ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


17.3.12

ΦΥΤΟΦΑΓΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΒΟΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Σε συμπλήρωση της επιφυλλίδας του κ. Ν. Ξυδάκη στην σημερινή Καθημερινή με τον τίτλο  «Επανεποίκηση του κέντρου».
 Στις κατεχόμενες περιοχές του κέντρου των Αθηνών επικρατούν συνθήκες ζούγκλας. Τα φυτοφάγα την ημέρα κυκλοφορούν με κάποια επιδεινούμενη διαρκώς ασφάλεια. Μόλις όμως νυχτώσει, κλείνονται στις φωλιές τους ή ανεβαίνουν στα δέντρα τους (στα διαμερίσματά τους) ελπίζοντας να γλυτώσουν. Γιατί τότε αναλαμβάνουν δράση τα σαρκοφάγα. Και αλλοίμονο στα φυτοφάγα που θα βρουν στο κυνήγι τους.
Οι Αθηναίοι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές επέλεξαν για Δήμαρχο ένα ακτιβιστή (τον. Γ. Καμίνη) αντί ενός παλαιού πολιτικάντη (Ν. Κακλαμάνη). Ο κ. Γ. Καμίνης όμως είχε συνδιαμορφώσει (μαζύ με τον κ. Π. Παυλόπουλο) τον ισχύοντα νόμο που ρυθμίζει την παρουσία των αλλοδαπών στην Χώρα. Τον πλέον "φιλελεύθερο" παγκοσμίως. (Τον νόμο «μπάτε σκύλοι κι’ αλέστε κι΄ αλεστικά μην δίνετε.»).
Ο πληθυσμός των φυτοφάγων στα κατεχόμενα νιώθει πλέον μικρότερη ασφάλεια από ότι ένιωθε στην Γερμανική κατοχή.
Την τελευταία δεκαετία η πολιτική και η φυσική ηγεσία της Αστυνομίας (που προφανώς φορούσαν καλσόν και όχι παντελόνια) για λόγους «πολιτικώς ορθού» άφησαν, δυστυχώς, την προστασία των φυτοφάγων στην Χρυσή Αυγή.  
Ακόμη όμως και ο ακτιβιστής νέος Δήμαρχος αντελήφθη ότι άλλο η προστασία της αρκούδας, του λύκου και άλλο της ανθρώπινης ασφάλειας. Και φαίνεται ότι σιγά-σιγά  αρχίζει να καταλαβαίνει τα «προβλήματα» (επιεικής όρος)  των κατεχομένων.
Που θα οδηγήσει η «προστασία» της Χρυσής Αυγής τον πληθυσμό των κατεχομένων; Το είδαμε στις δημοτικές εκλογές. Φοβάμαι, αν και το απεύχομαι,  ότι θα το δούμε εντονότερα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.



  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει όμως και μια παροιμία που λέει "κάλιο να σε πάρουν οι χωροφύλακες παρά οι παπάδες".
Μήπως και τα φυτοφάγα πρέπει να αποκτήσουν νύχια και δόντια;

Unknown είπε...

Ανώνυμε
Η Ελληνική νομοθεσία απαγορεύει στα φυτοφάγα να αποκτήσουν νύχια και δόντια.
Αυτό είναι προνόμιο μόνον της εξουσίας (καιτων σαρκοβόρων).