ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


1.3.09

ΚΑΙ ΠΡΙΝ Η ΑΛΕΚΤΩΡ ΦΩΝΗΣΑΙ ΤΡΙΣ...

Αντιγράφω σήμερα (1.3.2009) από το IN.GR
Προσπάθεια να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους ότι η οικονομική πολιτική θα είναι σφιχτή και πειθαρχημένη ξεκινά η κυβέρνηση επ' ευκαιρία της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Κυριακής και σε μία προσπάθεια να αποφύγει τις πιέσεις για λήψη έκτακτων μέτρων……
Ο κ. Καραμανλής προσβλέπει στη βοήθεια της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, αλλά και του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο για να στηριχθεί από την Ευρώπη η ελληνική οικονομία, αλλά και για να αποφύγει τη «στενή επιτήρηση».

Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να δεσμευθεί ότι το έλλειμμα θα υποχωρήσει στα επίπεδα κάτω του 3% ως το τέλος του έτους λόγω του περιορισμού των κρατικών δαπανών και του ρυθμού ανάπτυξης, που κατά την κυβέρνηση θα κινείται περίπου στο 1%, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία εντός του 2010.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να έχει κατ' ιδίαν συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο, τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τον Βρετανό ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν.
Στόχος του κ. Καραμανλή είναι να πειστούν οι Ευρωπαίοι εταίροι να συμφωνήσουν σε μέτρα στήριξης των αδύνατων χωρών της ευρωζώνης για να δημιουργηθεί θετικό κλίμα στις χρηματαγορές και να υποχωρήσουν και άλλο τα επιτόκια. ”

Η χώρα μας δηλ. προσέρχεται σήμερα(ως μετανοούσα Μαγδαληνή, ποιός την πιστεύει όμως;) στη ΄Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και ζητά και άλλα δανεικά (και αγύριστα) υποσχομένη ότι αυτά δεν θα τα σπαταλήσει, όπως έκανε μέχρι τώρα, σε ψηφοσυλλεκτικές και λαϊκίστικες καταναλωτικές δαπάνες. (Διορισμοί αχρήστων κυρίως κλπ κλπ).
Ήμαρτον και δεν θα το ξανακάνω ικετεύει την Ε.Ε.
Δεν ξαναδιορίζω με δανεικά!!
Πλην όμως ο λύκος την τρίχα του μόνον αλλάζει όχι και το χούι του!!
Πριν καν στεγνώσει η μελάνη των υποσχέσεων δια φωνής του υπ’ αριθ. 2 (του πρώτου τη τάξει Υπουργού) στελέχους της η Κυβέρνηση σήμερα το πρωί δήλωνε στους εμβρόντητους ‘Έλληνες φορολογούμενους πως εννοεί την αποφυγή της σημοσίας σπατάλης.
ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ «ΠΡΙΝ Η ΑΛΕΚΤΩΡ ΦΩΝΗΣΑΙ ΤΡΙΣ» Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ (Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΗ)ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΥΣ!!
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ (1.3.2009) ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ.
«Νομοσχέδιο Παυλόπουλου για προαγωγές και μισθολογική εξέλιξη των «αορίστου χρόνου»
Κυριακή, 01.03.09
Ιεραρχική αλλά και μισθολογική εξέλιξη θα έχουν οι 110.000 εργαζόμενοι του Δημοσίου που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Με νομοσχέδιο, που παρουσιάζει ο ΕΤ.Κ, το οποίο πρόκειται να φέρει μέσα στις επόμενες εβδομάδες προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σχεδόν εξομοιώνει τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου με τους μόνιμους.

Ειδικότερα, επιτρέπει στους «αορίστου χρόνου» να εξελιχθούν στην πυραμίδα της ιεραρχίας του Δημοσίου μέχρι το βαθμό του διευθυντή και του προϊσταμένου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να γίνει…..

