ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

26.2.10

ΠΑΡΤΟΝ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 26.2.2010 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Πληρώσαμε τα χρέη μας», λένε οι Γερμανοί
Έλλειμμα ηγεσίας στην Ε.Ε. καταλογίζει ο Θ. Πάγκαλος
Για ανεπάρκεια κατηγόρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος την Ε.Ε για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, λέγοντας ότι πολιτικοί όπως οι Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Χέλμουτ Κόλ και ο Φρανσουά Μιτεράν δεν θα επέτρεπαν ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. «Οι Γερμανοί δεν πρέπει να ασκούν τόσο έντονη κριτική στην Ελλάδα, διότι κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία και έσφαξαν χιλιάδες Έλληνες» είπε στο ραδιόφωνο του BBC.
Η σημερινή ηγεσία της Ε.Ε. δεν είναι του διαμετρήματος των πολιτικών της δεκαετίας του 1980, τόνισε ο Θ.Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντας την ως "πολύ φτωχή".
Σε ερώτηση για το κατά πόσο η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα βιβλία της, απάντησε ότι όλοι το έκαναν, λέγοντας ότι τα στατιστικά στοιχεία της Ιταλίας είναι ακόμη πιο "ανακριβή".
Τέλος αναφερόμενος στις χθεσινές κινητοποιήσεις των ελληνικών συνδικάτων με αφορμή τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είπε ότι δεν τον ανησυχούν οι αντιδράσεις και πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει κανονικά με την προώθηση των οικονομικών μέτρων. Χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις ήπιες και τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός στηρίζει την κυβερνητική πολιτική.
Όσον αφορά στη Γερμανία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε: "Οι Γερμανοί, πήραν τα αποθέματα χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος, πήραν τα ελληνικά χρήματα και δεν τα επέστρεψαν ποτέ. Κάποια στιγμή πρέπει θα πρέπει να τεθεί αυτό το ζήτημα" είπε προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 300 χιλιάδες Έλληνες πέθαναν από την πείνα κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ χιλιάδες ακόμη σκοτώθηκαν σε αντίποινα των ναζιστικών δυνάμεων.
"Η οικονομία καταστράφηκε, οι εξαγωγές πάγωσαν, η αγροτική παραγωγή βάλτωσε και το υπουργείο δάνεισε χρήματα στην Γερμανία" ανέφερε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Γερμανικής κυβέρνησης, η οποία έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Γερμανία έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μη χρωστάει τίποτα (περισσότερα, εδώ).

Ο κ. Θ. Πάγκαλος θυμήθηκε μερικούς από τους καλούς πολιτικούς της Ε.Ε. του παρελθόντος τους οποίους και ετίμησε.
Ξέχασε τον Έλληνα πολιτικό που έβαλε την Χώρα στην Ε.Ε.
Τον αείμνηστο Κ. Καραμανλή.
Ξέχασε επίσης να θυμηθεί τους ¨Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι από το 1981 και μέχρι σήμερα διεχειρίσθησαν τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων € που με αντλίες η Ε.Ε. έστειλε στην Ελλάδα.
Δεν ήταν ο ίδιος Υπουργός σε όλες τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ;
Δημοσίευση σχολίου