ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

23.2.10

ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣΗ χώρα μας έχει καταδικασθεί πολλές φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για υπερβολική καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης. Το Δικαστήριο θεωρεί ότι αποτελεί παραβίαση του άρθρου 6 της Συμβάσεως (του άρθρου που καθιερώνει την αρχή της «δίκαιης δίκης») και αρνησιδικία η υπερβολική καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης.
Οι κουτόφραγκοι δυστυχώς αγνοούν τις παραδόσεις μας..

Να τι έγραφε στον ΑΣΜΟΔΑΙΟ της 24ης Αυγούστου 1875, δηλ. προ 135 ετών, ο Εμμανουήλ Ροΐδης, επίκαιρος όπως πάντα!!

«Η «Εφημερίς των Φυλακών» εδημοσίευσε στατιστικήν των παρ΄ ημίν θανατικών εκτελέσεων. Περί ταύτης επί του παρόντος εν μόνον παρατηρούμεν, ότι μεταξύ της εποχής του κακουργήματος και της ποινής μεσολαβούσιν ως επί το πλείστον πολλά έτη. Ως εκ τούτου οι μεν σύγχρονοι του εγκλήματος ερωτώσιν διατί δεν τιμωρείται ο κακούργος, οι δε σύγχρονοι της εκτελέσεως διατί σκοτώνεται ο άνθρωπος».

Τι θα έγραφε άραγε ο Ασμοδαίος (Εμμανουήλ Ροΐδης) σήμερα που η κατάσταση στα Δικαστήρια είναι πολύ χειρότερη αν και οι Δικαστές λαμβάνουν πλέον το σημαντικότατου ύψους επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεξαγωγής των υποθέσεων;
Σκέψου και να μην το έπαιρναν!!
Δημοσίευση σχολίου