ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


18.11.12

ΟΙ ΤΙΜΑΡΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ




Ο κ. Τάσος Αραβαντίνης, πρώην Αντιδήμαρχος στο Δήμο Αθηναίων (της σημερινής δημοτικής αρχής) δημοσιεύει στην χθεσινή Καθημερινή άρθρο του με το οποίο αποδεικνύει ότι για τους κατοίκους της Αθήνας το κόστος αποκομιδής απορριμμάτων ανέρχεται σε 343€ ανά τόνο, ενώ εάν η Υπηρεσία Καθαριότητος είχε ανατεθεί σε ιδιώτες το κόστος θα ήταν τρεις φορές μικρότερο. Κατά το ίδιο δημοσίευμα οι μέσες ετήσιες αποδοχές του μονίμου υπαλλήλου της Υπηρεσίας καθαριότητος ανέρχονται σε 38.200€ ετησίως. Δηλ. μεγαλύτερες των ετήσιων αποδοχών του μέσου Πανεπιστημιακού και πολύ μεγαλύτερες των ετήσιων αποδοχών του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που παίζει σε αερομαχίες την ζωή του καθημερινώς στους ουρανούς πάνω από το Αιγαίο. Ακόμη ίσες των αποδοχών των  Αρχηγών των Επιτελείων. Αυτό το απεχθές πρόσωπο του «συνδικαλισμού» στον δημόσιο χώρο επιδιώκουν να διατηρήσουν οι πρόσφατες εθνικά επικίνδυνες γελοιότητες της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Θεσσαλονίκη με σωματικές επιθέσεις κατά του έχοντος διπλωματική ασυλία Γερμανού Προξένου κλπ.


Ο συνδικαλισμός στον Δημόσιο χώρο, όπως εννοείται στην Ελλάδα σήμερα, θεωρεί ότι τα Δικαστήρια υπάρχουν για τους Δικαστές και τους δικαστικούς υπαλλήλους, το Δημόσιο, οι Δήμοι, η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, η Βουλή για τους υπαλλήλους τους, τα Νοσοκομεία για τους γιατρούς τους και τους υπαλλήλους τους κλπ.



Θεωρώ την νοοτροπία αυτή κατάλοιπο του Οθωμανικού τιμαριωτικού συστήματος. Αλλά και τότε εάν κάποιος τιμαριούχος το παράκανε (πχ ο Αλή Πασάς) ο Σουλτάνος του έκοβε χωρίς διαδικασίες το κεφάλι.
Η, αείποτε δυστυχώς ενυπάρχουσα, νοοτροπία αυτή φούντωσε επί Ανδρέα  Παπανδρέου που την θεσμοποίησε θεσπίζοντας ως ανώτατο όριο  «δώρου» από τους τιμαριούχους στον εαυτό τους τα 500.000.000 δρχ.
Και αυτό όμως δεν διατηρήθηκε όπως έχουμε πληροφορηθεί από εκκρεμείς αλλά και παλαιότερες δίκες..

Αυτή η νοοτροπία όμως πρέπει επί τέλους να κοπεί  με το τσεκούρι πλέον...


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα αλογομούλαρα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΟΕ ΟΤΑ τα έβαλαν στην Θεσαλονίκη με ένα ανυπεράσπιστο ξένο μεσήλικα που προσατευόταν και από διεθνή διπλωματική ασυλία.
Αν είναι παληκάρια ας πάνε στην Γερμανία να κάνουν τέτοια..

Unknown είπε...

Ανώνυμε
Οι "συνδικαλιστές" της ΠΟΕ ΟΤΑ παλεύουν για τα κεκτημένα τους.
Στους ΟΤΑ 10 να κάνουν την δουλειά 3!
Γιατί λοιπόν τους μέμφεσθε;
Στην ιστορία του νεώτερου Ελληνικού Κράτους για πρώτη φορά καταχερίζεται διπλωματικός αντιπρόσωπος ξενου Κράτους.
Από ότι γνωρίζω αυτά συμβαίνουν μόνον στο Ισλάμ, σε μερικές Αραβικές Χώρες και στην Αφρική. 'Ολα όμως τα πράγματα έχουν μια αρχή..

TRIFYLLIS ANTONIOS είπε...

Ολα σωστά αλλά ξέχασες και του Δημάρχους της Αθήνα και πως χρησιμοποίσαν τα σκουπίδια για ψήφους και ισχύ. Ισως και σε άλλους Δήμους. Αυτοί εξέθρεψαν τα σηνερινά χάλια ατους ΟΤΑ

Unknown είπε...

Δυστυχώς Αντώνη αυτό έγινε σχεδόν πανελληνίως. Και κυρίως από τους Δήμους που διέθεταν ΧΥΤΑ πχ Ιλίου (από τους 6000 ψηφοφόρους οι μισοί και πλέον είναι δημοτικοί υπάλληλοι!!), Φυλής κλπ

Αμαρυλλίς Δεληγιάνη είπε...

Αγαπητὲ κύριε Βαρδάκα, καλημέρα σας.

