ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


11.11.12

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



Προ τριημέρου όταν ψηφιζόταν το γνωστό πολυνομοσχέδιο πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίστηκαν εντός και εκτός της αίθουσας της Βουλής από μαινόμενους υπαλλήλους που έδωσαν σκληρή μάχη για να υπερασπιστούν μέρος από τα «κεκτημένα» τους. 
Με την αιφνιδιαστική απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν το απόγευμα και η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε «στάση, υποκινούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες», όπως κατήγγειλαν κυβερνητικά στελέχη, οι υπάλληλοι της Βουλής αποχώρησαν μαζικά από τα καθήκοντά τους. 


Παράλληλα, «πολιόρκησαν» επί ώρες την αίθουσα συνεδριάσεων, υποχρεώνοντας τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου να διακόψει τις εργασίες, αφού δεν τηρούνταν πρακτικά, κάτι που συνεχίστηκε μέχρι το πέρας της συνεδρίασης, η οποία τελικά δεν κατεγράφη σε πρακτικά, παρά μόνον σε βίντεο και μαγνητόφωνα!

Αφορμή για την χωρίς προηγούμενο αυτή ενέργεια υπήρξε τροποποίηση που επέφερε στο πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, απαλείφοντας πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία για την εξομοίωση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου με ό,τι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, θα γινόταν με προηγούμενη τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής.

Φρουρά στο κανάλι 

Με το που ανακοινώθηκε η τροποποίηση, στο κτίριο του Κοινοβουλίου προκλήθηκε αναταραχή με τους υπαλλήλους να αφήνουν ο ένας μετά τον άλλον τις θέσεις τους και να απειλούν ότι θα διακόψουν την απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης από το κανάλι της Βουλής, στην είσοδο του οποίου δόθηκε εντολή να τοποθετηθεί αστυνομική φρουρά που απαγόρευε την είσοδο και την έξοδο από το χώρο εκπομπής στο υπόγειο του Μεγάρου.
Ταυτόχρονα, με παραίνεση των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων,  αποχώρησαν από την αίθουσα οι πρακτικογράφοι και δεν επετράπη η αντικατάσταση τους, ενώ στους διαδρόμους δημοσιογράφοι, αλλά και βουλευτές έγιναν δέκτες έντονων διαμαρτυριών που σε ορισμένες περιπτώσεις εξελίχθηκαν –κυρίως έναντι των εκπροσώπων του Τύπου- σε απειλές για προπηλακισμούς.     
Για πληρέστερη πληροφόρηση βλ. το Πρώτο Θέμα.
Πλην όμως οι πράξεις και παραλείψεις αυτές των υπαλλήλων της Βουλής συγκροτούν την αντικειμενική και την υποκειμενική υπόσταση της αποπείρας, τουλάχιστον, του κακουργήματος που προβλέπει και τιμωρεί με ποινή καθείρξεως 10 ετών τουλάχιστον το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα.
Το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα ορίζει ότι  «Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.» 
Αλλά εάν ως πονόψυχα που είναι τα Δικαστήριά μας δεχθούν ότι, δήθεν, δεν συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 157 δεν μπορούν  να αρνηθούν ότι, τουλάχιστον, ετελέσθη  το πλημμέλημα του άρθου 160 του Ποινικού Κώδικα "Διατάραξη Συνεδριάσεων".
Το άρθρο αυτό ορίζει ότι "Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη διεξαγωγή συνεδρίασης της Βουλής ή τη διαταράσσει προκαλώντας θόρυβο ή αταξία ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών".

Όπως είναι γνωστό οι υπάλληλοι της Βουλής αποτελούν τον κάλαθο αχρήστων των πολιτικών κομμάτων με τις εξαιρέσεις του κανόνος βεβαίως. Εξ ού και η ασυλία τους..
Είμαι περίεργος εάν η Εισαγγελική Αρχή  κινηθεί αυτεπαγγέλτως στην δίωξη  των εγκλημάτων αυτών ως υπέχει καθήκον...




ΠΡΟΣΘΗΚΗ  11.11.2012 ΩΡΑ 21.30


Αναλυτικότερη περιγραφή των θλιβερών συμβάντων δημοσιεύεται του Κ. Ζούλα στην Κυριακάτικη Καθημερινή.
«Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγείτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!» Όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο για να καλύψουμε την ψηφοφορία, γίναμε μάρτυρες απίστευτων σκηνών που δύσκολα περιγράφονται. Την ξανθιά κυρία που ούρλιαζε έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο της ολομέλειας σιγοντάριζαν δεκάδες συνάδελφοί της –επίσης εκτός εαυτού– που σε έκαναν να τρομάζεις με τη γηπεδική οργή τους, εντός του υποτιθέμενου ναού της Δημοκρατίας. «Γιώργοοο, εσύ πήγαινε να φράξεις την άλλη πόρτα. Μήτσο, εσύ από εδώ μαζί μου», φώναζε ένας άλλος. «Για να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω», συμφωνούσε μια άλλη παραδίπλα, και το πλήθος όλο και μεγάλωνε κυκλώνοντας την αίθουσα.
Επίσης και ο Γ. Μπουρδάρας ασχολείται στο ίδιο φύλλο με το θέμα


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτω τα "σκουλήκια".
Ηρωϊκοί υπάλληλοι της Βουλής αντισταθείτε σε όσα "σκουλήκια" επιχειρούν να καταστρέψουν τον κοινοβουλευτισμό!
ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!

Unknown είπε...

Ανώνυμε
Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Δεκέμβρης..
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΚΩΝ ΒΟΥΛΗΣ

Unknown είπε...

Πληροφορούμαι απο την ιστοσελίδα του ΔΣΑ http://www.ethemis.gr/dikastiki-paremvasi-gia-tous-ipallilous-tis-voulis/
ότι ήδη έχει ασκηθεί δικαστική παρέμβαση υπό του Επιτρόπου του Ελγκτικού Συνεδρίου για το ζήτημα των προνομίων των Υπαλλήλων της Βουλής με άσκηση αναιρέσεως υπέρ του νόμου σε συγκεκριμένη υπόθεση.

Αυτό όμως (η άσκηση αναιρέσεως υπέρ του νόμου ενώπιον του Ε.Σ.) έχει μόνον θεωρητική απλώς επιρροή και αφορά στα προνόμια των υηπαλλήλων αυτών.
Δεν αφορά στα ποινικά αδικήματα που διεπράχθησαν για τα οποία αρμόδιοι είναι η Εισαγγελική Αρχή και τα Ποινικά Δικαστήρια.

Κ.Τ. είπε...

Υπάλληλοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι!

Unknown είπε...

Κ.Τ.
Νόμος είναι το δίκιο των υπαλλήλων της Βουλής!!
Στην πραγματικότητα όμως...