ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


29.3.12

ΜΗ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΩ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΝΟΙΑΣ»






Στην σημερινή οικονομική Καθημερινή δημοσιεύεται η εξής είδηση:

«Σύγχυση με τις δηλώσεις για «κούρεμα» των δανείων
Αναστάτωση προκάλεσαν στις τράπεζες οι χθεσινές παρεμβάσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας περί σχεδίου «κουρέματος» των υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Μάλιστα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η ρύθμιση μπορεί να περιλαμβάνει το σύνολο των οφειλετών, ακόμα και όσων μέχρι στιγμής αποπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους…. Η συνέχεια εδώ..»

Τι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συμβεί μετά από την εξαγγελία της προεκλογικής αυτής μπαρούφας;
1.      -Οι Τράπεζες σήμερα ύστερα από το μεγαλειώδες φέσι που τους φόρεσε το Ελληνικό Κράτος, δηλ. το Ελληνικό Πολιτικό σύστημα, έχουν απολέσει τα ίδια κεφάλαιά τους. Μερικές ίσως και κάτι (ή/και πολύ)  παραπάνω… Αυτό λοιπόν που θα χαθεί πλέον από την, τυχόν,  υλοποίηση της εξαγγελθείσης μπαρούφας είναι και τα κεφάλαια των καταθετών οι οποίοι θα είναι ηλίθιοι να τα αφήσουν στις Τράπεζες και να μην τα βγάλουν έξω (νόμιμα ή/και  παράνομα) ή να μην τα κρύψουν στο σεντούκι τους.. Άλλωστε στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται και η είδηση περί νέας μειώσεως των τραπεζιτικών καταθέσεων, προ των προεκλογικών και   μεγαλεπηβόλων δηλώσεων του κ. Μ. Βαρβιτσιώτη , κατά 4,7 δις. € εν σχέσει με  τον Ιανουάριο 2012.
2.   -  Είτε το κούρεμα αφορά όλα τα δάνεια (εξυπηρετούμενα ή/και μη) όπως είναι η είδηση όλα τα δάνεια αύριο κινδυνεύουν να περιέλθουν στην κατηγορία των μη εξυπηρετουμένων… Όλοι οι οφειλέτες θα παύσουν ευλόγως να τα εξυπηρετούν  με την προσδοκία να μετάσχουν και αυτοί στο δωρεάν πάρτυ που οργανώνει και τους  προσκαλεί ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης.
3.    -  Αποτέλεσμα; Δεν θα πτωχεύσει μόνο το χρεωκοπημένο Ελληνικό Δημόσιο αλλά, από την πτώχευση των Τραπεζών, και συνολικά η οικονομία όλων μας..
4.     - Βεβαίως πάει πολύ να ζητήσουμε από τους φωστήρες του Πολιτικού συστήματος (που δεν μας κυβερνούν απλώς αλλά μας εξουσιάζουν) να γνωρίζουν ότι: α.  για μια τέτοια ρύθμιση πρέπει να συμφωνήσει και η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και β. Το πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ (που αποτελεί  νόμο ηυξημένης τυπικής ισχύος σε όλες τις Χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης) απαγορεύει την απαλλοτρίωση χωρίς εύλογο αντάλλαγμα όχι μόνον της  ακινήτου αλλά και της κινητής περιουσίας.
5.      -Το « ΜΗ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΩ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΝΟΙΑΣ» ισχύει επομένως μόνον όταν υπάρχει και κόκκος έστω διανοίας ….  Όταν όμως ο λαϊκισμός και η έννοια του πολιτικού οφέλους φτάνει σε τέτοια επίπεδα είναι προφανές  ότι δεν υπάρχει και κόκκος έστω διανοίας …. 



   Α! ΠΡΟΣΘΗΚΗ 29.3.2012 ΩΡΑ 22.16

     Μετά την ανάρτηση έψαξα να βρω τι επιπτώσεις είχε αυτή η τρίχα κατσαρή στο Χ.Α.Α. Είδα πτώση του δείκτη των τραπεζιτικών μετοχών κατά -4,13% εν σχέσει με χθες και κατά -87,02% εν σχέσει με την 29.3.2010. Αυτά σε σχέση με το Ελληνικό Τραπεζιτικό σύστημα που προ ετών είχε κυριεύσει την Βαλκανική!! Οι άφρονες όμως Διοικήσεις των Τραπεζών, των με υπό κρατικό έλεγχο "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», ωρισμένων δε ιδιωτικών ως   φίλοι του ΠΑΣΟΚ κυρίως (αλλά και της ΝΔ)  "διεμερίσαντο τα ιμάτια του Ελληνικού λαού" (τις τραπεζιτικές καταθέσεις του) σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου!!! Και οι καταθέσεις έγιναν καπνός σε πληρωμές σε πλαστέ συντάξεις γήρατος, αναπηρίας κλπ, σε πλαστά επιδόματα Προνοίας, σε επιδόματα σε ΔΕΚΟ πλυσίματος χεριών, κολατσιού κλπ σε υπερδιορισμούς αργοσχόλων κλπ κλπ  χάριν εκλογικού οφέλους ή/και ιδεοληπτικών εμμονών! Θυμηθείτε τις ετήσιες αμοιβές φορτοεκφορτωτών στον ΟΛΠ μέχρις 160.000 €.
     Πλην όμως αντί το ΠΑΣΟΚ να περιαρπάξει την ΝΔ για τις τρίχες που μας σέρβιρε και να την ρωτά «που σε πονεί και που σε σφάζει» απήντησε με άλλο λαϊκίστικο κόλπο, την απαλλαγή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τα τραπεζιτικά δάνεια. Με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας ώστε  ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κουτρουμάνης να αποσύρει άρον-άρον το νομοσχέδιο…
    Ο λαϊκισμός δεν έχει τέλος και η ανοησία και η φαυλότης δεν έχουν οροφή στο πολιτικό σύστημα της Χώρας μας…

