ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

19.5.12

Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΑΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ!

Για να καταλάβουμε τις αντιδράσεις των άλλων  Ευρωπαίων και τα μηνύματα που καθαρά στέλνονται  καθημερινώς στην Χώρα μας από τα πιο επίσημα χείλη της Ε.Ε. και των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων πρέπει να συνειδητοποιήσουνε ότι οι ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι δομημένες γύρω από δύο βασικές αρχές.

Η αρχή pacta sund servanda  (“Τα σύμφωνα είναι τηρητέα») είναι η μία.

 

Η αρχή    Ubi responsabilitatis ibi potestas. Ubi potestas ibi responsabilitatis («Όπου ευθύνη εκεί και εξουσία. Όπου εξουσία εκεί και ευθύνη» είναι η άλλη.

Την κοινωνία μας δεν την χαρακτηρίζει η προσήλωση σε καμιά από τις αρχές αυτές.

Φταίει η μακριά περίοδος της Τουρκοκρατίας; Η έλλειψη του αισθήματος της ατομικής ευθύνης; Ο αριστερόστροφος λαϊκισμός που μας τροφοδοτεί τις τελευταίες δεκαετίες; Όλα αυτά και κάποια άλλα μαζί;

Ότι και να φταίει δεν έχει σημασία. Η κοινωνία μας εξεγείρεται όταν της ζητούν να αναλάβει τις ευθύνες της. (Ακόμη και από την ελεύθερη εκλογή   λαϊκιστών ηγετών).

Θέλουμε, ως Ελλαδική κοινωνία,  να έχουμε και την πίτα ακέραιη και τον σκύλο χορτάτο. Αυτή είναι η αρχή μας. Δεν κατανοούμε τις Ευρωπαϊκές αρχές της ευθύνης και του σεβασμού των υποχρεώσεων. Επομένως θεωρούμε ότι οι Ευρωπαίοι μας αδικούν  βαναύσως όταν μας απαντούν «Ο δανειστής απέθανε και ο γιος του δεν χαρίζει». Δηλ. όταν και οι Ευρωπαίοι περιέργως δεν κατανοούν την δική μας αρχή.

 

Υ.Γ. 20/5/2012 16.00

Σε πρόσφατες σημερινές δημόσιες δηλώσεις τους επ΄ευκαιρεία της Συνόδου των G8 οι Μπ. Ομπάμα, Ολάντ και Μέρκελ εξήρτησαν την βοήθεια στην Ελλάδα από την τήρηση των όρων των μνημονίων.

Εμμένουν δηλ. στην τήρηση της αρχής

pacta sund servanda  (“Τα σύμφωνα είναι τηρητέα»)

 

 Για ποιά καταγγελία του Μνημονίου, για ποιά πολιτική ακύρωσή του από το αποτέλεσμα των εκλογών της 6.5.2012 κλπ κλπ  συζητάμε τώρα;
Δημοσίευση σχολίου