Από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι αυτοί θα εξελιχθούν, είναι σίγουρο ότι θα έχουν και σημαντική αύξηση στο μισθό τους, ανάλογα με τις θέσεις που θα καταλάβουν. Να σημειωθεί ότι μισθολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι ανεβαίνουν μισθολογικές κλίμακες βάσει της προϋπηρεσίας, της μόρφωσής τους, της επαγγελματικής τους κατάρτισης αλλά και βάσει των θέσεων που καταλαμβάνουν στην ιεραρχία. Μέχρι πρότινος, κυρίως εξαιτίας ενός χουντικού νόμου αλλά και του Συντάγματος, οι «αορίστου χρόνου» δεν είχαν δικαίωμα εξέλιξης.
Διακομματική συναίνεση
Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ζητήσει διακομματική συναίνεση ως προς την ψήφιση του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας κυρίως την αδικία εις βάρος των 110.000 υπαλλήλων και επιπλέον τη συνταγματικότητα του όλου εγχειρήματος. Αλλωστε τις προθέσεις του για το θέμα αυτό ο υπουργός Εσωτερικών τις έχει παρουσιάσει από πέρυσι, ενώ πρόσφατα έλαβε και το «πράσινο φως» από την Κυβερνητική Επιτροπή. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα του κ. Παυλόπουλου έχει και τη σύμφωνη γνώμη της ΑΔΕΔΥ, με τον πρόεδρο της οποίας…
Οι διαδικασίες προαγωγής των «αορίστου χρόνου» είναι σχεδόν οι ίδιες με εκείνες των μόνιμων…..

Η καινοτομία όμως που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για τους «αορίστου χρόνου» έχει να κάνει και με την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων.

Η πρόθεση του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου είναι να μεταφερθούν στα επικουρικά ταμεία του Δημοσίου τα ασφαλιστικά δικαιώματα 110.000 εργαζόμενων που απασχολούνται με σχέση εργασίας «αορίστου χρόνου».

Οι στρατιές των «εκτάκτων» συμβασιούχων υπαλλήλων (αγράμματοι βλαχοποιμένες και βλαχοποιμενίδες κατά την πλειοψηφία τους, προστατευόμενοι Βουλευτών και Κομματικών Οργανώσεων) που διορίστηκαν παρανόμως (κυρίως, αν μη αποκλειστικώς) από το ΠΑΣΟΚ και μονιμοποιήθηκαν (με την βλακώδη πανουργία ότι θα έτσι γίνουν δικοί της!! ) ως αορίστου χρόνου επίσης παρανόμως από την Ν.Δ. εναντίον του Συντάγματος σε ανύπαρκτες θέσεις και για ανύπαρκτες ανάγκες τώρα γίνονται (από αορίστου χρόνου επί σχέσει ιδιωτικού δικαίου υπάλληλοι) αργόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι. Με μονιμότητα, συντάξεις περίθαλψη κλπ κλπ εις υγείαν των κοροΐδων Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων!!)
Υπενθυμίζω και το κόλπο του ΠΑΣΟΚ για να βολέψει περισσότερους. Τους έπαιρνε για 8 μήνες τους απέλυε για 4 μήνες, τους επανεπροσελάμβανε για 8 μήνες τους απέλυε για 4 μήνες κ.ο.κ. Έτσι σε καρέκλες 8 «εργαζομένων» υπαλλήλων κάθονταν 12!! Μεγαλοφυές!!
Κατά παραδοχές της Κυβερνήσεως το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι τώρα 3,5%.(Λένε τώρα!!)
Με ήδη αυτά που έχει υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ ότι θα διαθέσει επί πλέον για την ενίσχυση των Τραπεζών και της Οικονομίας θα φθάσει 8%!! Και βάλε!!!
Και ο μεν Πέτρος μετανοήσας επειδή απηρνήθη τον Κύριο έκλαυσε πικρώς..
Εδώ θα μετανοήσουμε μόνον οι μη σιτιζόμενοι εκ του Πρυτανείου, οι μη κρατικοδίαιτοι φορολογούμενοι...
Πού πάμε;

9 σχόλια:

enikolo είπε...

