ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

9.3.12

ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟΥ ΨΩΡΙΑΡΗ; ΦΟΥΝΤΑ ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ!
Δεν γνωρίζω εάν αυτά περί ηλεκτρονικής δίκης με τηλεδιασκέψεις δικηγόρων, τηλεεξετάσεις μαρτύρων κλπ φαιδρά  (φαιδρά για την σημερινή κατάσταση των Ελληνικών Δικαστηρίων) που εξήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης  κ. Μ. Παπαϊωάννου μας τα είπε για να γελάσουμε ή για να τα πάρουμε στα σοβαρά! Μάλλον να μας κάνει να ευθυμήσουμε ήθελε! Μπορεί και το δελτίο τύπου να ετοιμαζόταν για την Πρωταπριλιά και κατά λάθος το γραφείο του να το έδωσε από τώρα στην δημοσιότητα!! Μάλλον αυτό το δεύτερο θα συμβαίνει.
Έκθαμβη η δημοσιογράφος της σημερινής Καθημερινής κ. Φ. Καλλίρη προ της προόδου αφήνει ασχολίαστη την είδηση (δελτίο τύπου) την οποία και προβάλλει με μόλις αποκρυπτόμενο θαυμασμό υπό τον τίτλο «Δίκες χωρίς έγγραφα με τηλεδιάσκεψη». Εκτός εάν και αυτή «δουλεύει» τον Υπουργό!!  
Όταν στο Πρωτοδικείο Αθηνών στην τακτική διαδικασία οι αγωγές προσδιορίζονται σε πρώτη συζήτηση ύστερα από δύο χρόνια από την κατάθεσή τους, στο Εφετείο Αθηνών οι αποφάσεις καθαρογράφονται τουλάχιστον  2-3 χρόνια μετά την δημοσίευσή τους, στα Διοικητικά Πρωτοδικεία οι υποθέσεις συζητούνται 5-6 χρόνια μετά την κατάθεσή τους, στο Συμβούλιο Επικρατείας οι δίκες κρατούν 8-10 χρόνια κλπ κλπ    μας προκαλεί και μας προσβάλλει η ψευδολόγος αναγγελία τέτοιων μέτρων!
Μας θυμίζει σάλπισμα σαγής εν όψει εκλογών!! Η γνωστή ιστορία με τους ημιόνους του Στρατού που μετέφεραν  με μεταγωγικό πλοίο και είχαν ξεχάσει να πάρουν (ή δεν είχαν να πάρουν)  μαζύ τους την αναγκαία τροφή τους. Έτσι όταν τέλειωσε η υπάρχουσα τροφή τα μουλάρια άρχισαν επανάσταση κλωτσώντας τα πλευρά του μεταγωγικού! Ο ευρηματικός όμως Υπαξιωματικός που τα συνόδευε διέταξε τον σαλπιγκτή να σημάνει σάλπισμα σαγής, το σάλπισμα δηλ. που γινόταν προ του ταΐσματος των μουλαριών. Και ώ του θαύματος τα μουλάρια ηρέμησαν! Και με συνεχείς επαναλήψεις του σαλπίσματος αυτού έφτασε το πλοίο στον προορισμό του ακέραιο!
Σάλπισμα σαγής λοιπόν σημαίνει στον Ελληνικό Λαό ο Υπουργός της Δικαιοσύνης ο οποίος σημειωτέον δεν επιβάλλει την εφαρμογή του νόμου επεκτάσεως του ωραρίου εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων επειδή αναμένονται εκλογές στο συνδικαλιστικό όργανό τους για να μην χάσει ψήφους ο κομματικός συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ!!!!
Θα έλεγα Αιδώς Αργείοι αλλά ο Υπουργός είναι Αχαιός και όχι Αργείος!!
 

Δημοσίευση σχολίου