ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Google+ Badge

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER

22.2.10

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ

Η σύγχρονη κρίση της οικονομίας σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου ξεκίνησε από τις ΗΠΑ όπου τα χρήματα των καταθετών και των μετόχων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά μεγάλο μέρος τους χρησιμοποιήθηκαν για να δοθούν επισφαλή στεγαστικά δάνεια σε οφειλέτες που ήταν βέβαιο εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορούσαν να τα εξοφλήσουν, μεγαλώνοντας όμως έτσι με τα ψευτοδάνεια τα λογιστικά κέρδη των δανειστών και (κυρίως) τα πριμ των golden boys..
Έτσι παντού πλην της χώρας μας.
Εδώ στην χώρα μας παραδόξως δεν έπεσε έξω η ιδιωτική Οικονομία, αλλά το αδηφάγο Δημόσιο υπό την ηγεσία ανίδεων και (μερικών τουλάχιστον, όχι βεβαίως όλων)διεφθαρμένων πολιτικών!!
Συσσωρευμένες και συνεχείς σπατάλες, ασωτείες και διαφθορά από το 1981 και μετά (ίσως μερικώς δεν πρέπει να εξαιρούμε και την σπάταλη πολιτική του Αθαν. Κανελλοπούλου στο Υπουργείο Οικονομικών το 1978-1980, τον απεμάκρυνε πάντως από το Υπουργείο ο αείμνηστος Γ. Ράλλης ο οποίος τον έστειλε στο Υπουργείο Γεωργίας) έρριξαν το καράβι στα βράχια!!
Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Από το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «Τσοβόλα δώστα όλα!!» και μέχρι την εξαγγελία περί της ηπίας προσαρμογής (στην ασωτεία, στην σπατάλη ακόμη όμως και στη διαφθορά) του κ. Γ. Αλογοσκούφη;
Και προσαρμογή βεβαίως δεν είδαμε ούτε και ήπια έστω.
Τι θα γίνει τώρα;
Το αδηφάγο Κράτος (που έχει και το πεπόνι και το μαχαίρι) θα αφαιρέσει από την αγορά με ληστρικές φορολογίες τεράστια χρηματικά ποσά και έτσι μοιραία θα γονατίσει την πραγματική οικονομία με αποτέλεσμα την ύφεση, την ανεργία, την μείωση της ζητήσεως και των εισοδημάτων καθώς και, κατά συνέπεια, και των φορολογικών εσόδων!!
Χρήματα που θα πέσουν και θα χαθούν στον πίθο των Δαναΐδων που λέγεται Δημοσία Διοίκηση, Εκπαίδευση, Υγεία κλπ. Στο βαρέλι δίχως πάτο!
Και απειλεί το σπάταλο Κράτος ότι θα μειώσει, δήθεν, και τις δαπάνες του με γραμμικές μειώσεις σε όλους!!
Και στους ικανούς και στους ανίκανους!
Και στους χρήσιμους και στους άχρηστους!
Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!
Δημοσίευση σχολίου