Πιθανώς να "ακούσεις" πολλά που αποκαλείς 110.000 'Ελληνες "βλαχοποιμένες" , αλλά ...
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
Μαζί σου!
Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κατηγορίες των πλέον κατεστραμένων και αντιεπαγγελματιών: οι ταρίφες και οι συμβασιούχοι.Και αυτό γιατί όποιος δεν έχει προσπαθήσει ή δεν έχει καταφέρει να κάνει τίποτα σοβαρό μέχρι τα 25 του, γίνεται ή ταρίφας ή συμβασιούχος.
Γι αυτό και οι 2, παρόλο που προσφέρουν αντικειμενικά τα ελάχιστα στην κοινωνία, είναι αυτοί που ΚΑΙ παραπονιούνται συνεχώς ΕΜ ΚΑΙ έχουν στυλάκι αυτοκρατορικό.
Και μην σου βγει κανα λαμογιο και πει ότι δεν κάνει να τα λέμε αυτά γιατι διασπάται η κοινωνική συνοχή και δεν πρέπει να τσακώνονται οι εργαζόμενοι μεταξύ τους , γιατί αυτοί...ΔΕΝ είναι εργαζόμενοι!
Έχω ιδία πείρα.
Οι περισσότεροι από αυτούς (συμβασιούχοι) οδηγούν αυτοκίνητα που οι μόνιμοι θέλουν καμιά 20 χρόνια οικονομίες για να πάρουν.

Unknown είπε...

Θεωρώ τον όρο Βλαχοποιμήν και Βλαχοποιμενίς δηλωτικούς όχι καταγωγής, αλλά νοοτροπίας.
Τους ανθρώπους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το πελατειακό πολιτικό σύστημα βρίσκουν δουλιά στο Δημόσιο εις βάρος αξιωτέρων τους..
Και επειδή αυτοί βρήκαν την δουλιά με τον τρόπο αυτό, με αντάλλαγμα δηλ. την ψήφο τους, θεωρούντες ότι έχουν εκπληρώσει με την ψήφο τους τις υποχρεώσεις τους, πιστεύουν ότι δικαιούνται να μην εργάζονται, αλλά βεβαίως δικαιούνται να διαμαρτύρονται, να απεργούν κλπ κλπ.

squarelogic είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο για την πλειοψηφία των συμβασιούχων που συνιστούν τακτοποίηση εκλογικής πελατείας.
Νομίζω όμως οτι στον αριθμό περιλαμβάνονται και κάποιοι υψηλής εξειδίκευσης εργαζόμενοι,πχ.είναι γνωστό οτι η πλειοψηφία των γιατρών του ΙΚΑ είναι με συμβαση(που μάλιστα εγινε αορίστου χρόνου το 2003 νομίζω..),κι ας εργάζονται στο ίδιο πόστο καμιά 20ριά χρόνια(!),ενώ υπάρχουν και στη δημόσια διοίκηση νεα παιδιά που γνωρίζουν απο Η/Υ και στην ουσία καλούνται να υποκαταστήσουν την ανεπάρκεια των "παλιών" και μονίμων.

Γενικά,εχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια εργαζόμενοι πολύ διαφορετικών ταχυτήτων.

Unknown είπε...

Squarelogic
Αν από σπόντα ωφεληθούν και μερικοί άξιοι τι να πώ;
Εκεί καταντήσαμε! Οι άχρηστοι να ρυμουλκούν τους χρήσιμους...

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Πες Χρυσόστομε. Πλην, στου κουφού ή μάλλον στων κουφών την πόρτα..

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Στο μεταξύ ο ιδιωτικοποιημένος ΟΤΕ ακολουθεί τα χνάρια..Πάλι με κομμένη γραμμή δεύτερη φορά σε 10 μέρες. Θα μεταναστεύσω στο...Κίεβο.

Unknown είπε...

