ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


24.10.10

ΑΕΙ


Διαβάζοντας στις σημερινές εφημερίδες διεπίστωσα για μία ακόμη άλλη φορά πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκεται η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ελπίζω να γράφω σωστά αυτή την μπούρδα) κ. Α. Διαμαντοπούλου.
Εξήγγειλε στην Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Κρήτη ότι η Πολιτεία θα ορίζει μεν τον μισθό των Διδασκόντων αλλά κάθε ΑΕΙ για να προσελκύσει επιφανείς Πανεπιστημιακούς θα μπορεί να προσφέρει ad hoc υψηλότερες αμοιβές.
Μέχρι τώρα η μόνη παγκοσμίως κατηγορία εργαζομένων που ερρύθμιζε η ίδια, και κατά βούληση, τις αποδοχές της, τους φόρους της, τις συντάξεις της και το ωράριο εργασίας της ήσαν οι Έλληνες Δικαστές.
Οι Έλληνες διδάσκοντες στα ΑΕΙ ερρύθμιζαν μόνοι τους το ωράριο εργασίας τους και είχαν επίσης, λόγω του αυτοδιοικήτου των ΑΕΙ, κατοχυρώσει το δικαίωμα να αμείβονται και για τις ημέρες που απεργούσαν.
Τώρα όλοι ως επιφανείς θα απονέμουν στους εαυτούς τους ως αποδοχές ότι τραβά η καρδούλα τους.
Αλλά και εάν σε κάποιο φουκαρά αρνηθούν μεγάλες αποδοχές ας μην στενοχωριέται. Υπάρχουν πονόψυχοι άνθρωποι στα Δικαστήρια που, με επίκληση της αρχής της ισότητος, θα του δίνουν αυτά που το ΑΕΙ του αρνήθηκε!!
Και μετά βεβαίως το Μισθοδικείο (με τον δικαστικό ακτιβισμό που χαρακτηρίζει τα Δικαστήρια) θα αναπροσαρμόζει τις αποδοχές των Ειρηνοδικών επί τη βάσει των αποδοχών των επιφανών Πανεπιστημιακών.
Μην έχετε αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί!
Υπήρξε κρατικός προϋπολογισμός όλων των Κυβερνήσεων μετά το Σύνταγμα του 1974 ο οποίος να μην καταστρατηγήθηκε από δικαστικές αποφάσεις που επεξέτειναν αποδοχές η (κυρίως) επιδόματα που εχορηγήθησαν σε κάποια κατηγορία εργαζομένων του Δημοσίου στο σύνολο των εργαζομένων του Δημοσίου;

2 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Απλά οι δικαστικοί εφαρμόζουν την ελληνική παροιμία -όποιος κρατάει μαχαίρι τρώει πεπόνι!

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Υπάρχει και άλλη του ίδιου νοήματος παροιμία:
Ο παπάς πρώτα ευλογά τα γένια του.