ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


26.6.09

Το τυρί το είδαν!! Την φάκα όχι;;



Εξαιρετικά αφιερωμένο (μετά την επιβολή του νέου ετησίου ειδικού φόρου σε όσους έσπευσαν μετά την μείωση του εφ’ άπαξ ειδικού φόρου) να αγοράσουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.
Για να πούμε και του στραβού το δίκαιο όμως δεν είναι μεγάλος ο νέος φόρος. (Πλην όμως είναι ετησίως επαναλαμβανόμενος...).
Ακολουθεί και η αναμενομένη αύξηση των τεκμηρίων..

6 σχόλια:

squarelogic είπε...

Πάντως μόνο δείγμα Δίκαιης Πολιτείας δεν είναι αυτό(και στο λέει αυτό κάποιος που δεν τσίμπησε στο δόλωμα)...στην ουσία,η όλη επιχείρηση συνίστατο σε άμεση μεταφορά ρευστότητας στους..αναξιοπαθούντες εισαγωγείς πολυτελών ΙΧ,τα οποία ο κρατικός κορβανάς θα πάρει πίσω σταδιακά.
Είδες όμως τι έγινε στη Λήμνο με το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ?Για κει πάνε τα πράγματα...

Unknown είπε...

Squarelogic
Πράγματι το μέτρο της μειώσεως του ειδικού φόρου στα αυτοκίνητα ως μέτρο οικονομικής πολιτικής υπήρξε βλακώδες σε μία χώρα που από τα κυριότερα προβλήματά της είναι η μεγάλη ανισορροπία του ισοζυγίου πληρωμών και το δημοσιονομικό έλλειμμα. Επιδεινώνει και τα δύο χωρίς να βελτιώνει ουσιαστικά την απασχόληση.
Θυμάμαι αυτό που έλεγε ο Πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν.
Εάν αγοράσω ένα ωραίο Αγγλικό παλτό εγώ μεν θα έχω ένα ωραίο παλτό, πλην τα 50 δολάρια μου θα πάνε για πάντα στην Αγγλία.
Εάν αγοράσω ένα Αμερικανικό παλτό θα έχω ένα παλτό και την ελπίδα ότι μερικά από τα 50 δολάρια μου θα μου γυρίσουν πίσω..
Αυτό που έγινε στην Λήμνο όμως (και γίνεται σε διάφορα νησιά) είναι εντόνως καταδικαστέο.
Δεν μπορούν να ζουν πουλώντας 1-2 μήνες τον χρόνο ντοματοσαλάτα ( ενώ την ντομάτα παράγουν άλλοι στο Άργος ή στην Ηλεία) και νοικιάζοντας για την ίδια περίοδο δωμάτια στους ξένους..
Δεν μπορούν να έχουν την αξίωση οι μόνιμοι κάτοικοι της Λήμνου (18.000 περίπου) να τους πληρώνει ο φορολογούμενος πλήρες Νοσοκομείο, Σχολεία, λιμάνι, αεροδρόμιο, να τους επιδοτεί για καθημερινά δρομολόγια (ατμοπλοϊκώς και αεροπορικώς) καθώς και για τα εισιτήρια και αυτοί θρασύτατοι να χειροδικούν κατά δημοσίων υπαλλήλων επειδή δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους..
Στην πλούσια Ελβετία στους αντίστοιχους ορεινούς οικισμούς, εκτός τουριστικής περιόδου, οι Ελβετοί έχουν οικοτεχνίες και κάνουν οικογενειακώς χίλιες δύο δουλειές (συναρμολόγηση ρολογιών, οικογενειακές πλεκτομηχανές που κατασκευάζουν πλεκτά κλπ κλπ).
Έχουν τις αντίστοιχες παροχές (λιμάνια, αεροδρόμια, Νοσοκομεία κλπ κλπ) οι κάτοικοι της ορεινής Ελλάδος;
Εδώ μόνον υπάρχουν οι μάγκες και τα κοροΐδα..

glam είπε...

Βλέπω τα "Ζωνιανά" να πολλαπλασιάζονται...
Όσον αφορά τον φόρο για τα ΙΧΕ μεγάλου κυβισμού, το ποσό είναι αστείο, η βενζίνη μιας μέρας....

Αυτή η κυβέρνηση όλο σοβαρές αποφάσεις, άρχισε με τα εισαγόμενα αυτοκίνητα και ακολούθησαν τα εισαγόμενα κλιματιστικά.

Μπας και είναι κυβέρνηση "αντιπροσώπων";;

Unknown είπε...

Απορούντα και εξιστάμενο
Δεν είναι εύκολη τέχνη το flipper σε επίπεδο πρωταθλητισμού.
Μάθε τέχνη και άστηνε κι΄αν πεινάσεις πάλι ξαναπιάστηνε!!!

Unknown είπε...

Glam
Ας μη πούμε και που είσαι ακόμη!!

squarelogic είπε...

για το θεμα της Λήμνου Χρίστο ανέβασα μόλις μια ανάρτηση με λίγο ευρύτερη οπτική.Έχω την αίσθηση οτι το θέμα δεν είναι τόσο απλό και οτι αντίστοιχα αισθήματα αρχίζουν να γενικεύονται.Χαρακτηριστικό παράδειγμα της Κρατικής κουτοπονηριας
είναι και το δόλωμα με τη φάκα που αναφέρεις.