     Β! ΠΡΟΣΘΗΚΗ 3.4.2012 ΩΡΑ 11.15
       Αντιλαμβάνομαι ότι στην Χώρα μας το σύστημα, το Δημόσιο και η κοινωνία τιμωρούν τους συνετούς.
Όσο πιό σκορποχερης είσαι και πιο κοκορόμυαλος τόσο περισσότερο ευνοείσαι!
Πρόσφατο παράδειγμα τα αποθεματικά των ΝΠΔΔ (Νοσοκομείων, Ασφαλιστικών Ταμείων κλπ) που, θέλοντας ο βλάχος, μη θέλοντας ο ζωγράφος, μετέτρεψε ο κ. Προβόπουλος σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Εκεί όσο πιο σκορποχέρηδες ήσαν στις Διοικήσεις τους και όσο λιγότερα αποθεματικά είχαν αφήσει  τόσο περισσότερο κέρδισαν! Ωραίο και χρήσιμο παράδειγμα για τις μελλοντικές Διοικήσεις των ΝΠΔΔ! 

11 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Εμετικοί! Γι' αυτό και πρέπει να πάρουν πόδι.
Φαντάζομαι θα θυμάστε εκείνες τις φήμες που διέδιδαν -τόσο η ΝΔ όσο και αργότερα το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη- για περικοπές στις συντάξεις και αύξηση στο όριο συνταξιοδότησης, οι οποίες οδήγησαν χιλιάδες υπαλλήλους ΔΕΚΟ και Δημοσίου σε πρόωρη σύνταξη.
Αποτέλεσμα;
Γονάτισαν τα ταμεία, ενώ οι λευκές απεργίες πήγαιναν σύννεφο!
Είναι εμετικοί και επικίνδυνοι!

αθεόφοβος είπε...

ΜΗ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΩ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΝΟΙΑΣ»

Το ερώτημα είναι υπάρχει διάνοια;

Unknown είπε...

Λωτοφάγε
Δυστυχώς το ερώτημα είναι αντίστοιχο του εάν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
Η κοινωνία μας έκανε αυτό το άθλιο πολιτικό σύστημα ή το πολιτικό σύστημα έκανε αυτήν την άθλια κοινωνία;
Κατά την γνώμη μου πρόκειται περί αμφιδρόμου επιρροής.
Εάν όμως δεν συνειδητοποιήσουμε τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ δεν πρόκειται να γλυτώσουμε παρά το αισιόδοξο εμβατήριο "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"!

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Υπάρχουν κόκοι διανοίας οι οποίοι όμως δεν χρησιμοποιούνται επ' αγαθώ αλλά επί κακώ!
Δεν βλέπετε σήμερα τους πονηρότερους κάποιος ηλικίας των κομμάτων να δηλώνουν ότι δεν θα πολιτευθούν στις προσεχείς εκλογές αναμένοντες προφανώς να τους κάτσει η μπίλια στην διαδοχή του Κ. Παπούλια; Όπως άλλωστε έπραξε και ο Κ. Παπούλιας!

Ανώνυμος είπε...

Βρεγμένη σανίδα σε όλους τους..
ΚΤ

Unknown είπε...

ΚΤ
Συμφωνώ και η σανίδα να είναι ροζιασμένη!!

ΚΒ είπε...

Είναι πραγματικά κοκορόμυαλοι η υποδύονται τους κοκορόμυαλους;

Unknown είπε...

ΚΒ
Μάλλον είναι κοκορόμυαλοι!
Δεν πιστεύω να υτποδύονται με τόση επιτυχία τους κοκορόμυαλους!!

Α. Δεληγιάννη είπε...

Νὰ μὴν ψηφίσει κανεὶς πλέον γόνους, μήπως καὶ σοβαρέψει ἔστω καὶ κατ' ἐλάχιστον ἡ πολιτική μας ζωή.

Univers είπε...

Όσοι τα βλέπουν αυτά αποτελούν φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν σοβαρεύεται ούτε την υστάτη στιγμή (όσο για το λαό, τους "πολίτες" αφήστε καλύτερα). Πρόκειται για επικίνδυνο μείγμα λαϊκισμού και ανεπάρκειας. Πάμε φουλ για τον πάτο με φόρα...

Unknown είπε...

UNIVERS
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!