ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


27.11.12

Η ΚΑΤΑΡΑ TΩΝ Α.Ε.Ι.




Με τον ίδιο τίτλο δημοσιεύεται στην σημερινή Καθημερινή λιτή και περιεκτική επιστολή του δικηγόρου κ. Γ. Τρανταλίδη που αναφέρεται στην σημερινή θλιβερή από όλες τις απόψεις κατάντια των ΑΕΙ και που θεωρεί ως αρχή του κακού τον ν. 1268/1982 που το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου ψήφισε στην Βουλή. Η μικρή επιστολή αναδημοσιεύεται στην συνέχεια προς αποφυγή της ταλαιπωρίας αναζητήσεώς της υπό των αναγνωστών.
Θεωρώ όμως ως αρχή του κακού τα άρθρα 15 παρ. 5 και 56 παρ.2 του Συντάγματος  του 1974. Με την πρώτη διάταξη καθιερώθηκε το πλήρες αυτοδιοίκητο των Α.Ε.Ι. Και με την δεύτερη εξαιρέθηκαν οι καθηγητές των Α.Ε.Ι. του υπάρχοντος συνταγματικού κωλύματος (που είχαν όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί κλπ) του μη εκλογίμου τους δηλ. ως βουλευτών.
Ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής και στις δύο διατάξεις έπεσε θύμα της περίεργης γοητείας που του ασκούσαν κατά την Μεταπολίτευση οι Καθηγητές Α.Ε.Ι. Επίστεψε, παρά την αντίθετη και ζωηρά γνώμη των στενών συνεργατών του αειμνήστων Κ. Τσάτσου και Κ. Παπακωνσταντίνου, ότι με τις διατάξεις αυτές τα μεν Α.Ε.Ι. θα παράξουν καλλίτερο έργο και η πολιτική ζωή της Χώρας θα εμπλουτιστεί με σοβαρότερα στελέχη.
Πλάνη οικτρά!!






«Κατάρα στα ΑΕΙ
Kύριε διευθυντά
Μια ιδιότυπη κατάρα μαστίζει εδώ και δεκαετίες τα ελληνικά ΑΕΙ. Η κατάρα ξεκίνησε με τον εκτρωματικό νόμο-πλαίσιο 1268/ 1982, και αυτός που τον επινόησε είναι απορίας άξιον γιατί δεν έχει -από τύψεις- αυτοκτονήσει μέχρι σήμερα. Οι γονείς έπρεπε να ζητήσουν να του επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές.
Με το έκτρωμα αυτό, 30 χρόνια, γκρεμίστηκαν τα όνειρα δεκάδων χιλιάδων νέων αφού στερήθηκαν τη γνώση και η ποιότητα των σπουδών τους έπεσε σε αφρικανικό επίπεδο. Τα ΑΕΙ αλώθηκαν από κομματικούς στρατούς και το δράμα συνεχίζεται, αφού ανεγκέφαλες μειοψηφίες διαλύουν τα πάντα. Τα εκφυλιστικά φαινόμενα με τους αντάρτες και τους κομματικούς στρατούς να χτίζουν τα γραφεία των καθηγητών, να κλέβουν τις κάλπες, να διακόπτουν τις συνεδριάσεις των πρυτανικών συμβουλίων, βιάζουν το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία παράνοιας.
Τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να σταματήσουν επειγόντως τον εγκληματικό εναγκαλισμό των ΑΕΙ, γιατί έχουν εγκληματικές ευθύνες για την τριτοκοσμική κατάστασή τους. Οι ευθύνες τους επεκτείνονται και στα χωρίς αντίκρισμα πτυχία καθώς και στην ανεργία των νέων μας.
Γ. Τρανταλίδης – Δικηγόρος»





Μ

3 σχόλια:

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Καλόοο Το ανεβάζω στο Facebook

Unknown είπε...

Αντώνη
Αντί της επιδιωκομένης αναβθμίσεως της πολιτικής ζωής το πολιτικό σύστημα πλουτίστηκε με μερικούς σαλταδόρους των Α.Ε.Ι. (Υπάρχουν βεβαίως και εξαιρέσεις). Άλλοι σαλταδόροι του πολιτικού συστήματος έγιναν Καθηγητές. (Υπάρχουν βεβαίως και εδώ εξαιρέσεις). Και αντί να βελτιωθούν τα Α.Ε.Ι. κατελήφθησαν από πολιτικοσυνδιαλιστικές ομάδες καταλήψεως θέσεων που συχνά κρατούσαν και κρατούν τους άξιους επιστήμονες εκτός . Και αυτά πέραν της εκπληκτικής σπάταλης του συστήματος. Ζήτημα είναι εάν το σύνολο των Καθηγητών Α.Ε.Ι. όταν εγώ ήμουν φοιτητής , υπερέβαινε τους 1.000. Τώρα συγκροτούν τουλάχιστον 5-6 μεραρχίες πολεμικής συνθέσεως..

Ανώνυμος είπε...

Η κόπρος του Αυγειου στα ΑΕΙ μπορεί να καθαρίσει μόνον με συντακτικές πράξεις που θα στείλουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του! Δηλαδή στα σπίτια τους..
Αλλιώς μην περιμένετε καλό.