ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

SITE METER


14.5.12

ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!!


Για τους πτωχούς τω πνεύματι που εψήφισαν στις εκλογές της 6/5/2012 ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπω στο πρόγραμμα του.


Στην ανάρτηση αυτή περιορίζομαι να σχολιάσω μόνον τον στόχο 22 στον οποίο εκφράζεται το πρόγραμμα του όσον αφορά  την άμυνα και την εξωτερική πολιτική.


Από την απλή ανάγνωση προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, διαβάζοντας δε προσεκτικότερα το κείμενο, και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και αυτό τον 2ο στόχο τον κρύβουν.


Η αποχώρηση όμως της Χώρας μας από το ΝΑΤΟ θα έχει ανυπολόγιστες και καταστροφικές συνέπειες.

Η Τουρκία, η οποία γνωρίζει να περιμένει, ελλοχεύει να μας επιτεθεί για να αποκτήσει εδαφικά οφέλη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Θράκη. Θα αποκτήσει έτσι όχι μόνο εδαφικά πλεονεκτήματα αλλά και τεράστια διεύρυνση  της Υφαλοκρηπίδος της και της Α.Ο.Ζ. της. 

Τα Σκόπια που θα μπουν αμέσως μετά την αποχώρηση μας στο ΝΑΤΟ θα πιέζουν εντονότερα για την Μεγάλη Μακεδονία καθώς και η Αλβανία για την Μεγάλη Αλβανία. Δεν είναι δε απίθανο να χτυπήσουν τον Ελληνικό Στρατό από  τα νώτα στον προσεχή και επικείμενο μετά την αποχώρησή μας από το ΝΑΤΟ Ελληνοτουρκικό πόλεμο.


Η Σερβία, γεωπολιτικός σύμμαχός μας, είναι πλέον ημιθανής και λόγω της γεωγραφικής μεσολαβήσεως των Σκοπίων δεν μπορεί να μετάσχει.


Η Βουλγαρία ανήκει στο ΝΑΤΟ και δεν θα μας βοηθήσει επίσης. Πλέον τούτου  η  ύπαρξη της Μουσουλμανικής Κοινότητος που αντιστοιχεί στο 15% του εκλογικού σώματος, της εκάστοτε δηλ. ρυθμιστικής πλειοψηφίας  για τον εκάστοτε νικητή των εκλογών, έχει και  για τον λόγο  αυτό κίνητρο να μας αφήσει στην  κακή μας μοίρα. Τέλος σε μια γεωγραφική διάλυση των Βορείων επαρχιών μας η Βουλγαρία δεν νομίζω ότι θα άφηνε την ευκαιρία να μην πραγματοποιήσει τον προαιώνιο πόθο της  της εξόδου στο Αιγαίο!!

Μόνον ηλίθιοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ!!
Εαν τον ψηφίσατε και θα τον ξαναψηφίσετε τα θερμά μου συλλυπητήρια!!

 Για να θυμηθούμε τον Τειρεσία

ΤΥΦΛΟΙ ΤΑ Τ΄ΩΤΑ TON TE NOYN TA Τ' ΟΜΜΑΤΑ ΕΙΣΙΝ!!

Οι ηλίθιοι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ τι έχουν να μας πουν;

ΥΓ 15.5.2012 11.30
Προσθέτω και τα εξής από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:

 "Το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Άκτιου. Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του"



13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Έλληνας σήμερα δίνει σημασία στην εξωτερική πολιτική της Χώρας όταν μειώνεται ο μισθός του;

Unknown είπε...

Μπορεί να έχεις δίκαιο!
Με τι ασχολούμαι τώρα;

Κ.Τ. είπε...

Ποιός σε ακούει;
Ακόμη να καταλάβεις ότι ζούμε στην εποχή των Γραικύλων;

αθεόφοβος είπε...

Επειδή πήγα και διάβασα όλο αυτό το σεντόνι με το ευχολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ας κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου.
Αυτό που λέει επί λέξει είναι:

Αντίθεση στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και συμβολή στην ανάπτυξη μιας ευρύτερης διεθνούς δυναμικής με στόχο την κατάργηση της ατλαντικής συμμαχίας, για Ελλάδα έξω από στρατιωτικούς συνασπισμούς.

