ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


26.2.10

ΠΑΡΤΟΝ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 26.2.2010 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Πληρώσαμε τα χρέη μας», λένε οι Γερμανοί
Έλλειμμα ηγεσίας στην Ε.Ε. καταλογίζει ο Θ. Πάγκαλος
Για ανεπάρκεια κατηγόρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος την Ε.Ε για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, λέγοντας ότι πολιτικοί όπως οι Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Χέλμουτ Κόλ και ο Φρανσουά Μιτεράν δεν θα επέτρεπαν ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. «Οι Γερμανοί δεν πρέπει να ασκούν τόσο έντονη κριτική στην Ελλάδα, διότι κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία και έσφαξαν χιλιάδες Έλληνες» είπε στο ραδιόφωνο του BBC.
Η σημερινή ηγεσία της Ε.Ε. δεν είναι του διαμετρήματος των πολιτικών της δεκαετίας του 1980, τόνισε ο Θ.Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντας την ως "πολύ φτωχή".
Σε ερώτηση για το κατά πόσο η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα βιβλία της, απάντησε ότι όλοι το έκαναν, λέγοντας ότι τα στατιστικά στοιχεία της Ιταλίας είναι ακόμη πιο "ανακριβή".
Τέλος αναφερόμενος στις χθεσινές κινητοποιήσεις των ελληνικών συνδικάτων με αφορμή τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είπε ότι δεν τον ανησυχούν οι αντιδράσεις και πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει κανονικά με την προώθηση των οικονομικών μέτρων. Χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις ήπιες και τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός στηρίζει την κυβερνητική πολιτική.
Όσον αφορά στη Γερμανία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε: "Οι Γερμανοί, πήραν τα αποθέματα χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος, πήραν τα ελληνικά χρήματα και δεν τα επέστρεψαν ποτέ. Κάποια στιγμή πρέπει θα πρέπει να τεθεί αυτό το ζήτημα" είπε προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 300 χιλιάδες Έλληνες πέθαναν από την πείνα κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ χιλιάδες ακόμη σκοτώθηκαν σε αντίποινα των ναζιστικών δυνάμεων.
"Η οικονομία καταστράφηκε, οι εξαγωγές πάγωσαν, η αγροτική παραγωγή βάλτωσε και το υπουργείο δάνεισε χρήματα στην Γερμανία" ανέφερε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Γερμανικής κυβέρνησης, η οποία έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Γερμανία έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μη χρωστάει τίποτα (περισσότερα, εδώ).

Ο κ. Θ. Πάγκαλος θυμήθηκε μερικούς από τους καλούς πολιτικούς της Ε.Ε. του παρελθόντος τους οποίους και ετίμησε.
Ξέχασε τον Έλληνα πολιτικό που έβαλε την Χώρα στην Ε.Ε.
Τον αείμνηστο Κ. Καραμανλή.
Ξέχασε επίσης να θυμηθεί τους ¨Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι από το 1981 και μέχρι σήμερα διεχειρίσθησαν τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων € που με αντλίες η Ε.Ε. έστειλε στην Ελλάδα.
Δεν ήταν ο ίδιος Υπουργός σε όλες τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ;

11 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Το ωραίο δε είναι ότι οι Γερμανοί όταν μπήκαν στην Ελλάδα ΔΕΝ βρήκαν τον χρυσό στην Τράπεζα!
Ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Κυριάκος Βαρβαρέσσος και ο υποδιοικητής Γεώργιος Μαντζαβίνος, αποφάσισαν να διασώσουν τα αποθέματα χρυσού που κρύβονταν στα θησαυροφυλάκια της τράπεζας, φυγαδεύοντάς τα στον ελεύθερο κόσμο με τη νόμιμη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εμμ. Τσουδερού, πρώην διοικητή της Τ.τ.Ε.
Την Καθαρή Δευτέρα του 1944, ο ελληνικός χρυσός φορτώθηκε υπό τραγικές συνθήκες βομβαρδισμών στα αντιτορπιλικά "Βασιλιάς Γεώργιος" και "Βασίλισσα Ολγα", φθάνοντας καταρχήν στο Ηράκλειο Κρήτης και μετά στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο, από όπου έφθάσε στα θησαυροφυλάκια της South African Reserve Bank της Πραιτώριας.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Και εγώ το ίδιο νόμιζα!
Μέχρις που άκουσα την συνέντευξη του κ. Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως στο ΒΒC.
Δεν μπορεί! Αυτός θα γνωρίζει το θέμα καλλίτερα. Αλλιώς δεν θα έλεγε (κοτζαμ Αντιπρόεδρος) τέτοια πράγματα στο BBC...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Univers είπε...