Ὁ Δῆμος Αμαρουσίου μαζὶ μὲ τὴν περιφέρεια Αττικῆς ἑτοιμάζονται νὰ δαπανήσουν ἑπτὰ ἑκατομμύρια Ευρώ (ναί, 7.000.000) γιὰ νὰ ἀναπλάσουν γιὰ πολλοστὴ φορὰ τὸ κέντρο τῆς πόλης, τὸ ὁποῖον ἀνεπλάσθη τὸ 2003 μὲ κόστος τότε 13,5 ἑκ. γιὰ νὰ φύγει ἡ ἄσφαλτος καὶ νὰ ἐγκατασταθοῦν κυβόλιθοι, "ἀνεπλάσθη" ξανὰ μὲ ἄγνωστο σὲ μὲ κόστος γιὰ νὰ φύγουν μερικῶς οἱ κυβόλιθοι στοὺς ὁποίους ἔσπαγαν τὰ πόδια τους οἱ διαβάτες καὶ νὰ ἐπανέλθει ἡ ἄσφαλτος, καὶ ἀναπλάθεται τώρα γιὰ τρίτη φορά, γιὰ νὰ φύγουν καὶ οἱ ἐναπομείναντες κυβόλιθοι καὶ νὰ μποῦν... γρανίτες, ὅπου οἱ διαβάτες πλέον θὰ... γλιστροῦν! Ἡ "ἀνάπλαση" ξεκινᾶ ἀπὸ τὴν μοναδικὴ ὡραία πλατεῖα τῆς πόλης, ἡ ὁποία δὲν χρειάζεται ἀπολύτως τίποτε: ἔχει ψηλὰ δέντρα, συντριβάνι, βυζαντινὸ προφάτως συντηρημένο ἐκκλησάκι, καφενεδάκια, παιδικὴ χαρά. Ἡ ἀνάπλαση θὰ μετακινήσει(!) τὰ δέντρα καὶ θὰ ἀνυψώσει τὸ δάπεδο τῆς πλατείας (ἐννοεῖται καταστρέφοντας παρτέρια, κάγκελα, συστήματα ποτίσματος, κλπ.) κατὰ 1,5 μέτρο γιὰ νὰ φαίνεται αὐτὴ ἀπὸ τὴν Κηφισίας! Τέτοιες οὐρανομήκεις ἀνοησίες.

Τὰ σημερινὰ 7 ἑκ. προέρχονται ἀπὸ τὸ ΕΣΠΑ, δηλαδή, θὰ μποροῦσαν νὰ διατεθοῦν γιὰ παραγωγικὲς ἐπενδύσεις ἢ ἔστω, γιὰ ἀναπλάσεις πραγματικὰ ὑποβαθμισμένων συνοικιῶν τοῦ λεκανοπεδίου. Οἱ προπαγανδιστὲς τοῦ δήμου λένε ὅτι τὴν δαπάνη ἐπιβάλλει ἡ ΕΕ!!!!

Ποῦ νὰ ἀπενθυνθῶ γιὰ νὰ σταματήσουν πάραυτα αὐτὲς οἱ ἀνοησίες; Ἔχω πεῖ νὰ μὴν ξανασχοληθῶ μὲ τὰ κοινά, ἀλλὰ μὲ κάτι τέτοια δὲν ἀντέχω.

Ἀμαρυλλίς

Unknown είπε...


Αμαρυλλίς
Αμφιβάλλω εάν θα μπορέσετε να το σταματήσετε!
Το μυστικό είναι οι γρανίτες!
Στοιχίζουν στο Δημόσιο τιμή πολλές φορές μεγαλύτερη από το μάρμαρο.
Αντιλαμβάνεσθε τι προμήθεια θα πέφτει!
Για τον λόγο αυτό άλλωστε το μετρό επενδύθηκε με γρανίτες και όχι με μάρμαρα!
Πάντως συνιστώ ερώτηση στην Βουλή και αναφορά στον Εισαγγελέα για να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.
Ο Δήμος αυτός είναι ο πιο υπερχρεωμένος Δήμος της Χώρας. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Μαρούσι θα πληρώσουν τις «αστοχίες» των Δημοτικών Αρχών με το νέο δεκαπλάσιο ΤΑΠ. Κατά συνέπεια νομίζω ότι θα ωφελήσει και κάποια κινητοποίηση σε τοπικό επίπεδο.
¨Όσο για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, και αν ακόμη αυτό είναι, τυχόν, αληθές, αυτή θα καλύψει μέρος μόνον της δαπάνης..
Τα υπόλοιπα ποιος θα τα βάλει;

Unknown είπε...

Αναδημοσιεύεται χωρίς σχόλια από την σημερινή Καθημερινή από την στήλη του Στ. Κασιμάτη.

{Επιστολάριον

"Εξ αφορμής της φωτογραφίας της «Καθημερινής» στο πρωτοσέλιδο της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου (δείχνει τη στιγμή όπου τον Γερμανό πρόξενο χτυπά στην πλάτη ένα ποτήρι φραπέ), ο αναγνώστης Γ. Σ. γράφει: «Θέλοντας να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα του Φούχτελ, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκσφενδόνισαν κατά του Γερμανού διπλωματικού υπαλλήλου όχι ποτιστήρια, κλαδευτήρια ή φτυάρια, αλλά αυτό που ξέρουν να κρατάνε στα χέρια τους από το πρωί ώς το βράδυ καλύτερα από κάθε άλλο εργαλείο: το φραπέ τους. Τα τσιγάρα και τα μπεγλέρια τα κράτησαν εφεδρεία για την επόμενη μάχη»}.
Το όλοκείμενο εδώ http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_20/11/2012_470763

Κ.Τ. είπε...

Φαίνεται παντως ότι κάτι κινείται αφού έγινε ποινική δίωξη κατά των συνδικαλισταραίων της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Unknown είπε...

Κ.Τ.
Μην ελπίζετε προώρως!
Οι συνδικαλιστές απολαμβάνουν αγράφου δικαστικής ασυλίας στα Ελληνικά Δικαστήρια.
Ακόμη και εάν, όπως εν προκειμένω, υπάρχει παραβίαση όχι μόνον του Πονικού Κώδικα αλλά και της αρχαιοτάτης Ελληνικής παραδόσεως της προστασίας του ξένου..