ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

18.11.12

ΟΙ ΤΙΜΑΡΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ
Ο κ. Τάσος Αραβαντίνης, πρώην Αντιδήμαρχος στο Δήμο Αθηναίων (της σημερινής δημοτικής αρχής) δημοσιεύει στην χθεσινή Καθημερινή άρθρο του με το οποίο αποδεικνύει ότι για τους κατοίκους της Αθήνας το κόστος αποκομιδής απορριμμάτων ανέρχεται σε 343€ ανά τόνο, ενώ εάν η Υπηρεσία Καθαριότητος είχε ανατεθεί σε ιδιώτες το κόστος θα ήταν τρεις φορές μικρότερο. Κατά το ίδιο δημοσίευμα οι μέσες ετήσιες αποδοχές του μονίμου υπαλλήλου της Υπηρεσίας καθαριότητος ανέρχονται σε 38.200€ ετησίως. Δηλ. μεγαλύτερες των ετήσιων αποδοχών του μέσου Πανεπιστημιακού και πολύ μεγαλύτερες των ετήσιων αποδοχών του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που παίζει σε αερομαχίες την ζωή του καθημερινώς στους ουρανούς πάνω από το Αιγαίο. Ακόμη ίσες των αποδοχών των  Αρχηγών των Επιτελείων. Αυτό το απεχθές πρόσωπο του «συνδικαλισμού» στον δημόσιο χώρο επιδιώκουν να διατηρήσουν οι πρόσφατες εθνικά επικίνδυνες γελοιότητες της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Θεσσαλονίκη με σωματικές επιθέσεις κατά του έχοντος διπλωματική ασυλία Γερμανού Προξένου κλπ.


Ο συνδικαλισμός στον Δημόσιο χώρο, όπως εννοείται στην Ελλάδα σήμερα, θεωρεί ότι τα Δικαστήρια υπάρχουν για τους Δικαστές και τους δικαστικούς υπαλλήλους, το Δημόσιο, οι Δήμοι, η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, η Βουλή για τους υπαλλήλους τους, τα Νοσοκομεία για τους γιατρούς τους και τους υπαλλήλους τους κλπ.Θεωρώ την νοοτροπία αυτή κατάλοιπο του Οθωμανικού τιμαριωτικού συστήματος. Αλλά και τότε εάν κάποιος τιμαριούχος το παράκανε (πχ ο Αλή Πασάς) ο Σουλτάνος του έκοβε χωρίς διαδικασίες το κεφάλι.
Η, αείποτε δυστυχώς ενυπάρχουσα, νοοτροπία αυτή φούντωσε επί Ανδρέα  Παπανδρέου που την θεσμοποίησε θεσπίζοντας ως ανώτατο όριο  «δώρου» από τους τιμαριούχους στον εαυτό τους τα 500.000.000 δρχ.
Και αυτό όμως δεν διατηρήθηκε όπως έχουμε πληροφορηθεί από εκκρεμείς αλλά και παλαιότερες δίκες..

Αυτή η νοοτροπία όμως πρέπει επί τέλους να κοπεί  με το τσεκούρι πλέον...


Δημοσίευση σχολίου