ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


30.1.08

ΜΟΝΟΧΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΑΧΕΙΡΕΣ

Μεγάλη συζήτηση γίνεται αυτές τις ημέρες για τις προμήθειες ύψους 10.000.000 ευρώ που φέρεται να πλήρωσε η SIEMENS στην Ελλάδα σε πολιτικά κόμματα, πολιτικούς, αξιωματούχους του ΟΤΕ κλπ για την ανάληψη του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων. (Το σύστημα κόστους δισεκατομμυρίων ευρώ, ευτυχώς, πάντως δεν λειτούργησε!!).

Κατ΄αρχήν το ποσόν μου φαίνεται πολύ λογικό (και μικρό θα έλεγα) τηρουμένων των αναλογιών και των προμηθειών που καταβάλλονται στην χώρα μας για την ανάληψη των «μεγάλων δουλειών».. Άλλωστε, αν άκουσα καλά, στην Αυστρία ή ίδια εταιρεία πλήρωσε προμήθειες 60.000.000 ευρώ.

Βλ., μεταξύ άλλων, σχετικά με το θέμα διάφορα δημοσιεύματα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 28.1.2008.

Σήμερα πάντως στη Βουλή Βουλευτής της Ν.Δ. κατήγγειλε και αυτός (όλοι οι Φαρισαίοι το κατήγγειλαν!!) το φαινόμενο και είπε: «Αν υπήρξαν άνθρωποι που έβαλαν το χέρι τους στο μέλι, αυτό το χέρι να τους κοπεί!!»

Μα Χριστιανέ μου λογάριασες, αν, ο μη γένοιτο, τυχόν, συμβεί αυτό (αν λέω, μακριά να είναι η ώρα!!) πόσοι πολιτικοί θα μείνουν μονόχειρες... Πιθανόν και άχειρες όσοι τάπιαναν -οι πιο λαίμαργοι- και με τα δύο χέρια τους!!

7 σχόλια:

Univers είπε...

Τόσα χρόνια η ΝΔ δεν θέλησε να οδηγήζει στην Δικαιοσύνη τα τρωκτικά του συστήματος ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα ελπίζοντας ότι θα εξασφαλίσει ασυλία, "ήρεμα νερά" για τις δικές της δραστηριότητες.

Δεν υπολόγισε στα ΜΜΕ, πολλαπλώς ευεργετηθέντα από την πασοκική εικοσαετία και ιδίως από τη εκσυχρονιστική εκδοχή της.

Υπό το βάρος ενός εκβιασμού του οποίου ο πυρήνας - αν όχι το μοναδικό συστατικό - φαίνεται να είναι (ήδη 1 1/2 μήνα μετά τις πρώτες αποκαλύψεις) προσωπικά δεδομένα, δεν αποκλείεται να δόθηκαν υποσχέσεις ευνοϊκής μεταχείρισης ή και να κατεβάλοντο χρήματα, όταν δεκάδες σκάνδαλα κατάχρασης δημοσίου χρήματος επί ΠΑΣΟΚ καλύφθηκαν από πέπλο σιωπής.

Ακόμα και σήμερα, ενώ το σκάνδαλο της Ziemens "μυρίζει" εμπλοκή στελεχών του τότε κρατικού μηχανισμού, σύμπασα η ιδιωτική τηλεόραση πλην ΣΚΑΙ "προσπερνά" το θέμα.

Unknown είπε...