Αντώνιε
Δεν είδα (δυστυχώς) κανένα στην Βουλή ή στα Μ.Μ.Ε. να διαμαρτύρονται για την νέα αυτή σπατάλη. Αντιθέτως νομίζω ότι και η κοινή γνώμη (και τα πολιτικά κόμματα) -και πάλι δυστυχώς- με συμπάθεια αντιμετώπισαν το ζήτημα...

Unknown είπε...

Αντώνιε
Δεν συμφωνώ με το δυσμενές σχόλιο για τον (ιδιωτικοποιημένο) σημερινό ΟΤΕ. Αντιθέτως νομίζω ότι κάνει πολύ καλύτερη δουλιά με πολύ μικρότερο αριθμητικώς προσωπικό από τον δμόσιο ΟΤΕ. Ο ανταγωνισμός με τους λοιπούς παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών είχε ήδη κάποια καλά απτελέσματα..Σιγά -σιγά με την σταδιακή απομάκρυνση (λόγω ορίου ηλικίας) των κομματικών διορισμένων θα βρεί τον δρόμο του. Θυμάστε την διαφθορά και τις αναμονές του παρελθόντος. Περίμενες μέχρι και έτη πολλά να βάλεις τηλέφωνο έάν δεν έβαζες πολιτικό μέσο ή δεν "ξηγιόσουν" στο προσωπικό.
Θυμήθηκα την περίπτωση ενός γνωστού μου. Προ τριακονταετίας περίπου ζήτησε τη εγκατάσταση τηλεφωνικής συνδέσεως στο εξοχικό του στην Εύβοια. Τού είπαν ότι πρεπει να περιμένει καιρό. Εκτός εάν... Ο άνθρωπος δεν καιγόταν για τηλέφωνο. Δεδομένου ότι όλη την εργάσιμη εβδομάδα βρισκόταν κρεμασμένος στα τηλέφωνα (ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μιάς εξαγωγικής βιομηχανίας με 1300 τότε εργαζομένους) αδιαφόρησε πλήρως για την "επίσπευση" της εγκαταστάσεως τηλεφώνου. Μετά 11 χρόνια όμως η σύζυγός του υπέστη σοβαρό καρδιακό νόσημα και τότε ο γνωστός μου θυμήθηκε την παλαιά και εκκρεμή αίτηση στον ΟΤΕ.
Εφωδιασμένος με αντίγραφο της και τον αριθμό πρωτοκόλλου της (καθώς και με ιατρικά πιστοποιητικά) πήγε στα τοπικά γραφεία του ΟΤΕ για να πληροφορηθεί- και επισπεύσει- την εγκατάσταση τηλεφώνου. Αντελήφθη κάποιο περίεργο μούδιασμα.. Του υπεσχέθησαν άμεση εξυπηρέτηση. 'Οταν ρωτούσε για την ήδη επί 11 έτη καθυστέρηση της εκκρεμούς αιτήσεως έπαιρνε περίεργες και υπεκφεύγουσες απαντήσεις. Πάντως σε 10-15 ημέρες μπήκε πράγματι τηλέφωνο στο εξοχικό του.
Ήθελε όμως να ιακνοποιήσει και την περιέργειά του. Ο άνδρας της κόρης του ήταν οργανωμένος στο ΠΑΣΟΚ.(Τότε Κυβερνηση). ΄Εμαθε λοιπόν (μέσω αυτού) ότι τη δική του σύνδεση οι υπάλληλο του ΟΤΕ είχαν "πουλήσει" προ 4-5 ετών σε κάποιον άλλο (με το αζημίωτο βεβαίως!!) και στα αρχεία του ΟΤΕ φαινόταν ότι η αίτησή του είχε ικανοποιηθεί!! Η σύνδεση είχε δηλωθεί ως απόρρητη!! Και τέλος η άμεση σύνδεσή του -μετά 11 χρόνια- έγινε με χρήση παραμενούσης αδιαθέτου γραμμής υψίστης προτεραιότητος..

Unknown είπε...

Ατώνιε
ΥΓ
Στο Κέβο έχουν τηλέφωνα ή χρησιμοποιουν ακόμη ταχυδρομικά περιστέρια;