ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


9.3.12

ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟΥ ΨΩΡΙΑΡΗ; ΦΟΥΝΤΑ ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ!




Δεν γνωρίζω εάν αυτά περί ηλεκτρονικής δίκης με τηλεδιασκέψεις δικηγόρων, τηλεεξετάσεις μαρτύρων κλπ φαιδρά  (φαιδρά για την σημερινή κατάσταση των Ελληνικών Δικαστηρίων) που εξήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης  κ. Μ. Παπαϊωάννου μας τα είπε για να γελάσουμε ή για να τα πάρουμε στα σοβαρά! Μάλλον να μας κάνει να ευθυμήσουμε ήθελε! Μπορεί και το δελτίο τύπου να ετοιμαζόταν για την Πρωταπριλιά και κατά λάθος το γραφείο του να το έδωσε από τώρα στην δημοσιότητα!! Μάλλον αυτό το δεύτερο θα συμβαίνει.
Έκθαμβη η δημοσιογράφος της σημερινής Καθημερινής κ. Φ. Καλλίρη προ της προόδου αφήνει ασχολίαστη την είδηση (δελτίο τύπου) την οποία και προβάλλει με μόλις αποκρυπτόμενο θαυμασμό υπό τον τίτλο «Δίκες χωρίς έγγραφα με τηλεδιάσκεψη». Εκτός εάν και αυτή «δουλεύει» τον Υπουργό!!  
Όταν στο Πρωτοδικείο Αθηνών στην τακτική διαδικασία οι αγωγές προσδιορίζονται σε πρώτη συζήτηση ύστερα από δύο χρόνια από την κατάθεσή τους, στο Εφετείο Αθηνών οι αποφάσεις καθαρογράφονται τουλάχιστον  2-3 χρόνια μετά την δημοσίευσή τους, στα Διοικητικά Πρωτοδικεία οι υποθέσεις συζητούνται 5-6 χρόνια μετά την κατάθεσή τους, στο Συμβούλιο Επικρατείας οι δίκες κρατούν 8-10 χρόνια κλπ κλπ    μας προκαλεί και μας προσβάλλει η ψευδολόγος αναγγελία τέτοιων μέτρων!
Μας θυμίζει σάλπισμα σαγής εν όψει εκλογών!! Η γνωστή ιστορία με τους ημιόνους του Στρατού που μετέφεραν  με μεταγωγικό πλοίο και είχαν ξεχάσει να πάρουν (ή δεν είχαν να πάρουν)  μαζύ τους την αναγκαία τροφή τους. Έτσι όταν τέλειωσε η υπάρχουσα τροφή τα μουλάρια άρχισαν επανάσταση κλωτσώντας τα πλευρά του μεταγωγικού! Ο ευρηματικός όμως Υπαξιωματικός που τα συνόδευε διέταξε τον σαλπιγκτή να σημάνει σάλπισμα σαγής, το σάλπισμα δηλ. που γινόταν προ του ταΐσματος των μουλαριών. Και ώ του θαύματος τα μουλάρια ηρέμησαν! Και με συνεχείς επαναλήψεις του σαλπίσματος αυτού έφτασε το πλοίο στον προορισμό του ακέραιο!
Σάλπισμα σαγής λοιπόν σημαίνει στον Ελληνικό Λαό ο Υπουργός της Δικαιοσύνης ο οποίος σημειωτέον δεν επιβάλλει την εφαρμογή του νόμου επεκτάσεως του ωραρίου εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων επειδή αναμένονται εκλογές στο συνδικαλιστικό όργανό τους για να μην χάσει ψήφους ο κομματικός συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ!!!!
Θα έλεγα Αιδώς Αργείοι αλλά ο Υπουργός είναι Αχαιός και όχι Αργείος!!
 

5 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Εξαιρετικό αυτό το σάλπισμα σαγής, δεν το είχα ξανακούσει!
Πάντως όσο και να σαλπίζουν στον λαό αυτός έχει πλέον μουλαρώσει και κλωτσάει συνέχεια!

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Η πολιτική εξουσία στην Ελλάδα γνωρίζει καλά δύο μηχανισμούς.
Της ατομικής ευμενούς μεταχειρίσεως.
Και της ατομικής δυσμενούς μεταχειρίσεως.
Και έτσι θα πορεύεται νικήτρια και τροπαιούχος..
Βεβαίως τα πράγματα έχουν κάπως βελτιωθεί. Δεν έχει όμως θεραπευθεί η συλλογική Εθνική ανοησία η οποία επιλέγει τον πολιτικό που ξοδεύει ή/και υπόσχεται να ξοδεύει τα περισσότερα..

glam είπε...

......Και δεν ντρέπεται που τα λέει.
Πάντως την αύξηση στα μέγαρα κλπ την έκανε , μαζί με τους συνυπογράψαντες.....δεν καθυστέρησε.

Unknown είπε...

Glam
Τι να ντραπεί;
Περισσεύει η ντροπή σήμερα στους πολιτικούς;
Μας δουλεύει..
Μου έλεγε ένας οδηγός ταξί που τον έλιωσαν στο ξύλο δύο κακοποιοί υπό επήρεια ουσιών ευρισκόμενοι ότι όταν βγήκε από το Νοσοκομείο και πήγε στο Α/Τ να υποβάλει μήνυση του εζήτησαν οι αστυνομικοί (όπως προβλέπει ο νέος νόμος άλλωστε!!) για να καταχωρηθεί η μήνυσή του παράβολο 100€!!

Unknown είπε...

Glam
Τι σου λέω..
Αυτό θα το αντιμετώπισες ήδη όταν πήγες (εάν πήγες) να υποβάλεις μήνυση για την κλοπή των μελισσιών..