Ο γνωστός αντιπερισπασμός - αποπροσανατολισμός: για όλα φταίνε οι άλλοι, οι ξένοι δάκτυλοι! Πρέπει να πυροδοτηθεί ο αντιευρωπαϊσμός αυτήν περίοδο όσο το δυνατόν πιο επίμονα, γιατί έτσι αυτός που δεν έφταιξε για την σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα δεχθεί πιο εύκολα τα μέτρα και δεν θα σηκώσει κεφάλι να ζητήσει να τιμωρηθούν οι λήσταρχοι και οι ανάξιοι πολιτικάντηδες της δεκάρας που μας κυβερνούν επί τριάντα χρόνια, πρωταίτιοι της σημερινής οικονομικής καταβαραθρώσεως της Ελλάδας. Αυτοί που τώρα ήρθαν να δώσουν "λύσεις" ως κυβερνώντες είτε να ελέγξουν τις προτεινόμενες "λύσεις" ως αντιπολιτευόμενοι.

Ντροπή!!!

Locus Publicus είπε...

Επιστρατεύτηκαν όλοι κ. Βαρδάκα, απο Λάκη, Μίκη, και πάει λέγοντας. Θα καούν γερμανικές σημαίες, να ηρεμήσει και η Τρέμη. Είμαι έκπληκτος πόσο γρήγορα κατασκευάζεται μια κρίση, πόσο φαιθροί είναι όλοι οι ακολουθητές, οι καλοθελητές και οι ρουφιάνοι. Και απο την κορυφή, τί να πεί κανείς απο τον πολιτικό λόγο της κορυφής (του Πάγκαλου)!!! Είμαι απλά αηδιασμένος απο το μέγεθος της καφενειακής λογικής του χαβαλέ που εκπορεύεται απο εναν πρώην υπουργό εξωτερικών!!

Κάπου μέσα στον Μάρτιο, έχοντας προετοιμάσει τον πληθυσμό, ο Γιώργος, παλεύοντας με τα στοιχεία των κακών, τους Οίκους, τα νομισματικά ταμεία, τους γερμανούς, θα ανακοινώσει επιτέλους και τα μέτρα που θα σπάνε κόκκαλα.

Τι να πεί κανείς για τον γέρο τον Καραμανλή... Πέθανε με ελάχιστα στην τσέπη του, έχοντας λύσει το Πολιτειακό πρόβλημα, το πρόβλημα με τους κομμουνιστές και τους πολιτικούς κρατούμενους, έχοντας βάλει την Ελλάδα στο καλύτερο κλάμπ του κόσμου...

Unknown είπε...

Univers
Δεν νομίζω ότι οι συγκεκριμένες πρόσφατες κινήσεις (Πάγκαλος, Πετσάλνικος κλπ)είναι σχεδιασμένες.
Απλώς επιπόλαιες. Για να μη χρησιμοποιήσω σκληρότερο χαρακτηρισμό!!

Unknown είπε...

Locus publicus
Χαίρε αμέτρητο βάθος της (Ελληνικής) βλακείας..

Univers είπε...

@ βαρδάκας: Μην είστε τόσο σίγουρος... Εγώ αυτό θα 'κανα στη θέση τους...

Unknown είπε...

Univers
Τους υπερτιμάτε!!