Τουλάχιστον όπως το καταλαβαίνω σημαίνει αντίθεση στην διεύρυνση με τελικό σκοπό την κατάργηση του ΝΑΤΟ οπότε η Ελλάδα να μείνει τότε εκτός στρατιωτικών συνασπισμών.
Τα εξωπραγματικά αυτά ευχολόγια προφανώς έχουν γραφτεί για συγκεραστούν οι αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις των 12 συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνουν από ρετάλια του ΔΗΚΚΙ μέχρι ex μαοϊκούς και τροτσκιστές.

Unknown είπε...

Αθεόφοβε
Αλλού όμως λενε "http://www.syriza.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=1853&Itemid=170
Το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Άκτιου. Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του"
Αν και οι φράσεις που παραπέμπεις δεν σημαίνουν τίποτε άλλου από έξοδο από το ΝΑΤΟ.
Τέλος για να είναι εύκολη η αναζήτηση θα περάσω το σχόλιό μου αυτό στην αρχική μου ανάρτηση για να πηγαίνει κανείς ευκολώτερα στην πηγη.

Unknown είπε...

Κ.Τ.
έστω και αν δεν με ακούει κανείς εγώ γράφω αυτά που πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή απαγορεύεται να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ;

Unknown είπε...

Ανώνυμε
Βεβαίως δεν απαγορεύεται να
ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ.
Απαγορεύεται μόνον η αυτοκτονία σε ατομικό επιπεδο νομικώς, κοινωνικώς και ηθικώς.
Η αυτοκτονία ενός έθνους μέσω εκλογών δεν απαγορευεται.
Βλ. και στον Θουκυδίδη τις αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων για την Σικελική εκστρατεία.
Αν και διατηρώ επιφυλάξεις εάν το ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει την εξουσία θα επιτρέπει την συμμετοχή σε προσεχείς εκλογές και άλλων κομμάτων.

Δ.Β. είπε...

Αγαπητέ μου Χρήστο
Ως μη blogger και αδαής (και λόγω ηλικίας) περί την πληροφορική, με την βοήθεια "συνεργάτου" , σου γράφω τα εξής σε σχέση με την ανάρτησή σου που σού είπα ήδη τηλεφωνικώς.
Μην φοβάσαι τις τσιπρολογίες περί εξόδου από το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε., την Ευρωζώνη κλπ κλπ που περιέχονται στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη προ των εκλογών του 1981 ο Α. Παπανδρέου, μαέστρος στην πολιτική «απάτη», υπεστήριζε την έξοδο της Χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ (ΕΟΚΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ), την έξωση των βάσεων των ΗΠΑ (ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ) και άλλα φαιδρά.
Τα θυμάσαι και τα θυμάμαι καλά λόγω ηλικίας.
Τι έκανε;
Έδωσε στις ΗΠΑ και την βάση του Ακτίου, έμεινε στο ΝΑΤΟ και έτεινα χείρα επαιτείας στην ΕΟΚ με τα ΜΟΠ.
Μην φοβάσαι λοιπόν τις εξαγγελίες.
Τα συμφέροντα είναι μεγάλα, ζωής και θανάτου θα έλεγα για το Έθνος μας , για να τα θίξει το ΣΥΡΙΖΑ.
Λεηλατεί απλώς επιτυχώς το ΚΚΕ.

Unknown είπε...

Αγαπητέ μου Δ.Β.
Μην αθροίζουμε και συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Τι σχέση έχει ο μαιτρ του λαϊκισμού και της παραπλάνησης Α. Παπανδρέου, βαθύτατα αγνωστικιστής προς όλες τις απόψεις, με το μειράκιο που πιστεύει ότι λέει και λέει ότι πιστεύει.
Ο Α.Π. είχε το ΠΑΣΟΚ στο τσεπάκι του. Πετάει ο Ελέφαντας τους ρωτούσε και αυτοί απαντούσαν ότι νομίζεις Πρόεδρε.
Στο ΣΥΡΙΖΑ τρεις λαλούν και δύο χορεύουν.

athinovio είπε...