Univers
Είδα και το ALTER σήμερα πρωί (Κουίκ)να ενδιαφέρεται καθώς και χθες βράδυ το EXTRA3.
Πάντως, ευτυχώς, δεν θα δούμε τα κομμένα χέρια που ζητούσαν χθες στην Βουλή... Ούτε μονόχειρες. Ούτε άχειρες πολιτικούς.
Mea culpa για όσα έγραψα χθες. Ζητώ ταπεινά συγγνώμην..
Λησμόνησα τον νέο νόμο περί (μη) ευθύνης Υπουργών που η Κυβέρνηση του κ. Σημίτη, επί τη αμέσω προοπτική της αποχωρήσεώς της εκ της διακυβερνήσεως της Χώρας, εθέσπισε . Οι, τυχόν, ευθύνες Υπουργών του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη παραγραφεί. Με τυχόν δε διάλυση της Βουλής (την οποίαν θεωρούν ορισμένοι ως επικειμένη, με λιγότερους των 152 Βουλευτών στην Κυβερνητική πλειοψηφία.. Εκ των οποίων υπολοίπων δύο μέλη της αυτής ηγετικής οικογενείας...), επέρχεται και παραγραφή των, τυχόν, ευθυνών των Υπουργών της πρώτης Κυβερνήσεως του Κ. Καραμανλή (περιόδου 2004-2007). Βλ. ν. 3126/2003 άρθρο 3 παρ. 2 «Το αξιόποινο των πράξεων των Υπουργών, που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ. 1, εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Υπουργού, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νόμο αυτόν».
Ας ησυχάσουν λοιπόν οι Έλληνες.. Δεν θα δουν πολιτικούς άχειρες ή μονόχειρες.. Ευτυχώς..
Μάλιστα οι πολιτικοί εξήρεσαν, τάχα μου τάχα μου, την εφαρμογή του νόμου αυτού στους συμμέτοχους τους για τους οποίους με τον νόμο αυτό ορίζεται ότι, δήθεν, ισχύουν οι κοινές διατάξεις.. Βεβαίως πρόκειται περί εξαιρέσεως την οποία τα Δικαστήρια κατ΄ εφαρμογή του Συντάγματος και των γενικών αρχών του ποινικού δικαίου έκριναν ως μη ισχύουσα.. Και έτσι όχι μόνον οι πολιτικοί αλλά και οι συμμέτοχοί τους (και στην υπόθεση αυτοί) θα παραμείνουν οι μεν ακαταδίωκτοι, οι δε χωρίς κυρώσεις.. Πρόκειται περί συντεχνιακού νόμου ο οποίος δεν συναντάται σε άλλη Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ήρθε η ώρα όμως των Δικαστηρίων και του Εισαγγελέως του Α.Π. κ. Σανιδά. Να κρίνουν τον ψευδεπίγραφο και ψευδώνυμο αυτό νόμο περί (μη) ευθύνης Υπουργών (ο οποίος φέρεται ότι, δήθεν, εξεδόθη σε εκτέλεση του άρθρου 85 του Συντάγματος) ως μη ισχύοντα επειδή καταλήγει ασφαλώς αντιθέτως σε κατάλυση του Συντάγματος.

Univers είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά τα περί (μη) ευθύνης υπουργών, ως έχουν μετά την τελευταία τροποποίηση.

Απορία: Όταν αναφερόμασθε στην "δεύτερη τακτική σύνοδο βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης" τι εννοούμε; Μία τακτική σύνοδος είναι η διάρκεια διακυβέρνησης με μία συγκεκριμένη σύνθεση βουλής; (δηλ. μεταξύ δύο βουλευτικών εκλογών;) Αν (λέω αν) είναι έτσι, τότε η δεύτερη βουλευτική σύνοδος είναι η τρέχουσα μετά την τελευταία διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και η επόμενη (όποτε προκύψει) για την πρώτη διακυβέρνηση της ΝΔ. Άρα η διάλυση της παρούσας βουλής εξασφαλίζει ασυλία στα πεπραγμένα της τελευταίας διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ή όχι;

Unknown είπε...

Όχι. Ως πρώτη σύνοδος λαμβάνεται η διανυομένη κατά την τέλεση της αξιοποίνου πράξεως. Εάν πχ η αξιόποινη πράξη του Υπουργού έγινε το 2003, η παραγραφή του αξιοποίνου της πράξεως επήλθε ήδη με την διάλυση το 2007 της Βουλής που εξελέγη στις εκλογές του 2004. Δηλ. οι, τυχόν, αξιόποινες πράξεις Ύπουργών της Κυβερνήσεως του κ. Σημίτη της συνόδου 2000-2004 παρεγράφησαν ήδη με την διάλυση της Βουλής το 2007. Οι, τυχόν, αξιόποινες πράξεις Υπουργών της Κυβερνήσεως του κ. Κ. Καραμανλή της συνόδου 2004-2007 θα παραγραφούν με την διάλυση της σημερινής Βουλής. Πρόκειται περί καθαρής κοροϊδίας....

Univers είπε...

Σοφόν το σαφές!

Λωτοφάγος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Ώστε λοιπόν δεν έχουμε καμία ελπίδα να δούμε ποτέ την απόδοση δικαιοσύνης σε υπουργούς αυτής της χώρας! Εκτός κι αν κάποιοι αποφασίσουν να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά και να τον κηρύξουν αντισυνταγματικό! Έκτακτα!

Unknown είπε...

Λωτοφάγος.
Δυστυχώς αυτή είναι και η μοναδική ελπίδα.
Ελπίδα η οποία όμως μάλλον θα μείνει απραγματοποίητος.
Δεν πιστεύω ότι θα βάλλουν πολλοί το κεφάλι τους στον ντορβά..