ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


1.11.12

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΙΤΗ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!

Αναδημοσιεύεται από την προχθεσινή Καθημερινή (Οικονομία)

'Ελλάδα, η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα για επενδύσεις

Δήμητρα Μανιφαβα

Εξαιρετικά υψηλού ρίσκου, ανάλογου με αυτό που αναλαμβάνει κάποια επιχείρηση στο Ιράν ή στο Ιράκ, θεωρούνται οι επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία BDO International απευθυνόμενη σε 1.050 οικονομικούς διευθυντές από 14 χώρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη επιχειρηματικού κινδύνου της BDO, η Ελλάδα θεωρείται η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα για να επενδύσει κανείς, μετά το Ιράν και το Ιράκ, με την άποψη αυτή να συμμερίζεται το 18% των ερωτηθέντων, την ώρα που η Συρία, όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Μάλιστα, το 11% κατονόμασε την Ελλάδα ως την πλέον επικίνδυνη χώρα για την άσκηση επενδυτικής δραστηριότητας."
Η συνέχεια  εδώ
Επειδή κοινωνικώς και οικονομικώς (με αυτή την σειρά) και κατά την γνώμη μου τουλάχιστον η αλαλάζουσα ανεργία (1.000 άτομα ημερησίως υπολογίζεται ότι χάνουν στην Χώρα την δουλειά τους) αποτελεί όχι μόνον σύμπτωμα, αλλά και αιτία, της σπειροειδούς υφέσεως (η οποία είμαι άγνωστο πότε και πως θα ανακοπεί) το μόνο φάρμακο είναι οι επενδύσεις.   Πλην όμως να που η Χώρα μας είναι η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο (μετά το Ιράκ και το Ιράν)  για επενδύσεις, ενώ η Συρία που μαίνεται ο «εμφύλιος» πόλεμος έρχεται 4η!!
Την ίδια στιγμή ο Υπουργός κ. Α. Μανιτάκης, Προστάτης Άγιος της ΑΔΕΔΥ και του δημοσίου τομέα γενικώτερα, δεν δέχεται να απολύσει από τις 150 μεραρχίες πολεμικής συνθέσεως που συγκροτούν το προσωπικό του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα 15.000!!
Επαναλαμβάνω ότι 1.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα απολύονται καθημερινώς..
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ  ΜΑΝΙΤΑΚΗ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ ΚΛΠ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ  ΠΑΙΔΙΑ!!  
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ!!

2 σχόλια:

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Είμαστε υπερήφανος λαός. Από πάντα δεν θέλαμε ξένες επενδύσεις. Θυμηθείτε την αποβιομηχάνηση υης Πάτρας, τις σκηνές στον Πειραιά κατά των κρουαζιερόπλοιων, την αθάνατη γραφειοκρατία και το ψώνιο του περιούσιου λαού. Κι έτσι πιστεύει το σ΄θνολπ σχεδόν του λαού και όχι μόνο Πασοκ και Δημαρ..αΝ ΉΤΑΝ ΈΤΣΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΘΑ ΕΊΧΑΝ ΛΥΘΕΊ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ. Ομως..

Unknown είπε...

Πράγματι είμαστε πολύ υπερήφανος λαός!
Απόδειξη ότι, αν και τείνουμε χείρα επαιτείας, βρίζουμε και απειλούμε τους ελεήμονες..