημόσια περιουσία από αδίστακτο βομβιστή είναι ασφαλώς αξέχαστος και έχει εγγραφεί στο υποσυνείδητο πολλών αστυνομικών (πρώτη τετραετία ΠΑΣΟΚ, αν δεν απατώμαι).

Αλλά και πρόσφατα, τα κανάλια και μέρος της κοινής γνώμης στράφηκαν εναντίον αστυνομικού που πυροβόλησε στον αέρα (!) για να εκφοβίσει επίδοξους καταστροφείς δημόσιας περιουσίας. Το επιχείρημα ήταν: "Τι θα συνέβαινε αν οι σφαίρες εξοστρακιζόντουσαν;"

Η ελληνική κοινωνία παραμένει αμφίθυμη απέναντι στην κοινή παραβστικότητα και την αντιμετώπισή της, πολύ δε περισσότερο απέναντι στην παραβατικότητα που τελεί υπό την κάλυψη κάποιου ψευδοαριστερού ιδεολογικού μανδύα. Παραβάσεις του νόμου τύπου "κτισίματος" λειτουργών του κράτους ή / και της εκπαίδευσης στα γραφεία τους από τραμπούκους (εντός των ορίων του... ακαδημαϊκού ασύλου) αντιμετωπίζονται από την ελληνική κοινή γνώμη με εξωφρενική ανοχή, στην καλύτερη περίπτωση ως γραφικότητες διακοσμητικές του εκπαιδευτικού μας συστήματος και στην χειρότερη ως πεμπτουσία δημοκρατίας.

Και ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος έχει το πολιτικό κόστος και τις δημοσκοπήσεις ως σχεδόν αποκλειστική πυξίδα του, κανονίζει την πορεία του ανάλογα.

Υ.Γ.: Όσο για την κατάσταση στα πεζοδρόμια και τους δρόμους, που αναφέρει ο Squarelogic, εκεί οι αστυνομικές αρχές απλώς εναρμονίζονται με το... λαϊκό αίσθημα που θέλει το όχημα (δίτροχο, τετράτροχο) να είναι εξάρτημα αναπόσπαστο του ανθρώπινου σώματος: πρέπει να μπορεί να μας ακολουθήσει παντού. Και για να μην εξάπτεται η κοινή γνώμη από την... καταστολή των ελέγχων, των ποινών και των προστίμων, η Τροχαία επιδεικνύει και εδώ την δέουσα ανοχή.

Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει...

Unknown είπε...

Φίλε Univers
Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω απολύτως και στο 2 σχόλιό σας. Μακάρι τα πράγματα στην χώρα μας να ήσαν αλλιώς..
Στο ΣΥΡΡΙΖΑ διάλεξαν ένα αμφιθεατρορήτωρα αντί ενός σοβαρού πολιτικού..
Πως να έχει κύρος η χώρα μας ακόμη και στα Σκόπια, την Αλβανία και στην Τουρκία όταν η Αστυνομία της εμφανίζει αυτή την εικόνα διαλύσεως;
Γιατί ο Στρατός της να είναι διαφορετικός;