ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


4.10.10

ΟΙ ΝΕΟΙ "ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟΙ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ

Ένα, δυστυχώς, εξαιρετικά διορατικό κείμενο του Κώστα Ιορδανίδη δημοσιεύεται στην χθεσινή Καθημερινή.

Αποδέχομαι πλήρως την διαπίστωση ότι δεν πρόκειται περί επί τούτω πολιτικής συντριβής της μεσαίας τάξεως αλλά περί ερασιτεχνισμού άνευ προηγουμένου και άνευ επομένου.

Οι νέοι «Ροβεσπιέροι»
Tου Κωστα Iορδανιδη
Η Ελλάς οδηγείται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε μια παράταση ή αναδιάρθρωση του χρέους, σε χρόνο προφανώς πολύ μικρότερο από ό,τι εκτιμά ο διεθνής Τύπος, που προσδιόρισε ως όριο μία δεκαετία• και όλα αυτά, προς επιβεβαίωση του ερασιτεχνισμού με τον οποίο η κυβέρνηση -και ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου- χειρίσθηκε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας...
Συνέχεια στην παραπομπή.

3 σχόλια:

squarelogic είπε...

Ο Λαδομαλλιάς του ΥπΟικ είναι άνθρωπος εργατικός μεν,αλλά βαθύτατα συμπλεγματικός...
Θεωρεί εκ προιμίου τους παντες ενόχους και δεν αναρωτιέται κατά πόσο το ότι δεν πιάνει τους στόχους του Μνημονίου οφείλεται ακριβώς στην ύφεση που προκάλεσαν τα μέτρα του.
Στοχοποίησε αναίσχυντα επαγγελματικές ομάδες την στιγμή που ούτε ένας απ τους δημοσίως ομολογήσαντες δωροδοκηθέντες ομοίους του δεν έχει πληρώσει.Και συν τοις άλλοις έχει το θράσος να θεωρεί τους αλλους ηλίθιους,και να πετά εξαιρετικά επικίνδυνα "μικρά γράμματα" θαμμένα μέσα σε νομοσχέδια δήθεν ευνοικά
(δες το εξώφυλλο του Κεφαλαίου του Σαββάτου και θα με καταλάβεις..)
Για μένα,είναι πιο πιθανό να είναι στυγνός εντολοδόχος παρά αφελής ερασιτέχνης...Το σίγουρο είναι οτι δεν έχει "τρέξει" ούτε περίπτερο,ειδικά με τα σημερινά του μέτρα...Ετσι,για να διαπιστώσει ιδιίοις όμμασι,πόσο είναι εφικτό να είσαι νόμιμος και βιώσιμος ταυτόχρονα στην Ελλάδα του Παπακων/νου.

Unknown είπε...

Πράγματι η σημερινή οικονοική πολιτική συνιστά φαύλο κύκλο.
Μειώνοντας τις επενδύσεις και αυξάνοντας την φορολογία μειώνει το Α.Ε.Π. και επομένως μειώνει την φορολογία και έτσι το Δημόσιο δεν μπορεί να εξοφλήσει τους πιστωτές του.

Univers είπε...

...τότε σειρά έχουν οι καταθέσεις!