ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

26.10.10

ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ, ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ.


Στην σημερινή Καθημερινή δημοσιεύεται στην στήλη ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ επιστολή του Δρος κ. Ι. Σουκιουρόγλου, Συμβούλου Επιχειρηματικών Επενδύσεων. (Τον κ. Ι. Σουκιουρόγλου δεν γνωρίζω).
Με την επιστολή αυτή (την οποία συνιστώ να διαβάσετε ολόκληρη) αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η πολυδιαφημισθείσα από το ΠΑΣΟΚ και ματαιωθείσα τελικώς εντός ελαχίστων ημερών από της εξαγγελίας της, επένδυση στον Αστακό δεν μπορούσε να γίνει επειδή το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενεργείας προς Ιταλία έχει δυνατότητα μεταφοράς μόνον 500 MW ενώ προς μεταφοράν θα υπήρχαν 2.000 MW.
Και επειδή η μέση τιμή της οριακής τιμής του συστήματος 2009 στην Ελλάδα ήταν 47,40Mwh € και το 2010 είναι 52,25€. Στην Ιταλία η τιμή αντιστοίχως για το 2009 ήταν 63,72€.
Το κόστος όμως παραγωγής με χρήση του συγκεκριμένου καυσίμου θα ήταν προφανώς μεγαλύτερο, άρα μη ανταγωνιστικό!
Διερωτώμαι όμως για την ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ, την ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ και την ΑΝΟΗΣΙΑ των αρμοδίων της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι πριν ή εξαγγείλουν (μαζύ με τους παπαγάλους τους των ΜΜΕ) urbi et orbi την επένδυση του Αστακού δεν ερώτησαν κάποιον υπεύθυνο να τους ανοίξει τα μάτια για το εφικτό.
Με αποτέλεσμα να γίνουμε παγκοσμίως για μία άλλη φορά ρεζίλι των σκυλιών!!
Δημοσίευση σχολίου