ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


6.5.12

EXIT POLLS 2012


Εάν τα exit polls επαληθευτούν και από τα πραγματικά αποτελέσματα η Ελληνική κοινωνία θα θυμίζει την ιστορία εκείνου, που για να εκδικηθεί την γυναίκα του που τον απάτησε, αυτοευνουχίστηκε…
Βεβαίως αν και ο κενός ουσίας απίστευτος βερμπαλισμός και η παλαβή στρατηγική και τακτική στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των ηγεσιών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έσπρωξε ευλόγως  πολλούς σοβαρούς ανθρώπους σε μικρότερα κόμματα ή σε αποχή  αυτό όμως δεν δικαιολογεί τα αποτελέσματα των exit polls.
Κατανοώ το δίκαιο της οργής κατά των ηλιθίων που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.
Δεν κατανοώ όμως την θεραπεία που προτείνει το εκλογικό σώμα αν είναι αυτή που τώρα φαίνεται.  
Γνωστό μου ζευγάρι νέων ανθρώπων ψήφισε για πρώτη φορά ΣΥΡΡΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
Εκείνος, προικισμένος νέος επιστήμονας, πανεπιστημιακός σε κεντρικό και φημισμένο ΑΕΙ, μα λαμπρές σπουδές, που σκοτώνεται στην δουλιά, στην έρευνα και στην διδασκαλία,  χωρίς να παίρνει ιδιωτικές δουλειές,  άτομο υπεύθυνο και ιδιοφυές στην δουλειά του και με πολύ μεγάλη κληρονομική ακίνητη περιουσία. Εξελέγη στο ΑΕΙ απολύτως αξιοκρατικά.  Είναι στην μειοψηφία (που τους ξέφυγε) και δεν εξελέγη από τις ομάδες καταλήψεως θέσεων της ΠΟΣΔΕΠ. Αυτή την φορά ψήφισε ΣΥΡΡΡΙΖΑ. 

Εκείνη, ευφυής στην δουλειά της, εργάζεται σε μεγάλη πρώην Κρατική Τράπεζα, σε θέση με αρκετά λεφτά και λίγη δουλειά. Δεν είναι φυγόπονη, απλώς λόγω του υπερπληθυσμού στην Τράπεζα τα πράγματα είναι χαλαρά.  Αυτή την φορά ψήφισε ΚΚΕ.

Το ζευγάρι με παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο, χωρίς καμιά ιδεολογική συμπάθεια προς τον Μαρξισμό, άνθρωποι με κεντρώο προφίλ  που ψήφιζαν άλλοτε ΠΑΣΟΚ  και άλλοτε ΝΔ.
Οργίστηκαν δικαίως από τις περικοπές των αποδοχών τους, από την μείωση των εισοδημάτων τους από την ακίνητη περιουσία τους και από τους μεγάλους νέους φόρους στην ακίνητη περιουσία τους.
 Τους περιμένουν άραγε καλύτερες ημέρες εάν καταλάβουν την εξουσία τα κόμματα που εψήφισαν;
Στις ΗΠΑ λένε ότι εκεί “the sky is the limit” για την φιλοδοξία εκείνων που θέλουν να πετύχουν.
Στην Ελλάδα εγώ λέω “the sky is the limit” για την ανθρώπινη βλακεία..



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ήθελές τα επαθές τα".
Αναφέρομαι σε όλους μας....

Unknown είπε...

Ανώνυμε
Τα έπαθα χωρί να τα θέλω!
Άλλοι τα έφαγαν!!
Εγώ δεν πήρα μέρος στο πάρτυ!

athinovio είπε...

Ομολογώ ότι για πρώτη φορά έριξα κι εγώ Συριζα.
Ακόμα και εσύ πρέπει να παραδεχτείς ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να καταλάβουν ότι το χειρίζονται λάθος.

προσωπικά, το έκανα αυτό με την ελπίδα όχι να κυβερνήσει ο τσίπρας, για τον οποίον δεν τρέφω καμμί ααπολύτως εκτίμηση, αλλά περισσότερο για να ξεκαθαρίσει εσωκομματικά η κάθε παράταξη, να φύγει η παλιά φρουρά και να επιτραπεί σε νέο κόσμο να πάρει θέση.

Ελπίζω να γίνει επανάληψη εκλογών, αλλά αυτή τη φορά με υποψήφιους πιο ικανούς αντί για τις κλικες και τις φατρίες που αλληλοστηρίζονταν χωρίς να τους νοιάζει τίποτα.