ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


16.5.12

ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ



Η επιλογή του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Πικραμένου ως Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού  συμβολίζει προφανώς την σημερινή ψυχολογική διάθεση όλων των Ελλήνων. Το παρετήρησε ήδη ο διακρινόμενος για το χιούμορ του, ακόμη και σε   δημόσιες συνεδριάσεις του Δικαστηρίου, Πρόεδρος.
Αλλά και των δύο άλλων Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων, μεταξύ των οποίων κατά το Σύνταγμα περιορίζεται η επιλογή, τα επώνυμα  είναι επίσης συμβολικά σχετικά με την σημερινή κατάσταση.

Η επιλογή της Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ασημακοπούλου θα συμβόλιζε ότι θα πουλήσουμε και τα ασημικά της Χώρας. Τον σημαντικής αξίας χρυσό των αποθεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος  (που είχε σχηματισθεί ήδη από το 1940) είχαν  προλάβει και πούλησαν, αντί πινακίου φακής σε  σχέση με τις σημερινές τιμές του, οι κ.κ. Σημίτης και Γκαργκάνας.

Τέλος η επιλογή του κ. Καραβοκύρη, Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα σήμαινε ότι στην (σημερινή) φουρτούνα ο (καλός) καραβοκύρης φαίνεται.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Από τα δημοσιευθέντα πρακτικά των συσκέψεων στην Προεδρία της Δημοκρατίας απεδείχθη ψευδής η πληροφορία ότι ο κ. Καμμένος, πλην της υποψηφιότητός του ως Πρωθυπουργού, ζήτησε, δήθεν, και την μεταφορά της πρωτεύουσας από την Αθήνα στα Καμμένα Βούρλα.