Επειδή το ποσοστό του συριζα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην διαμαρτρία/αντίδραση, δλδ περισσότερο ήταν ένα "ξυπνήστε!" προς τους άλλους, παρά πραγματική ψήφος στον αλέξη, ίσως θα έπρεπε αυτή η ακραία κίνηση των πολιτών να προβληματίσει τους σοφούς νεοδημοκράτες και πασόκους: για να φτάσουν στο αυτοκτονικό σημείο να δώσουν παρολίγον πρωτιά στον σύριζα, τότε μάλλον έχουν στα αλήθεια απηυδήσει από τους άλλους, και αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα που δεν πρέπει να αγνοήσουν οι μεγάλοι αν θέλουν να παραμείνουν στην επικαιρότητα.

Αντί να λασπολογούν ή ακόμα και να δημαγωγούν, πράγμα που θα φέρει περισσότερο ρεύμα (πάλι από αντίδραση) στον τσίπρα, ίσως θα ήταν πιο συνετό να φροντίσουν οι δύο γαλαζοπράσινοι (για να δικαιολογήσουν την εμμονή τους στο να ξανα-αφαιμάξουν τους πολίτες) τουλάχιστον να παρουσιάσουν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα (παιδεία, άμυνα, κλειστά επαγγέλματα, κοκ) αντί να περιορίζονται σε γενικολογίες όπως εμείς θέλουμε την ευρώπη, εμείς θέλουνε ανάπτυξη ή ακόμακαλύτερα, εμείς θέλουμε το καλό του ελληνικού λαού, χωρίς να διευκρινίζεται ποιό καλό είναι αυτό και πως θα το επιτύχει ο οποιοσδήποτε.

Σε αυτό το επίπεδο, ως τώρα οι σοφοί που υπερασπίζεστε, τηρούν σιγή ιχθύος, πράγμα εξαιρετικά ανησυχητικό.

athinovio είπε...

ΥΓ: οι "πτωχοί τω πνεύματι" ίσως αποδειχθούν πιο σημαντικοί από ότι παλιότερα πιστεύονταν. Ίσως οι πτωχοί τω πνεύματι, όντας άνεργοι λόγω των τακτικών των άλλων, των πλούσιων τω πνεύματι, δεν μπορούν να παράγουν αυτά που ποι πλούσιοι τω πνεύματι χρειάζονται για να ζούν με σταθερότητα.

ϊσως οι πτωχοί τω πνεύματοι , για να συνεχίσουν να δουλεύουν στις φάμπρικες και στα χωράφια ώστε με το φτηνό προιόν τους να ταίζουν τους άλλους και με το μισθό τους να αγοράζουν ώστε να κινείται η περίφημη αγορά, πρέπει να πειστούν ότι δεν είναι τα κορόιδα της παρέας.

Unknown είπε...

ATHINOVIO
Μακάρι η ψήφος στον Τσίπρα να ήταν αντίδραση.
Αλλά και πάλι, δυστυχώς, δεν νομίζω ότι τόσο σύντομα η δίκαιη εν πολλοίς οργή αυτών που τον εψήφισαν θα καταλαγιάσει.
Η οργή όμως αυτή οδηγεί σε αδιεξοδα. Σε πρόσφατο σχόλιό μου έγραφα ότι η ψήφος διαμαρτυρίας προς Τσίπρα μού θυμίζει τον απατηθέντα σύζυγο που αυτοευνουχίστυηκε για να εκδικηθεί την μοιχό γυναίκα του!
Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ από το 1981 και μετά απεδείχθησαν δυνάμεις ανεπαρκείς και εν μέρει τουλάχιστον διεφθαρμένες.
Άλλη πολύ και άλλη λιγότερο.
Ψηφίζουμε όμως με γνώμονα το μη χείρον βέλτιστον. Εγώ τουλάχιστον έτσι ψηφίζω.
Να έχετε δε υπ' όψιν ότι το Κολωνάκι έδωσε ενισχυμένο, πάνω από τον μέσο όρο, ποσοστό στον Τσίπρα.