ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


12.3.12

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑ



Δεν έχω πληροφορηθεί μεγαλύτερη κοινοβουλευτική αναισχυντία από όσα διάβασα στην χθεσινή Καθημερινή. Ο δημοσιογράφος κ. Γ. Μπουρδάρας γράφει ότι  ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ήδη από του Οκτωβρίου του 2011, αντίγραφο του προϋπολογισμού της Βουλής χωρίς αποτέλεσμα!! Βλ. το άρθρο του Γιώργου Σ. Μπουρδάρα «Προσλήψεις σε εποχή κρίσης στη Βουλή…..».
Μα πρόκειται όχι μόνον περί δημοσίου εγγράφου αλλά περί του Ευαγγελίου του Κοινοβουλευτισμού!  Πρόκειται για τα sancta sanctorum της Δημοκρατίας! Τι νομίζει ο κ. Πετσάλνικος αρνούμενος να δημοσιοποιήσει τον προϋπολογισμό της Βουλής; Ότι πρόκειται για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό; Αλλά και αυτόν, ως Πρόεδρος της Βουλής, είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσει χωρίς καν να του ζητείται; Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!!
Τέτοια πλήγματα κατά του Κοινοβουλευτισμού δεν επέφερε ούτε  η Χούντα! Τότε τα πλήγματά της είχαν, ως μη επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, να ενισχύσουν το κύρος της Βουλής και ο Ελληνικός Λαός να λησμονήσει, ήδη από της 22.4.1967, το status quo ante. Σήμερα τέτοιες συμπεριφορές εμφανίζουν τον Ελληνικό Κοινοβουλευτισμό ως πτώμα οδωδός και τυμπανιαίο..  
Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται περί παρεξηγήσεως…
Αλλιώς η Βουλή όχι δεν μόνον δεν φαίνεται να είναι τίμια, αλλά, πιθανόν, και να μην είναι τίμια!  


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι πράγματα είναι αυτά;
Πως και από που αντλεί ο Πετσάλνικος το δικαίωμα να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα;

Unknown είπε...

Ανώνυμε
Καλλίτερα να τον ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Πετσάλνικο που το βρήκε αυτό το δικαίωμα!
Εγώ δεν γνωρίζω να υπαρχεθ ιτέιοι διακίθωμα. Μόνον πιθανόν στις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών, στα μυαστικά κονδύλια δηλαδή.. Αλλά και εκεί υπάρχει έλεγχος από κάποια Επιοτροπή..

αθεόφοβος είπε...

Το τραγικό δε είναι ότι κανένα κόμμα δεν θα βγει να διαμαρτυρηθεί για την Πετσαλνίκειο αυθαιρεσία γιατί όλοι θα έχουν χεσμένη την φωλιά τους!

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Φοβάμαι ότι έχεις δίκηο!!